Exercițiu de apărare a spațiului aerian românesc

Un exerciţiu întrunit cu termen scurt de notificare, la care vor participa aproximativ 40 de militari cu 15 mijloace tehnice, inclusiv sisteme de supraveghere şi apărare antiaeriană, se desfăşoară, începând de joi, în judeţul Tulcea.

„Sub coordonarea Comandamentului Forţelor Întrunite, aproximativ 40 de militari din Forţele Terestre, Forţele Aeriene şi Forţele Navale desfăşoară, începând de joi, 18 aprilie, un exerciţiu întrunit cu termen scurt de notificare, în raioane din judeţul Tulcea”, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Militarii vor disloca în zonele planificate pentru desfăşurarea activităţilor de instruire aproximativ 15 mijloace tehnice, inclusiv sisteme de supraveghere şi apărare antiaeriană.

„Exerciţiul are ca scop verificarea timpilor de reacţie şi capacităţii acţionale în situaţii de criză, precum şi antrenarea în procedurile de supraveghere a spaţiului aerian naţional”, arată sursa citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

13 Comentarii

 1. Atenție, nu spun că nu e bine că se antrenează militarii români, problema e că, contra unei funcții, trimit militarii oriunde și Romania rămâne cu chiloții în vine.

 2. Uitați-vă la figurile acestor oameni?…parcă sunt din filmele cu stan și bran!…ăștia vor să apere românia!…🤣

 3. Avem 40 de „soldati”, unde e Ali Baba? Ce au pe cap e comedie totala. Unde le-ati gasit?

 4. „Figurile” sunt ok, tineri frumosi si sanatosi fizic si mental. Le lipseste „sensul”, par nehotarati, dezorientati.

 5. Exercitiul a fost executat de militarii romani, sau de fortele militare de ocupatie de pe teritoriul Romaniei?

 6. Sa indrazneasca Rusii sa ne atace – cu eroii din Foto – ii vom pune pe fuga pe Ivani .
  Putin deja isi va schimba Tactica de astazi . Kremlinul a intrat in panica deja .
  Johanis va primi Functia de Sef NATO. Deja are pregatit un Avion de Lux si cel mai mare Fotoliul din Pielea de la Fabrica de Pielarie din Portul PULA din Croatia . Carmencita a zis ca este Super totul .

 7. Parca ar fi aia de la diribau.Figurile alea din poza sunt ale unor oameni chinuiti de foame si probleme.Parca au fost adusi repede de undeva,si-au schimbat castile intre ei din graba.Nu am nici cea mai mica indoiala ca e armata romana.

 8. Ciudate uniforme…ultimul are paftaua de la centura cu stema Romaniei socialiste…

 9. Avand in vedere ca romanii sunt aerieni ,spatiul vital trebuie aparat !!!

 10. Uniformele militarilor romani parca sunt recuperate din groapa de gunoi, iar pe casca celui de al treilea militar se poate observa semnul fiarei, adica 666: reprezentat de o figura geometrica continand un poligon cu 6 laturi in centru, inconjurat de 6 triunghiuri echilaterale care formeaza o stea cu 6 varfuri.

 11. Intr-adevar figurile militarilor lasa de dorit. Nu au barba, nici ceafa groasa, nici tatuaje pe fata si dupa cat pare, nici macar chelie.
  Fara toate astea cumulate, este clar ca nu stiu sa traga cu puscociul, cu tunul, sa conduca un tanc, sau sa lanseze o racheta.
  Rau e Doamne sa fii atat de prost, ca sa crezi ca un militar nu-i bun daca nu arata ca o gorila! Nu mai suntem drajilor in Evul Mediu, cand trebuia sa ai 150 kg ca sa dai cu ghioaga……[Rumburak]

 12. Primul si ultimul sunt frati, 3-4 ani diferenta. Uniformele par din secondurile alea cu carpe si accesorii militare de acum 20 de ani. Baietii par sa provina din zona cu graiu dulshie, solda aia de 4-5000 de lei poate fi tentanta, in disperare de cauza. Nasol…

 13. Ziceti ca astia din poza sunt militari? Poate ca sunt, dar par mai degraba militari sub acoperire. Fiind goi si amarati, li s-au dat niste straie de adunatura sa le acopere goliciunea.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.