Europenii noștri lipsiți de dovezi

Alegerile europene par a se desfășura pentru trecut. În România, solidaritatea de temut a forțelor cu proveniență certă din fostul regim totalitar, lucrează prin urmași sau interpuși.

Europa în care România se integrează este una care pune în prim plan interesele altora. Asistăm la o încolonare în susținerea intereselor altor grupuri politice.

Eșecul Schengen este suficient spre a demonstra că o temă cu întârziere de peste un deceniu continuă să aștepte rezolvarea.

Europarlamentarul român este o specie care se regăsește masiv în istoria noastră pentru care chestiune comunitare devin inexistente în fața unor perspective individuale indentificate simplu prin trădare a interesului național.

În România nu trădează numai europarlamentarul dar și cei care ar trebui să descurajeze actele de trădare prin instituțiile pe care le diriguiesc în baza unor atribuții constituționale grav încălcate .

Cei care promovează frica excesivă față de ceea ce va ieși din urne după acest scrutin electoral se află implicați în tot felul de manipulări.

Actualul STABILIMENT european a căzut în dizgrația cetățenilor și se impune o reformă care nu poate veni decât prin înlăturarea hegemoniei unor state care păgubește nepermis forța construcției comunitare.

A fi împotriva rușilor nu mai este un argument suficient al competenței și identității muncii europarlamentare. Nici atitudinea pro vaccinare, cum altădată spălatul pe mâini, nu poate statua eficiența.

Europenii au fost trași pe sfoară cam în aceeași ordine în care parlamentarul român se achită de sarcinile de serviciu.

Postul de europarlamentar a ajuns o miză pentru accederea în lumea criminalității economice aproape imposibil de destructurat în timp util.

Convingerea că alții se vor zbate pentru România, absolvindu-i astfel de responsabilitate contractuală electorală pe ai noștri, este chiar fundalul pe care se desfășoară politica noastră externă și, de ce nu, internă.

România este stat european cu drepturi totale pe hârtie însă în realitate nu are vocile care să dezlege drepturi și libertăți, preferând o solidaritate paradoxală cu fosta cortină de fier.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 54
Ioan Vieru 1338 Articole
Author

11 Comentarii

 1. Europarlamentarii romani primesc ordine cum sa voteze ,altfel au probleme cu cei care conduc aceasta grupare care teerorizeaza intreaga Europa de la Bruxelles.Cind spun terorizeaza ma refer la faptul ca inpun tarilor europene sa faca tot ce vor ei ,inpun europarlamentarilor romani si la fel ceilalti ,sa voteze si sa faca cum vor nucleul de conducere al acestui EU.Momeala cu banii europeni pe care ii arunca ei unor tari ,este doar o inselatorie.Acesti bani sint de fapt banii europenilor care ,Bruxellul nu are inca nici-o sursa sa faca bani ,ca sa poata sa-si perimta ca le dea unor tari din fondurile lor .Singura lor afacere este cu marfa care este livrata tarilor europene ,vinduta la noi in tara ,sau in alte tari ,iar banii se intorc inapoi de unde vine si marfa.Noi nu cistigam nimic la afacerea asta inafara faptului ca le vindem marfa lor, in loc sa ne vindem noi marfa noastra romaneasca.Sintem tot timpul pascaliti si mintiti de acest EU.

 2. Europa în care România se tot integrează de 17 ani este una care pune în prim plan interesele altora. Dacă nu reușeam să intrăm în NATO și UE Occidentul ne dezintegra țara. Intrați dacă calculăm valoarea industriei construite în 100 de ani de inteligența și muncă rasă de pe fața țarii, cu ce am primit, acum la momentul adevărului când Vestul nesătul de avere și bogății zdrăngăne din nou armele, suntem mult pe minus, vânduți, cu tineretul emigrat, îndatorați, descoperiți. Numai Dumnezeu cu mila.

 3. In 2022 Romania primise 70 mld de iepuroi de la UE si platise 25 la bugetul comun european (sursa articol Europa Libera Romania), adica pe plus vreo 45 de mld.
  Daca punem o medie de circa 20.000 de euro educatia celor macar 5 milioane de romani plecati unde au vazut cu ochii, se aduna vreo suta de mld la pierderi. Deci, cine a castigat?

