Eugen Rădulescu (BNR): Avem o problemă înspăimântătoare

Critici dure lansate de Eugen Rădulescu, consilierul guvernatorului BNR, la adresa sistemului de pensii speciale din România, a căror desființare este posibilă doar în 40 de ani.

„Eu nu mă pot abține să spun că avem problema colosală a pensiilor speciale, care este o problemă înspăimântătoare. Nu mai există pe fața pământului, în nicio țară civilizată, oamenii să iasă la pensie cu mai mult decât salariul la 45 de ani. Nu se poate așa ceva, la noi se poate. Și am înțeles că s-a rezolvat problema, peste 40 de ani. Avem în sfârșit un program de țară. Rezolvăm pensiile speciale peste 40 de ani. Acum avem 200.000 de oameni care ies la pensie între 45-50 de ani, 200.000! În 10 ani vom avea 300.000. Cât o să putem supraviețui cu așa ceva? Nu se poate”, a spus Rădulescu la Digi 24.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 11
Author

34 de Comentarii

 1. Asta nu vorbeste ca un consumator pensionar la umbra gardului ci ca ditamai directorul in BNR. Practic recunoasterea sa ca pensiile nesimtite sunt batute in cuie 40 de ani nu face altceva decat sa le dea apa la moara sustinatorilor acestei imbecilitati. Schimbati chiar si Constitutia baietilor de baieti si le veti desfiinta daca vreti cu adevarat! Ce-i aia nu se poate?

 2. „cu mai mult decât salariul la 45 de ani.”
  1.sa le garanteze dl. Rădulescu „atza pe mosorel”
  2.sa le garanteze cifra inflatiei, in definitiv.

 3. problema are o rezolvare simpla: desfiintati bnr si reinfiintati-o. asa scapati de toata pleava care s-a strins acolo si capuseaza Romania si care vorbeste si face numai porcarii.

 4. tuasu Radulescu n-are salariu special si nu trebuia sa fie la o pensie speciala ? Sau poate ca este la pensie si incaseaza salariu special completat cu o pensie speciala. Ipocrizia la romani este un mod de viata.

 5. O noua ‘revolutie’ si se rezolva. Dupa facatura securista din ’89 n-a mai fost valabil nimic. Au stiut aia de ce au botezat-o revolutie. Printre altele si-au tras si pensii cum au vrut muschii lor.

 6. Declarația este din luna septembrie, a nu se uita că BNR este ‘cimitirul elefanților’, Adrian Vasilescu la cei 87 de ani este consilierul lui Mugur Isărescu.

 7. Adrvăr grăita toa Rădulescu, indiferent dac-a vrut sau i-a scăpat.Pe partea cestălaltă specialii sar ca arși la auzul grozăviei.Și drept este, nu împiedică nimeni pe toa giudecătoriu ca la 45 de primaveri s-o dea la completare în mediul privat, asa cum o fac agalele de supermarket unde vezi în uniforme pustani de 70 de ani cu pensie mică, coane Fănică.Și dacă ei pot, vorba lui Nicolaescu-Galbeni care se pârțâia în Palavrament, răstindu-se la siderurgiștii. are ieseau prea cruzi la pensie, la 55, de ce n-ar putea și toașii cu pricina să uzeze vreun scaun pe undeva…Că doar judecători si polițiști la 70 sunt și-n America, și n-o duc nici pe departe așa de bine ca bibelourile noastre.

 8. Ian uitavărăți prin șanțurile termice ale patriei, câți sudori sau lopătari de 45 vedeți? Aud?

 9. @Postăkel Gudurău
  -câtzi minieri din ’90 sau din ’99 (mai sunt)?

  asta inseamna „atza pe mosorel”
  google se face ca nu stie.

