Explozie la o hidrocentrală: Cel puțin trei morți

Explozie marţi la o hidrocentrală în zona lacului de acumulare de la Suviana, în apropierea oraşului italian Bologna.

UPDATE Prefectura din Bologna a anunţat marţi un bilanţ de patru morţi şi cinci dispăruţi, dar pompierii au raportat miercuri dimineaţă trei morţi şi patru dispăruţi.

Ministerul român al Afacerilor Externe a informat miercuri că autorităţile italiene au confirmat decesul unui cetăţean român în urma exploziei produse la hidrocentrala Bargi din Camugnano.

„Căutările continuă, situaţia este complicată. Apa este în creştere, iar echipele noastre analizează riscurile” legate de intervenţia lor, a precizat serviciul de presă al pompierilor.

„Lucrăm fără prea multe speranţe de a-i găsi în viaţă pe cei dispăruţi”, a declarat Luca Cari, responsabil cu comunicarea din partea pompierilor. Directorul regional al brigăzii de pompieri, Francesco Notaro, a declarat că este posibil ca cei dispăruţi „să fi găsit refugiu în altă parte în această zonă, care este foarte mare”.

Enel Green Power, unitatea de producţie a energiei regenerabile a gigantului Enel, care operează centrala, a precizat că se coordonează cu autorităţile după accidentul de la rezervorul său artificial de apă Suviana, situat în mica localitate Camugnano.

Într-o declaraţie pentru AFP, compania a precizat că un incendiu a afectat una dintre cele două unităţi ale centralei electrice Bargi. „După investigaţii, s-a descoperit că bazinul barajului uzinei Bargi nu a fost deteriorat şi este sigur”, a explicat compania.

Producţia a fost oprită, dar nu a existat niciun impact asupra aprovizionării locale sau naţionale, a precizat compania marţi.

Grupul a declarat miercuri că „lucrări de îmbunătăţire a eficienţei” erau în desfăşurare la uzină când a avut loc explozia. Aceste lucrări erau realizate de trei mari companii specializate: Siemens, ABB şi Voith.

„Conform reconstituirii noastre, testele primei unităţi de producţie erau deja finalizate de câteva zile, iar accidentul a avut loc în momentul testelor celei de-a doua unităţi”, a adăugat Enel Green Power.

Municipalitatea Camugnano a instituit miercuri o zi de doliu pe teritoriul său, iar liderii politici naţionali şi-au prezentat condoleanţele, în primul rând şefa guvernului, Giorgia Meloni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. @Subiectiv : Nu-i adevarat ! Acum cateva minute a iesit Biden si a spus ca se jura ca ukrainienii nu au nicio legatura cu explozia din Italia ! Mai mult , serviciile screte italiene sunt raspunzatoare pentru ca nu au luat masurile necesare ! Sau chiar e o facatura italiana , numai asa , sa se dea vina pe ukraci ! America a instiintat Italia de cateva saptamani ca vor avea loc atentate la hidrocentrale ! S-a dat si o nota interna ca personalul ambasadei americane sa nu se mai duca in locuri unde sunt aglomerari acvatice !

  2. apă si explozie,
    „la etajul nouă al centralei, la circa 30 de metri sub nivelul apei,”
    -e ca la dracu-n iad.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.