 4. Nu mai punem cat costa ce a trebuit sa distrugem sau sa vindem pe nimic ca sa e faca favorul sa ne primeasca in mareata Uniune …

 5. Da, stimate domnule Vieru::„ Actualul STABILIMENT european a căzut în dizgrația cetățenilor„ așa este!Pentru restul frazei: …„ și se impune o reformă care nu poate veni decât prin înlăturarea hegemoniei unor state care păgubește nepermis forța construcției comunitare„ De ce vă e frică să puneți degetul pe rană? Ăsta e capitalismul, tovarăși, esența lui e ca unii să-i jefuiască pe alții evident mai slabi, lansând perdele de fum cu narative idioate despre libertate, democrație, dr. omului, europenism, euroatlantism și alte rahaturi.Sper că n-o să mă bănuiți de ideea de reîntoarcere la ceea ce a fost. Trebuie o sinteză, dar cine s-o facă, pentru că amerlocii s-au îngrijit să omoare orice tentație de pune teoretic problema unei stângi adevărate: Bunăstare (bogăția este crimă) exclusiv prin muncă proprie, în esență.La extern -suveranitate, independență cooperare cât cuprinde reciproc avantajoasă, drept internațional, sistem de securitate și pace pentru toți în egală măsură. Simplu, nu? E clar: desființarea NATO, în primul rând, și a UE imediat după. Ce ziceți?

 6. Europarlamentarii romani au ocazia sa scoata nasul in lume atunci cand vin pe post si sa respire usurati de obstacolele produse si vehiculate de altii, de atmosfera generala de nemultumire si chiar de agresivitate rostita sau nu din Romania.
  Odata ajunsi in Europa, perspectiva lor se schimba. Acum vor intelege cat de pe dos sunt toate privite local in comparatie cu spatiul larg european. Isi vor aerisi capul si vor trai ca pe o alta planeta. Cand se intorc acasa sau vor sa comunice, sa explice celor de acasa cum isi risipesc energia in politici de a sta incrancenati sau batandu-se cu caramida- n piept pentru lucruri ridicole si chiar gresite, se vor izbi de un val al rezistenta foarte puternic. Vrand sa deschida mintile romanilor, cel mai probabil e ca se pot alege si cu o carja in cap sau o critica prin ziare unde este injurat, parfumat si imbalsamat.
  La aceasta evolutie brusca cei mai multi aleg sa se dea drept prosti pentru ca stiu riscurile la care se expun daca incep sa vorbeasa.
  Prea des am vazut aceste semne ale mirarii ca sa nu le simt prezenta ineluctabila atunci cand primii europarlamentari revin de Craciun/sarbatori acasa.

  Deci azi se aleg. Sa vedem cine vor fi mesagerii lui Zalmoxe!
  Ei mult nu vor implini (nici nu pot), ci vor sanda terenul, se vor scoli, vor capata experienta plus starea de lasa-ma sa te las.

 7. Nici azi nu-s penalizati cei care au servit secucu ceausista, nu inteleg de ce sunteti nemultumiti, Nu voi ati votat pana acum ? Astia sunteti, atata puteti !

 8. Mioriţa draga, Alegerile sunt doar un exercitiu rezultatul l-a dat Mark Twain. Merg si atat…

 9. UE e un fel de oglinda economica a NATO iar ordinele vin in consecinta. Cand PE este doar o fantosa fara putere, cand CE (guvernul UE) e stabilit prin metode oculte, cand voturile respectiv nr de europarlamentari sunt ponderate cu marimea populatiei statelor spre deosebire de ONU (chiar asa nerelevant cum a devenit) unde fiecare tara, indiferent de marime are doar un vot, e clar ca asistam la o mascarada pusa in scena de yankei, adevaratii stapani ai Europei. Dupa cum a spus Lordul Ismay, our goal is to keep the russians out, the americans in and Germany down. Si acu’ mereti la vot, mai draga!
  PS Deja m-am saturat sa-mi racesc gura, constructia UE e viciata din start asa cum Romania e cladita azi pe o crima petrecuta de Craciunul 1989.

 10. Pai ce se striga la Rivalutie : „Vrem o Romanie ca afara”….Na-va ! O aveti, o Romanie dirijata de afara !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.