Euro 2024: The Guardian a dat verdictul în grupa României

 Se știu de acum toate echipele care vor evolua la turneul final al EURO 2024, care va începe în luna iunie în Germania, în premieră cu 24 de echipe naționale, printre care și România. Putem spune că de acum s-a intrat în linia dreaptă a pregătirilor, iar pentru noi situația devine mai complicată, pentru că Ucraina este oficial a patra echipă din grupa noastră.

În opinia presei internaționale, chiar dacă oamenii lui Serghei Rebrov nu au defilat în baraj (în Bosnia, au fost conduși până în minutul 87, golurile venind în ultimele minute, iar cu Islanda, meci jucat pe teren neutru, în Polonia, a fost 2-1 dar după 0-1 la pauză) sunt mult peste români și slovaci.

Tabloidul britanic The Guardian, unul dintre cele mai cunoscute din Anglia, a făcut o analiză a fiecărei grupe, pentru a estima șansele de trecere mai departe din grupe a fiecărei reprezentative. Grupa noastră, grupa E, e considerată cea mai slabă valoric, iar Belgia și Ucraina sunt văzute mult prea puternice pentru noi și slovaci.

„Ucraina face parte din Grupa E, cu Belgia, România și Slovacia, poate cea mai accesibilă grupă, cu România și Slovacia mult sub Ucraina în clasamentul FIFA. Ucrainenii ar trebui să spere măcar la un loc în fazele eliminatorii.

Nu poate fi exclusă nici o calificare în sferturile de finală, pentru a egala performanța din urmă cu trei ani”.

Desigur, acestea sunt doar niște estimări, care au fost făcute pe baza locurilor din clasamentul FIFA și a valorii loturilor. Însă, la un turneu final, s-au văzut de-a lungul anilor foarte multe surprize și nu o dată buturugile mici au răsturnat carurile pline de fast ale celor favoriți. Dar, luat la rece, pe baza celor două criterii propuse de englezi, trebuie să admitem că Belgia și Ucraina sunt echipele din grupa noastră care pleacă favorite la primele două locuri. Însă și noi și slovacii sigur ne vom juca șansa la maxim și mai avem inclusiv acea variantă a patru locuri 3, în funcție de numărul de puncte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. Noi in galben … ucranii in galben … singura sansa ar fi doar aia ca sa se confunde aia intre ei si sa-si dea autogol … bineinteles, autorul autogolului ucran va fi executat a doua zi de mascariciul khazar de la Kiev, pentru „inalta tradare” si „om al rusilor” !

  2. da,de ce se mai joacă -UCRAINA VA CÂȘTIGA TOT -INCLUSIV -EXCLUSIV -EUROVISIONUL ! AȘA CĂ STAȚI ACASĂ ȘI JUCAȚI …CHIAR PE MAIDAN!

  3. Propun pentru echitate si etica morala ca Ukrainei sa i se decerneze de pe acum locul I si titlul de Campioana Europeana Onorifica, pentru ca federatia Ukrana de Fotbal sa poata permite inrolarea voluntara in armata pentru apararea Rodinei, in caz ca jucatorii doresc. Campionatul se va desfasura normal, conform tragerii la sorti, in datele respective si in structura convenita anterior, altfel sponsorii si organizatporii pierd sume imense din televiziune si reclame. Diferenta este ca in locul Ukrainei poate evolua foarte bine Israelul,care este la fel o tara in razboi ,ca si Ukraina. Dar cu precizarea ca meciurile Israelului vor fi considerate in afara competitiei, si nu vor fi incluse in statistici. Finala campionatului se va desfasura pentru atribuirea locurilor 2 si 3 din competitie, si asa mai departe. Nu vi se pare corect? Hai sa vad si eu un pui de rusnac ca are unul curajul sa ma contrazica ! Se aude , Burleanu?

  4. Romania a arătat în meciul cu Columbia ca poate sa joace chiar mondial nu doar european. Depinde de munca lor daca vor juca in faze superioare sau nu. Eu ce pot sa spun e ca la nivelul ala daca gresesti o data sau cel mult de 2 x se termina visul.

  5. „…buturugile mici au răsturnat carurile”???! Autorul a absolvit scoala primara pe maidan? Sau limba lui materna este „vangheleza”?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.