Esticii și vesticii, două specii diferite?

”Dacă te-ai trezit cu știrea că Rusia a declarat război Ucrainei și te apuca imediat durerea de stomac, suntem cu tine. Mulți dintre noi au sperat că nu va fi un conflict la asemenea scară și le este greu să trăiască cu nesiguranța legată de ce are să se întâmple. Psihoterapeuta Lucy Bresford spune că reacția este absolut normala. «Oamenii tind să se simtă bine când au controlul asupra propriei vieți. Situații precum pandemia și, acum, războiul din Ucraina, pot duce la spaimă și depresie». Ea le recomandă oamenilor să-și facă un „body scan”, să pătrundă în gândurile și în corpul lor. «Stați jos, închideți ochii și scanați-vă mental corpul, de la cap in jos»”, scrie Huffington Post.

Presa din Vest aproape că îi roagă pe ucraineni să se teamă și jurnaliștii vestici nu pot înțelege de ce asta nu se întâmplă. Un reporter de la BBC 5 o întreabă pe o tânără din Kiev care tocmai a primit o armă: ”Ești speriată?”. ”Nu, de ce aș fi?”, vine răspunsul, care îl lasă fără replică pe reporter.

Prezentatoarea britanică Holly Willoughby a postat pe social media o fotografie cu doua tancuri din Ucraina și a scris următoarele: ”Cum pot eu să le explic copiilor așa ceva?”. Prezentatorul James Corden, de la CBS, scrie că nu poate sa le explice copiilor de ce are loc războiul din Ucraina și nici ce se întâmplă acolo.

Ziariștii de la Spiked scriu că, dacă este sa comparăm reacțiile de mai sus ale vedetelor și ale presei occidentale cu decizia președintelui Volodimir Zelenski de a rămâne in Kiev împreună cu familia, refuzând să plece cu un avion american, putem ajunge la concluzia că vorbim despre specii diferite.

Vedetele, formatorii de opinie de astăzi sunt departe de cei care plecau pe front în Al Doilea Război Mondial. Acum, aceste vedete trăiesc în ”rezervații” pentru miliardari, într-o lume ruptă de cea reală. Acum, studenții au nevoie de „safe spaces”, pentru a se ține la adăpost de opiniile contrare ale colegilor, profesorii sunt demiși pentru ca ating sentimentele ”nonbiare” ale fragililor studenți. Acum, jurnaliștii sunt mai preocupați de limita până la care își pot umfla diurna în zone de conflict decât de ceea ce se întâmplă acolo.

”Ca noi toți, sunt produsul aceleiași culturi a vulnerabilității, fragilității și lașității. Acum, regula este să-ți fie frică de viață. Și poate că aș accepta ca oamenilor să le fie frică, dar atâta timp cât nu mă vor caracteriza drept ”ciudat” pentru că nu-mi este frică”, scrie Spiked.

”Ar trebui să punem lucrurile într-o minimă perspectiva istorică. Părinții mei au fost evacuați din Cornwall în timpul războiului, la fel și mii de copii. Văd fotografiile lor purtând măști de gaze, îi văd pe părinți luându-și rămas bun de la copii, ca și cum ar pleca într-o mare aventură. Când s-a sugerat ca prințesele să fie trimise în Canada, la începutul Bătăliei Angliei, Regina Mamă a spus: ”Copiii nu vor pleca nicăieri fără mine, eu nu voi pleca fără rege, iar regele nu va pleca niciodată”, scrie Julie Burchill, pentru Spiked.

Nu vreau să spun că ar trebui să ne întoarcem la vremurile în care nu aveam apă caldă, căldură și mâncam untură pe pâine. Însă cred că modul în care punem acum accentul pe sentimente ne face mult mai fragili decât suntem făcuți să fim. Dacă îi cocoloșești pe oameni, îi vei face să se simtă bine pe termen scurt. Vor avea însă o viață mult mai bună dacă îi încurajezi să fie mai duri”.

