Explozie în poligon

Doi polițiști din județul Alba au fost răniți în urma unei explozii care a avut loc în timp ce executau o operațiune de delaborare a unor cartușe trase pe un poligon militar.

În urma incidentului, autoritățile au deschis un dosar penal pentru infracțiuni de vătămare corporală din culpă și pentru nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, conform Știrile ProTv. Investigatorii vor cerceta toate împrejurările și cauzele care au dus la producerea acestei explozii.

Explozia a avut loc, în timpul unei operațiuni de delaborare a cartușelor, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Cei doi polițiști, membri ai Serviciului Logistic al Inspectoratului de Poliție Județean Alba, au suferit leziuni corporale în urma exploziei, care a fost urmată de împrăștierea materialelor metalice. Ambii au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale, însă viața lor nu a fost pusă în pericol.

„La data de 5 aprilie 2024, în jurul orei 10.30, doi poliţişti din cadrul Serviciului Logistic al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în timp ce efectuau procedura de delaborare a cartuşelor percutate, în poligonul militar din Alba Iulia, au suferit leziuni corporale, în urma producerii unei explozii urmată de împrăştierea de materiale metalice.

Cei doi poliţişti au fost transportaţi la spital unde au primit îngrijiri medicale, viaţa nefiindu-le pusă în pericol. Unul din ei a rămas sub supraveghere medicală”, informează Poliţia Alba.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

 1. „o operațiune de delaborare”

  -au testat americanii drona pe ei!

 2. Normal ,unul știa să scrie,iar altul să citească!….Vezi de ce umblau pe vremuri 3 milițieni pe stradă?.
  .trebuia unul să-i păzească pe cei doi oamneni de știință!…
  Bine că n-au trebuit să schimbe un bec !…că trebuiau45 milițieni!

 3. Însănătoșire grabnică băieților.
  Și asta ei încă n-au trecut Prutul..
  Conducătorii lor unde erau..?

 4. S-au inecat patru militieni. Cati au murit? Opt! Patru atunci si patru la reconstituire.

 5. mda…! astia-s ” purtatori de pistol personal, si te miri de ce se impusca in piciorul , proprietate personala’..!

 6. Nu se poate, nu pot sa cred! Și la poliția „civilă” plătită la ora se întâmplă așa ceva? Credeam că numai la militarii făcuți la apelul bocancilor!

 7. Nu toata lumea are atata scoala ca „LV”. Poate ne explica unora care nu stim ce inseamna ” delaborare”. Si poate ne explica Cotidianul de ce ziaristii se ascund sub niste initiale. Nu au curajul sa-si asume cele scrise?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.