Euro atinge un nou minim al ultimelor patru săptămâni

Cursul de referinţă anunţat de BNR a scăzut miercuri cu 0,12 bani, la 4,5358 lei/euro, şi a atins un nou minim al ultimelor patru săptămâni, într-o piaţă în care, potrivit dealerilor, banca centrală a intervenit indirect prin vânzare de euro, potrivit Mediafax.

O rata de schimb mai mică decât cea de miercuri a fost publicată de banca centrală la 3 octombrie, când euro a fost la 4,5262 lei.

Totodată, leul s-a apreciat miercuri pentru a treia zi consecutiv în raport cu dolarul american şi cursul de referinţă a scăzut cu 1,5 bani, de la 3,5023 lei/dolar la 3,4873 lei/dolar.

În acelaşi timp, cursul oficial leul/franc elveţian a scăzut de la 3,7541 lei/franc la 3,7550 lei/franc.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.