 10. Exista o rezolvare simpla da nu are cine sa o aplice.

 11. Acest lucru este posibil deoarece tara este condusa de securistii vare iau aceste pensii.

 12. Omul a spus un mare adevar! specialii, unii au sarit sa comenteze alti tac ca k..tul in iarba! adica omul simplu munceste pana la 65 de ani, iesirea anticipata la 60 e comditionata doar de 35 de ani de munca efectiva deci aproape imposibil de reazat in conditiile ultimilor 34 de ani, grupele s-au anulat ca sa nu mai plateasca patronii in plus desi daca te uiti pe sit-urile de angajari toti cer „rezistenta si munca in conditii de stres” astea nu sunt totusi conditii de grupa domnilor sindicalisti tradatori? armata nu se pune desi statul te-a luat cu japca, ce de nu sufereai rigorile legii deci spor la treaba pentru intretinerea specialilor!!!

 13. Bătute-n cuie nu-s, Vrăjy, doar în Ciolaci și Ciuci. Pensiile speciale se pot desființa nu în 40 de ani ci în 4 luni, doar să vrea PSD și PNL. Chiar dacă Dornenii, Pivnicerii, Stanii și Zegrenii se opun, se poate rezolva simplu prin Referendum. De ce nu-l propune nimeni, poporul român ar câștiga la vot contra neociocoilor cu 98-99%?!

 14. Pai DATORIA PUBLICA TOT EI O FAC TOT EI S.O PLATEASCA,EU TAXE 0 CA MIE STATUL NU MI.A DAT NIMIC.

 15. Eugen Radulescu presedinte! Dreptate pentru poporul roman adus in sclavagism de pensionarii nesimtiti!jos favoritismele,jos pensiile speciale ,jos titlurile de revolutionari,dreptate pentru toti si tonti!

 16. ÎN „PROTECTORAT ” ÎN 2017 ERAU 6483 MAGISTRAȚI -CU „ANEXELE”LOR -CAM 10 MII CU O RETRIBUȚIE,INDEMNIZAȚIE, …. DE 20MII LEI PE CAP ASTA ÎNSEAMNĂ 10.000 X 20.OOO=200.000.000 RON PE LUNĂ . ȘI CE FOLOS PENTRU ȚARĂ?-PRESCRIPȚII ,SOLUȚII CONTESTABILE…DĂ-O-N FRAS JUSTIȚIE-ÎNAPOI LA „ȚEAPA LUI ȚEPEȘ”!!! CEA MAI PĂGUBITOARE SINTAGMĂ: „FIAT JUSTITIE. PEREAT MUNDI! ÎNAPOI LA LA SFATUL BĂTRÂNILOR ȘI LA PEDEPSE DUREROASE PENTRU INFRACTORI!

 17. Ba există una , se numește ”Republica Securiștilor Liberi” , cândva era numită Republica Socialistă România, acum s-a transformat in fieful securiștilor si ale rubedeniilor lor.

 18. PERIOADA ASTA ARE UN NUME -„ȘANTAJ SINDICAL” -GREFIERI,CASE DE ASIGURĂRI SOCIALE,POLIȚIE ȘI JANDARMERIE,PROFESORI,PENSIONARI CARE NU TREBUIAU SĂ AIBĂ PENSII”,CEFERIȘTI FĂRĂ TREN ȘI ȘINE,13.00.000 FUNCȚIONARI CE SUFLĂ-N DOS LA UN SISTEM INFORMAȚIONAL CU BUBE DE EI FĂCUTE”–TOȚI CER ȘI CER- DE LA CINE/?DE LA VR0 3 MILIOANE DE AMĂRĂȘTENI CARE MAI PRODUC CEVA! ȚARĂ DE NEMANAGERIAT ! PFUI! ȘI MAI AUZI -PĂI AU VÂNDUT RESURSELE–PĂI CU CE SĂ VĂ „HRĂNEASCĂ ” LENEA ȘI LĂCOMIA? ÎNCĂ ODATĂ: ÎN CE SE MĂSOARĂ „CONTRIBUȚIA -JUSTIȚIEI” LA ECONOMIA STATULUI? DA A POLIȚIEI,DA A „PRODUCĂTORILOR DE ANALFABEȚI CU 3-4 0RE DE MUNCĂ PE ZI?… Ș.A.M.D…

 19. Simplu bre.. Foarte simplu.. INDEPENDENȚA TRANSILVANIEI !!.. Altfel de mafia asta nu ai scăpare niciodată.. Mai ales cu un popor turmă..