Reporterii BBC se miră că ucrainenii încep să facă cocktaluri Molotov, în loc să se plângă. Ziariștii occidentali atât de specializați în ”diversitate și inclusivitate” nu înțeleg că est-europenii, care au crescut cu multe neajunsuri materiale și cu amenințări existențiale, pot fi diferiți de vest-europeni. ”Est-europenii seamănă cu ceea ce eram noi în anii 1940. Acum, vesticii au devenit niște mămăligi care își doresc să-i transforme după chipul și asemănarea lor pe toți ceilalți, pentru a nu se mai simți atât de slabi, prin comparație.

Nu este deloc înțelept să suprapunem hitlerismul și Al Doilea Razboi Mondial peste ce se întâmplă acum. Însă mă întreb cum ar reacționa britanicii de astăzi dacă ar trebui să se lupte cu naziștii pe străzi. Ar face ceea ce fac acum ucrainenii, sau s-ar duce la spa și ar începe să plângă? Daca s-ar întampla așa, atunci civilizația noastră nu merită salvată”, scrie Spiked.

”Războiul este urât, însă nu este cel mai urât dintre lucruri: un sentiment patriotic degradat și erodat care te face  să crezi că nu merită să lupți pentru nimic este mult mai rău. Când oamenii sunt folosiți pentru a trage cu tunul și a ataca la baionetă, pentru a servi scopurilor egoiste ale unui stăpân, un asemenea război îi degradează pe oameni. Un război care să-i apere pe oameni de nedreptatea tiraniei, un război pentru ideea lor despre bine și rău, pentru libertatea lor de a alege este o modalitate de regenerare. Un om care nu are nimic pentru care să-și dorească să lupte, nimic la care să țină mai mult decât la propria siguranță este o creatură mizerabilă, care nu va putea fi niciodată liberă, decât dacă va fi ținut în libertate de oameni mult mai buni decât el”, John Stuart Mill.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 26

36 de Comentarii

 1. Moscova nu crede in lacrimi! …. Rusul e baiat bun, chiar si cand o ia pe ulei, dar sa nu-l ranesti orgoliul, ca nu uita si nu iarta! Occidentul stia foarte bine cum va reactiona Putin, ca-l citisera, dar intentionat l-au impins intr-o situatie fara iesire, ca apoi sa dea vina pe el pentru generarea conflictul si sa-si justifice deciziile belicoase. La fel s-a intamplat si cu Hitler, care a cazut ca prostul in capcana intinsa de sionisti, in 1933, cand Iudeea a declarat razboi Germaniei, sub pretextul apararii intereselor economice.

  • Ha, ha Zelensky o fi plecat demult din tara si trimite filmulete! Ma intreb in ce tara o fi?

 2. „Oamenii tind să se simtă bine când au controlul asupra propriei vieți”… Cind vrei control, obtii exact opusul. Asta inseamna asteptari iar de regula acestea produc suferinta. Perspectiva istorica nu te lasa sa traiesti prezentul si aduce fantomele din trecut in prezent. A ne raporta mereu la trecut inseamna a ne nega prezentul si viitorul pe care le-am putea construi altfel. Cine isi tine in prezent fantomele trecutului, are toate sansele sa esueze.

 3. Când occidentul bombarda Africa de Nord, recent, nimeni nu s-a plans de depresie si stres. Acuma ia apucat.

 4. „Un om care nu are nimic pentru care să-și dorească să lupte, nimic la care să țină mai mult decât la propria siguranță este o creatură mizerabilă, …”, John Stuart Mill. Nu mi se pare corectă teza enunţată de Jokn Stuart Miil. Abia atunci, când conştientizează că nu mai are pentru ce lupta, el devine liber . Nu poţi lupta când nu mai ai ce apăra, când nu te mai leagă nimic de ţara în care te-ai născut, că acea ţara nu-ţi mai aparţie, că totul est vândut, că alţii iau decizii în locul celor aleşi de tine, că justiţia este părtinitoare, că legile sunt strâmbe, când nu mai există o Constituţie, când o altă Putere suprastatală dă ordine ţării de care aparţii. Pentru ce să lupţi? Să aperi averile oligarhilor, să aperi justiţia coruptă, să aperi clica de politicieni care ţi-au îngenuncheat ţara? Nu merită. Oricum tot supuşi vom fi, ce îmi este americanul, ce îmi este rusul, tot o apă şi-un pământ.

