Explozii la combinatul siderurgic din Galați

O serie de zgomote puternice se aud în Galați din cauza operațiunilor de demolare care au loc la combinatul siderurgic din oraș. Reprezentanții combinatului siderurgic îi avertizează pe locuitori că timp de două zile în oraș ar putea fi auzite zgomote puternice.

Operațiunea se desfășoară luni și marți.

„LIBERTY Galați dorește să anunțe rezidenții și vizitatorii orașului că pe 27 și 28 iunie, între orele 17:00 – 20:00, se vor derula operațiuni de demolare controlată, care au ca scop pregătirea platformei industriale pentru planurile de transformare GREENSTEEL. Lucrările de demolare controlată au fost atent planificate și sunt executate de o echipă de specialiști, iar autoritățile de specialitate au fost informate. Din motive de siguranță, zona în care au loc operațiunile va fi securizată cu câteva ore înainte și după acestea.”, au anunțat reprezentanții LIBERTY Galați.

În ultimele trei luni s-au desfășurat mai multe etape de demolare controlată. Operațiunea a vizat distrugerea unor clădiri și echipamente vechi și face parte din strategia „Greensteel” a LIBERTY Galați. Conform planului, până în anul 2030, combinatul siderurgic de la Galați ar trebui să fie neutru în ceea ce privește emisiile de carbon.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

9 Comentarii

  1. Demolare ! Brandul de tara al Romaniei.Controlata, sau nu, putin mai conteaza. Hai, ca putem !

  2. Asa tataie, demolati-l si pe asta! Ca sa simta rumanul ca traieste in democratia capitalista. Sa terminam cu tot ce a lasat comunismul in urma lui……[Rumburak]

  3. Un mausoleu trebuie construit pentru tot ce au distrus prin daramare si vanzare hoiturile politic dupa 1990. In dreptul fiecarui edificiu trebuie mentionat si distrugatorul, de ex: Petre Roman pentru tot ce a semnat ca e fier vechi dar erau minciuni crase.

  4. Nu mai bateti campii! Demolarile se fac in vederea modernizarii fabricii.

  5. Toată zecile de mii de uzine și fabrici din România au fost demolate și nu mai producem nici săpun, nici detergenți, nici pastă de dinți, nici cuie, șuruburi, piulițe, laminate, sau sârmă, nici îmbrăcăminte sau încălțăminte, nici îngrășăminte, nici motorină, nici armament… Producem slugi pentru Occident și ca atare țara noastră are amprenta de carbon neutră!

  6. Va deveni ‘neutru’ dupa ce va fi demolat de tot. SRI-ul ce zice?

  7. Din păcate noul proprietar îl distruge cu bună știință. De când l-a cumpărat nu a investit nici un ban în modernizare. A făcut profit uriaș și a scos banii din tara. Păcat ca avem o clasa politica de c…. t care nu e capabila sa își monitorizeze propria industrie.

  8. România producție oțel:
    1967 – 4,1 milioane tone
    1980 – 13,2 (locul 11 în lume)
    2000 – 4,7
    2010 – 3,9
    2021 – 3,4
    2030 – am avut cîndva siderurgie.
    Dacă era cu adevărat revoluție la 1989*, dacă cîștiga dreptatea, priceperea și cinstea, eram una din cele mai tari țări din lume, unul din cele mai bune locuri de trăit nu numai după dărnicia naturii.
    * părerea mea este cp nu a fost nici lovitură de stat, cei ce controlau și RSR, nu era Ceaușescu, au hotărît să schimbe fațada, sclipiciul de lanțurile ce ne-nrobesc.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.