 20. sunt o MITA din bani imprumutati.
  Iar mita se da atunci cand trebuie sa inchizi ochii si urechile.
  Acesti speciali isi pun intrebari destre viitorul copiilor lor si al Romaniei?

 21. Respect , pt. Eugen Radulescu ! Milioane de romani spun acelasi lucru … dar ei sunt anonimi ! Deocamdata ! ps – Judecatorii ( inclusiv CCR ), PROCURORII , santajeaza Guvernul si Parlamentul , pe fata ! SI astia nu se apara , nu iau nicio masura ! Solicitati ajutorul SUA , daca voi sunteti incapabili sa conduceti .

 22. Exista o Solutie ! Vindetzi Tezaurul de Aur al României si plătit Pensiile speciale pana in 2063 ! Dar vedeti ca nu ajunge Tezaurul de Aur ! Va trebui sa mai Cumparati încă 1 Tezaur de Aur de 80 de Tone Aur !

 23. Pare ca romanasul nu are nici o problema ! El se conformeaza cu totul si suporta orice, pare multumit daca-i lasat sa respire si el un pic pe langa parazitii feudali ai Statului ! Ciobanul resemnat din Miorita ! Resemnat de prost ce e si vanzator al viitorului copiilor !

 24. & O problemă pe care au semnalat-o și alții și a ajuns și la domnul Rădulescu, problemă pe care și domnul Rădulescu o semnalează și dumnealui altora, ?

 25. & Deci în societate sunt mulți semnalizanți de, ,,o problemă”, care, ,,a fost semnalizată”, ?

 26. @ Chiar și guvernatorul Isărescu a considerat chestiunea cumulului pensie-salariu, ,,problemă”, până când a fost pensionat, după care nu a mai considerat că ar fi ,,problemă”, ?

 27. & Isărescu adună și vin la pivniță să se învechească să-i crească valoarea, activitatea bancară a rămas o activitate marginală, plătită, ?

 28. Eugene, esti de laudat dar cu o floare nu se face primavara. Primiti bani si favoruri din imprumuturi, ca sa vi se astupe gura.
  Iar altii sa fure si ultima palma de pamant romanesc…
  Sunt curios peste cativa ani, ce va scrie la eventualele granite, ce denumire va primi acest fost, colt de rai?

 29. o cucoana judecator zicea ca e normal sa aiba salarii si pensii enorme, fiindca altfel ar ceda coruptiei in timpul activitatii! alt individ ca trebuie sa castge baban, fiindca n-are voie sa faca altceva decat sa predea cat e jude! pai ce-ar vrea, sa fie judecator si avocat deodata? sau judecator si procuror? sau judecator si consilier juridic la vreo firma privata? sau judecator si patron pe „piata libera”? ca judecatori si colaboratori ai „serviciilor” sunt majoritatea; e o nerusinare in breasla asta, uluitoare!

 30. Asa a fost în Grecia.. Au terminat-o scârbos.. Grecia o țară vândută cu tot cu zdrențe.Asa va fi și în România.. Adio suveranitatea..

 31. abuzurile au inceput cu sinistra m macovei care a pus deasupra legii magistratii, a continuat cu mica reforma a lui predoiu, darea de mită și traficul deinfluență a lui sssssstoica care a legiferat pensiile speciale , nesimtitite, nemuncite ca cel maoi mare act de coruptie guvernamental inaintea pandemiei si vaccinării, lege neconstitutională pe care curtea constitutională intesata de politicieni si mapa CU DOSARE a la livia si marean, aveau obligatia să o trimită la coș sau să raspundă profesional, material și penal???BNR acceptat tacit si a favorizat imprumuturile de 67 miliarde ce au ingropat ROMÂNIA IN DATORII DE PESTE50% din PIB si acum arată pisica printr-un consilier , urmasul scanteistului vasilescu??cel mai bâtraăn guvernator de pe mapampon, academician și presedintele SECTIEI DE ST ECONOMICE SI JURIDICE??????!@!@!!când are timp să treacă și pe la ACADEMIA ROMÂNĂ dl MANOLE SI desCOPERITII DĂIAnu, mir-cea dumi???Comă financiară???

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.