 5. Cândva și noi strigăm „vom muri și vom fi liberi”, acum după câțiva ani de „democrație” s-ar putea să nu mai fim la fel de curajoși.

 6. Lipsise o perioada monstrul securistoid AGENT SOVIETIC din tata-n fiu „prostia ingroapa romania” si uite cum a reaparut simtind MIROSUL IMBATATOR DE SANGE NEVINOVAT!!! Nu mai incape indoiala, aceasta scurs URA umanoida e GELU, ANTISEMITISMUL
  lui abject infestand forumul!!! Un AGENT SOVIETIC rudimentar precum GELU/RENE/CORE/ILEANA/HUMOROID/MARIUS/TICA-LOSU etc, de o prostie care multiplicata poate intradevar ingropa in ruine Romania!!! Unde era „Iudeea” in 1933 si cine i-a scris lui Hitler Mein Kampf-ul antisemit/antibolsevic? Opera lui Heidegger inspirata din IDEOLOGUL ANTISEMITISMULUI, NARADNICUL Iorga! Ce legatura are POPORUL RUS cu teroristii bolsevici care s-au facut in 1991 ca il elibereaza din lanturi? Dejectia
  „Prostiei intruchipate” e tipica propagandei prosovietice, toate materiile fecaloide dejectate sunt identice la BEST iile
  tradatoare de tara Humoroid/rene/core/ileana/gelu/Tica-losu/marius/justinianus/Andrei/mihai/ion/Ion Alatrinei/JOS PATRIA/
  Miruna/eugen raduca/Ghro Haitoru/doru popescu NEROMANUL si alte zeci si sute de clone care legitimeaza GENOCIDUL sovietic!

 7. „în toata istoria sa, Rusia a fost un stat agresor. Să creada că a cucerit o șesime din suprafata planetei ca urmare a războaielor de aparare, poate doar un om complet lipsit de orice cunoaștere a istoriei, sau care si-a pierdut complet capacitatea de a gândi, după o doza de propaganda a Kremlinului”scrie Ivan Lensk
  „Unirea” cu Ucraina:” Ucrainenii se intreaba si astazi cine l-a autorizat pe hatmanul zaporojenilor Hmelnițki sa decida pentru întreaga Ucraina? Părintele istoriografiei ucrainene Mihai Hrushevsky, care a scris „Istoria poporului ucrainean”, se indoieste că el (Bogdan Hmelnițki) s-a gândit la crearea unui stat comun cu Moscova. Da, a cerut ajutor de la țarul rus, dar de aici pana la dorința de „unire”… Documentul istoric original privind „unirea” Ucrainei cu Rusia a fost pierdut, nu intamplator:)))

  2014. Anexarea Crimeei și războiul din estul Ucrainei. Ca si alta data in istorie, Rusia a atacat o tara vecina in momentele de slabiciune interna.
  2022 Atacul si razboiul din Ucraina,aceleasi pretexte:genocid, nazisti,etc, acelaesi minciuni devenite obositoare dar nu au „alta rima „

