Euro începe săptămâna în creştere față de dolar

Moneda euro a cunoscut cea mai mare creştere din ultimele 6 luni faţă de dolar, după ce un oficial al Băncii Centrale Europene a declarat că vor fi necesare majorări suplimentare ale ratelor dobânzilor pentru a reduce inflaţia.

Moneda comună a crescut luni cu până la 1,6% faţă de dolarul american, cea mai mare creştere înregistrată din martie, scrie Bloomberg, citat de ZF.

Preşedintele Bundesbank, Joachim Nagel, a declarat că banca centrală trebuie să ia măsuri suplimentare dacă situaţia inflaţiei rămâne aceeaşi. BCE şi-a majorat rata cheie cu 75 de puncte de bază săptămâna trecută, reducând diferenţa faţă de ratele dobânzii Rezervei Federale.

Creşterea a venit pe fondul unei slăbiciuni generale a dolarului, indicatorul Bloomberg al forţei monedei americane scăzând la cel mai mic nivel din ultimele două săptămâni. Euro a fost tranzacţionat la o valoare de 1,0198 USD. De asemenea, situaţia în cauză a extins câştigurile euro faţă de lira sterlină, crescând la un moment dat până la cel mai mare nivel înregistrat din februarie 2021, la 87,22 pence.

Mişcarea de luni i-a surprins pe comercianţi, declanşând o serie de stop loss-uri şi agravând avansul monedei comune, potrivit a doi comercianţi din Europa. Piaţa rămâne, totuşi, ferm neîncrezătoare în ceea ce priveşte perspectivele monedei euro, deoarece Rusia continuă să reducă livrările de gaze către regiune, stimulând inflaţia şi crescând perspectiva unei recesiuni.

Comercianţii au anticipat o nouă potenţială discuţie a BCE care s-ar putea desfăşura luni. De asemenea, pieţele îşi păstrează un ochi ţintuit pe datele privind inflaţia din SUA pentru luna august, care urmează să fie publicate marţi. Este de aşteptat ca datele să arate o încetinire a creşterii preţurilor, potrivit unui sondaj Bloomberg al economiştilor. Acest lucru ar putea submina şi mai mult câştigurile dolarului, reducând nevoia de majorări agresive ale ratelor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

 1. Banca Centrala Europeana a ridicat dobanzile … 😉 😀
  CLAR ?
  Daca nici acum …in fluctuatii dependente doar de BANCA CENTRAL EUROPEANA (sau FED …dincolo)
  istetii nu vad ca totul are cauze
  MONETARISTE
  atunci
  isi merita prostia !

  PS: Straniu era doar daca EURO n-ar fi crescut acum
  dupa ce BCE-aua i-a circulatia
  😛 scotandu-l din circuit prin dobanzi mai mari ?

 2. Singura șansă a revenirii monedei euro in raport cu dolarul e ca neo-marxiștii de la Bruxelles și slugile lor locale sa dispară !
  Sau ca de dolarul american să se aleagă praful după alegerile MIDTERMS din noiembrie.

 3. …sau ca Marele Blond sa, colateral prin republicani, castige !

  PS: De data asta Trump e pe maini bune ! 😉
  Fi pe faza … cum va castiga !
  Va fi de …manual …methoda ! :*
  (ti-o spune un …profesionist ! Na-i cum castiga ceva daca nu ai TOATE miscarile concurentului la dispozitie informationala 😛 ! )

  Ti-a placut faza cu …CANNON …inca de pe cand extrem de putini stiau public ?
  Dar faza cu … Trumpm trebuie sa treaca de sf. lui August pentru a pjutea verifica „actele” lipsa-n dossare 😉 !
  Nu te lua dupa Mishetaux … e un biet frezor/frizor ! Ia-te dupa realitatea intamplat-prezisa 😉 !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.