 8. ‘Holly Willoughby-Copii tai jucat deja destule jocuri cu violenta maxima,tancuri, mitraliere,bombe, impuscaturi,morti, etc.Poate doar daca vrei sa mai inveti cate ceva de la ei ar avea rost sa le arati tancurile.Cata ipocrizie,cata ipocrizie!Pozele cu tancuri din Siria sper ca le-ai aratat,ca lectie de patriotism!In Siria,BBC luase un copil de pe strada,l-au machiat la ochi,i-au pus o mana in ghips,un bandaj enorm pe cap ,inrosit cu cerneala si au emotionat Planeta cu ororile contra populatiei civile. Ghinion, cineva din alta echipa de stiri, il surprinse pe pelicula pe copil la intrarea in studioul BBC, iar copilul era speriat ,dar intreg si teafar. Manipularile presei occidentale la Lovilutia din’89 au fost grotesti. Agentiile de stiri pusera pe prima pagina poza cu o femeie tanara,decedata aparent in urma unor groaznice torturi comise in beciurile Securitatii Timisoara! Femeia era cusuta peste abdomen cu sarma iar peste corpul ei gol zacea un copil mic,de cateva luni,cusut si el cu sarma dupa torturi inimaginabile, spunea narativul.Mai tarziu,s-a aflat ca NU era vorba de nici o mama si nici un fat,ca nu erau ucisi in torturi,cine si de ce ar fi torturat in beciurile Securitatii un copil de cateva luni? Specialistii in manipulare de la marile agenturi de presa (totii agenti acoperiti ai serviciilor secrete),cu multa experienta in zone de conflict,stiau cum sa diabolizeze un regim, un dictator,o natiune, un popor,etc.Intre timp s-au mai perfectionat,sunt mai aluzivi si persuasivi.Pentru cala Timisoara era mai usor de ajuns,au luat doua cadavre autopsiate sumar de la morga unui spital,le-au pus unul peste altul,in poza dramatica.Nu era nici vorba de mama si fat,insa impactul mediatic a fost zdrobitor!Asa se duc razaboiele hibride! Gugustiucii si pupazele din presa RO ar trebui sa fie constienti de manipularile de acest gen si sa nu se preteze la jocurile murdare ale marilor puteri.

 9. Scuze, l-am uitat pe AGENTUL SOVIETIC „vasile” care pe vremea lui Ceausescu lupta din rasputeri pt ca nomenclatura bolsevica
  sa poata dispune discretionar de bogatiile Romaniei, iar acum cand nomenclatura bolsevica cu odrasle cu tot A DEVALIZAT TOT
  ce mai ramasese, pentru ce sa mai lupte? Pentru poporul pe care-l dispretuieste ca nu iese cu pieptul gol la LUPTA PT CAUZA?
  Pe poporul pe care-l acuza ca ar fi „ales” TORTZIONARII, IN LOC SA-I ACUZE PE TORTZIONARII BOLSEVICI!!!

 10. Nu credeti ceea ce vedeti in fotografie.
  Este o imagine trucata de CIA, Putzinoiu este un ingeras care a adus pacea in Ukraina, armata sovietica a Putinoiului este o armata eliberatoare.
  Lansatoarele de rachete arunca asupra Ukrainei numai flori si pachete cu carnati si caviar. Toate exploziile si distrugerile facute de mujicii lui Adolf Putin sunt falsificate de propaganda americana, sutele de mii de femei cu copii pe care ii vedeti bulucindu-se la punctele de frontiera sunt inscenari facute la Hollywood, de regizorii americani. In realitate femeile pe care le vedeti filmate la punctele de frontiera joaca acum fericite cazciocul cu ostasii lui Adolf Putin.
  La fel de falsificate sunt si imaginile cu ivanii care jefuiesc bancile si magazinele ucrainiene. Soldatii rusi pe care ii vedeti in magazine nu fura, dimpotriva ei aduc produse in magazine, astfel incat populatia ucrainiana sa nu sufere de foame.
  Slava Putina, slava Rosiia!
  Za Rodina, za Putin! Pobeda nasha tovarisci!

 11. ESTE PREA MULTA SUFERINTA IN UCRAINA ! SUNT SCENE DRAMATICE CA IN GERMANIA IN ANUL 1944 ! CAND BERLINUL A FOST BOMBARDAT ! TRAIM UN FILM DE HOROR DE RAZBOI ! IN UCRAINA !

 12. „Nu vreau să spun că ar trebui să ne întoarcem la vremurile în care nu aveam apă caldă, căldură și mâncam untură pe pâine.”
  Ai, ai. Asta vorbeste de romania. Si nu de cea Ceausista lasata in urma ci de cea neomarxista spre care se indreapta in galop cu zambet de sluga tampa pe fata. Apa cald si incalzire deja avem cu greu. Mancarea e tot mai scumpa, se cumpara mai putin si mancare de mai slaba calitate. Vom ajunge la untura si paine.
  „Klaus Schwab, tătukul Marii Resetări: „Nu veți mai deține nimic și veți fi fericiți pentru asta!”

 13. daca vrei sa aperi averea lui Elena Udrea, Petrov&Eba si Maria, casele lui Iohannis, retrogedarile Grupului German, multinationalele si ambasadorii care si-au umplut conturile. Dupa cum arata cimitirile eroilor, poti sa-ti dai seama cat de recunoscatori vor fi.

 14. Occidentul parsiv a inselat ambele tabere in conflict, tocmai ca sa declanseze razboiul. Pe ukraini i-a mintit ca-i baga in NATO si UE si ca o sa-i apere de rusi, stiind ca astfel vor provoca reactia ursului. Cind Kievul s-a lasat prostit si a actionat pe fata contra intereselor rusesti, promitind ca va gazdui rachete NATO, ursul a iesit din birlog, provocind razboiul preconizat de Vest. Dincolo, Putin a actionat si el total stupid cind a ordonat o invazie militara care urma sa fie blamata de toata lumea. Daca recurgea la sanctiuni economice, ar fi fost mult mai eficient si nici nu-si ostiliza jumatate de mapamond. Oricum, pt neomarxistii din Occident lucrurile s-au aranjat perfect: 2 tari ortodoxe si slave se distrug reciproc, Rusia este pusa la colt, UE devine dependenta de GPL adus din SUA pe vapoare, armatele Vestului au ocazia sa avanseze in tari de frontiera gen Ro, Pl si Baltice, iar pericolul WW3 va justifica orice restrictie impusa de guverne, intr-un moment cind minciuna plandemica era pe final.

 15. abc Exact, ce spuneam, mentalitate de sclav si de „persecutat”. Exact propaganda Kremnlinului,care prinde doar pe cei mai slab pregatiti.

 16. Sunt tatăl a trei copii, ți se pare un motiv suficient de puternic? Asta este averea mea! Și da,sunt dispus să-mi dau viața pentru ei, cred că la fel gândește orice părinte! Și nu, nu sunt de acord cu acest război! Contează părerea mea? Nu! Deci, ce-mi rămâne de făcut? „Vom muri și vom fi liberi! Simplu!

 17. @antiPSD Argumente, ceva? Insulte pot sa arunce toti pr0$t11, dar ca sa combati o opinie cu argumente e nevoie sa gandesti, ceea ce nu e cazul tau. Toate postarile tale sunt doar insulte, sloganuri si atacuri la persoana. Esti doar un trist postac platit, ca sa-ti iasa si tie de-o ciorba la popota. Cat despre pregatire, ia citeste postarile mele, apoi reciteste-le pe ale tale si vezi care e mai pregatit dintre noi. Invata macar sa scrii gramatical corect, tristule.

 18. Bineinteles ca NU !
  Noi nu „legitimam” … GENOCIDUL nonDEMOCRATIC de tip „iudeo-mason” … pardon, cel de tip capitalisto-american … pardon cel de tip EUropeano-NATO … din ISTORIA OMENIRII …
  ADICA … NOI (OMENIREA cea MAJORITARA) nu „LEGITIMAM” … GENOCIDUL cel ATEU (de tip „ochii lui Baal”) … al desericilor SEMITICI … ajunși desartici CAPITALISTI (de peste baltoaca)…

 19. sa lupti/aperi invatandu-i Istoria si traditia. Cand vorbeam despre geto-daci, ii spuneam copilului sa nu cumva sa spuna la scoala pt ca oficial se sustine etnogeneza latina, desi Traian a interzis colonizarea provincilor cu etnici/cetateni ai Romei/peninsulei, iar leginile care au stationat erau din Palestina, Celtica. Daca aduni imprumuturile din alte limbi, latina, slava, maghiara. etc. depesti 100% ca si cum autohtonii erau sudo-muti pana la venirea cuceritorilor cam asta se preda in scoala o Romanie fara trecut si fara limba. Invata-i onoarea, cinstea, respectul si iubirea. Invata-i sa nu se mai inchine cuceritorilor precum Traian, nici ode de slava pt ca a ucis si dus in sclavie dacii. Necropole din zona aurifera contin peste 40% copii folositi in minele de aur de romani, pt asta Scoala Ardeleana l-a idolatrizat pe Traian. Nu te gandi la razboi, gandeste-te la PACE la armonie si Lumina, ea iti va ocroti copiii. Nu afcerile unora cu razboiul pt a iesi din criza economica generata tot de ei. Cat despre libertate este o iluzie statul ti-a rapit-o, fiind format din politiceni dependenti de UE. Pastreaza libertatea in inima ta. Nici UE nici un pamantean nu-ti poate ucide Sufletul. Fii binecuvantat tu si ai tai si sa prindeti centenarul vietii voastre intr-o lume mai buna.

 20. @gelu: tovarasul Putin e sarac ca Iov, nu are bani nici de o inmormantare traditionala ,cu cai mascati si balalaica. Nu stiu daca mananca astazi mancare solida sau bea numai ceaiul din frunze de Botox !Doarme pe unde apuca,predilect sub birou,.ii e frica de bombe

 21. Nimeni nu mai are voie să gândească singur, pentru asta avem judecători specialiști autorizați. Dacă ești cumva la un accident, nu te băga să ajuți; suni imediat la 112 și nu te apuca să faci poze cu telefonul (e ilegal, doar ziariștii acreditați au voie să filmeze înspațiul public) Starea de prostie este generată în primul rând de „puterea judecătorească”, singura autoritate care gândește legal, și în al doilea rând de aleșii noștri care își trag înțelepciunea din bazinul electoral (cu coviltir)!

 22. Suntem la fel.si foarte diferiți în același timp.atata timp cat eșuăm a imbina ambele aspecte,devenim mai ușor polarizați.vedem doar alb sau negru.de ce să-ți limitezi opțiunile când viața ei o paleta de nuanțe de gri?v-ați întrebat vreodată?atunci când judeci o parte fara că măcar să încerci a o înțelege pe cealalta?de fapt :ești în măsura sa judeci?

 23. Este Ciocnirea civilizatiilor

  Lumea “ civilizata “. vs. Lumea bunului simt

  Imperiul Minciunii vs Imperiul Răbdării

 24. satanismul este „la moda” in #noua viata. mai ales in „ucraina”. crima organizata si spalarea de banilor. lumea este condusa de niste paraziti davos pe care NU I-A ALES NIMENI! CUM DE EXISTA DACA NU SUNT ALESI DE NIMENI? Nu pot face NIMIC daca OAMENII SPUN NU! Cu diavolul NU ai ce sa negociezi!
  pentru cine lupta „ucraina”??

  https://t.me/STFNREPORT/12124 – FOR THE NEW WORLD ORDER! asta daca mai aveati intrebari cine are interesul de a baga Romania in razboi? disparitia Natiei Romane si a Tarii de pe harta pana in 2024?
  „presedintele” ucrainei:
  https://t.me/STFNREPORT/12125
  https://t.me/STFNREPORT/12126
  soros indeamna la conflict intre Rusia si ucraina, impanzita de crime ascunse si laboratoare de arme biologice.
  https://t.me/STFNREPORT/12141

 25. a reaparut Sharlica … Iar cu ,”antisemiti „, „comunistoizi-bolsevici „sau „sekuristoizi „? Si misogin de nu mai poate . Ce ai ma sarla cu „ileana „si „core „? De ce nu te iei de „batalionul AZOV „ca tot e razboi in vecini ( UKRAINA ) sau de „militiile bandera „?Si de ce nu comentezi strict la obiectul articolului ? Sau esti un „bot „si repeti aceleasi 15 cuvinte mereu ? Da cu Radu-Humor ,tica ,rene ce ai ? Daca ai comenta ca si ei nimeni nu ar avea treaba cu tine.Sau nu ies „pitulele „vorba marelui Eminescu ,daca nu latri in stinga si-n dreapta ? EEsti un exemplu de paranoia pe forumul asta .Pina si „botii”evolueaza chiar daca-s niste mici entitati IT.Shalom .

 26. Doua specii din punct de vedere mental, psihic, comportamental, decizional cat si din punct de vedere al caracterului si constructiei ca gena, in rest, suntem fizic aproape identic.

 27. ROMANI sunt cei care ISI RESPECTA propriul lor TARAM – cel ROMANESC !!! Stravechea VATRA (de peste 10.000 de ani) a POPORULUI cel STATORNIC pe acest TARAM – POPORUL cel ROMANESC !!!
  ROMANI sunt cei care ISI RESPECTA propria lor ISTORIE de pe acest TARAM – cea din stravechea VATRA balcanica a CULTURILOR neolitice, a populatiilor GETO-DACO-TRACO-ILIRICA, DACO-ROMANEASCA si cea ROMANEASCA !!! INCLUSIV BALCESCU, XENOPOL, PARVAN, IORGA, GIURESCU … reDESCOPERITORII ETNOGENEZEI poporului de pe acest TARAM – cel ROMANESC !!!
  ROMANI sunt cei care ISI RESPECTA propriile lor limbi si scrieri de pe acest TARAM – protoSCRIEREA neolitica de la VINTA-CUCUTENI, limba GETO-DACICA, DACO-ROMANEASCA si cea ROMANEASCA !!! Cea ROMANEASCA de sorginte LATINA (dar de tip SATEM) formata pe stravechiul TARAM cel ROMANESC – de la Marea Adriatica la Tisa si pana la NISTRU!!!
  ROMANI sunt cei care ISI RESPECTA propria lor SPIRITUALITATE (cultura, religie, obiceiuri si traditii) straveche (de peste 10.000 de ani) de pe acest TARAM – cel ROMANESC !!! Inclusiv RELIGIA cea BIZANTINA si mai apoi cea CRESTIN-ORTODOXA. Cultura cea FAURITA de EMINESCU si de urmasii sai cei cu „INIMA si SIMTIRE” ROMANEASCA !!!

  Si deoarece IMI RESPECT propriul meu TARAM, ISTORIE, LIMBA si SPIRITUALITATE ROMANEASCA … EU si IMPREUNA cu STRAMOSII si COPII mei … SUNTEM ROMANI ADEVARATI !!!
  Nu ca alte „spurca.ciuni” care „respecta” doar neamuri desertice si desartice … STRAINE de TARAMUL, ISTORIE, LIMBA si SPIRITUALITATEA cea ROMANEASCA … precum acel clovn STUPID numit CHARLIE, cel vesnic ANTIROMANESC !!!

 28. ROMANI sunt cei care ISI RESPECTA propriul lor TARAM – cel ROMANESC !!! Stravechea VATRA (de peste 10.000 de ani) a POPORULUI cel STATORNIC pe acest TARAM – POPORUL cel ROMANESC !!!
  ROMANI sunt cei care ISI RESPECTA propria lor ISTORIE de pe acest TARAM – cea din stravechea VATRA balcanica a CULTURILOR neolitice, a populatiilor GETO-DACO-TRACO-ILIRICA, DACO-ROMANEASCA si cea ROMANEASCA !!! INCLUSIV BALCESCU, XENOPOL, PARVAN, IORGA, GIURESCU … reDESCOPERITORII ETNOGENEZEI poporului de pe acest TARAM – cel ROMANESC !!!
  ROMANI sunt cei care ISI RESPECTA propriile lor limbi si scrieri de pe acest TARAM – protoSCRIEREA neolitica de la VINTA-CUCUTENI, limba GETO-DACICA, DACO-ROMANEASCA si cea ROMANEASCA !!! Cea ROMANEASCA de sorginte LATINA (dar de tip SATEM) formata pe stravechiul TARAM cel ROMANESC – de la Marea Adriatica la Tisa si pana la NISTRU!!!
  ROMANI sunt cei care ISI RESPECTA propria lor SPIRITUALITATE (cultura, religie, obiceiuri si traditii) straveche (de peste 10.000 de ani) de pe acest TARAM – cel ROMANESC !!! Inclusiv RELIGIA cea BIZANTINA si mai apoi cea CRESTIN-ORTODOXA. Cultura cea FAURITA de EMINESCU si de urmasii sai cei cu „INIMA si SIMTIRE” ROMANEASCA !!!

  Si deoarece IMI RESPECT propriul meu TARAM, ISTORIE, LIMBA si SPIRITUALITATE ROMANEASCA … EU si IMPREUNA cu STRAMOSII si COPII mei … SUNTEM ROMANI ADEVARATI !!!
  ROMANI sunt si Humoroid/rene/core/ileana/gelu/Tica-losu/marius/justinianus/Andrei/mihai/ion/Ion Alatrinei/JOS PATRIA/Miruna/eugen raduca/Ghro Haitoru si alte 30 de milioane de locuitori de pe ACEST TARAM (de la Adiatica la Tisa si Nistru) – cel ROMANESC ca istorie, spiritualitate si limba MATERNA !!!
  Nu ca alte „spurca.ciuni” care „respecta” doar neamuri desertice si desartice … STRAINE de TARAMUL, ISTORIE, LIMBA si SPIRITUALITATEA cea ROMANEASCA … precum acel clovn STUPID numit CHARLIE, cel vesnic ANTIROMANESC !!!

 29. Foarte bun articol. Vesticii au devenit atat de slabi si de jalnici incat o sa se prabuseasca inevitabil sub valurile de imigranti pe care tot ei in prostia lor i-au adus in tarile lor. Isi merita soarta, nu o sa plangem pentru ei.

 30. „Esticii și vesticii, două specii diferite? „…

  „According to an unconfirmed report, US President George W. Bush, in the prelude to the 2003 Invasion of Iraq, told French President Jacques Chirac, „Gog and Magog are at work in the Middle East.”

 31. „Esticii și vesticii, două specii diferite?”
  Inclin sa cred ca da . Ceea ce le diferentiaza e rapacitatea vesticilor . Ceea ce se intampla in Ucraina li se datoreaza in f mare proportie . Ucraina le e necesara neaparat , si fatul e aratat de unirea tuturor tarilor Occ si sanctiunile dure pt interventia ruseasca .Interventiile in tari straine ale altor state nu s-au tradus niciodata prin asemenea masuri .
  Ucraina e poarta Rusiei . E primul pas , pasul obligatoriu pt ca Occ rapace sa puna mana pe bogatiile Rusiei intr-un al doilea pas , asteptand un nou Eltin . Putin joaca soarta Rusiei . Daca invinge Occ in Ucraina, puterea sa va fi coplesitoare , chiar China nu va puta sta in fata instaurarii Noii Ordini . Sa nu credeti ca omul de rand nu va fi afectat . Noi romanii o stim din MCV si din ultima decizie CJUE.
  Ucrainienii lupta dar nu par constienti ca lupta pt hienele la panda. Ce ii asteapta: pierderea suveranitatii , vanzarea pamantului ( Ucraina are pamant arabil cat Rou , Pol , Ung , Serb , Bul la un loc ; pamant de calitate exceptionala , cuvantul kernozem –cernoziom , international a fost ales tocmai pt a caracteriza solurile Ucrainei .) si nu in ultimul rand, un Holocaust clasa-ntai . Va repeta la scara mai mare traseul Romaniei.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.