Extinderea Centrului „Sf. Cruce” Caraiman, în grafic

Șantierul proiectului de extindere a Centrului Social Pastoral „Sfânta Cruce” Caraiman din Bușteni este în grafic.
Până în prezent, a fost finalizată cu succes structura de rezistență a clădirii, iar în acest moment lucrăm intens la compartimentarea etajelor superioare și desfășurăm lucrări la nivelul instalațiilor, spun reprezentanții firmei de construcții Erbașu.
Noul corp de clădire este alcătuit din subsol, parter și trei etaje (D+P+3E) și va avea o suprafață utilă de 7000 de metri pătrați.
Clădirea  la care se lucrează acum intens va avea un număr estimat de peste 1.000 de utilizatori, o sală de mese cu o capacitate de 250 de persoane, săli pentru workshopuri/întâlniri, dar și spații pentru bibliotecă.
Clădirea va putea fi utilizată și de persoane cu dizabilități, fiind proiectate rampe de acces pentru scaune rulante și lifturi speciale pentru acest tip de utilizatori.
Centrul social-pastoral desfășoară activități culturale, educaționale, social-educaționale și pastoral-misionare, scopul acestuia fiind susținerea activităților de formare teologică, culturală și socială a tinerilor, cu precădere a elevilor și studenților proveniți din medii sociale dezavantajate.
Până la începerea lucrărilor de extindere, la Centrului Social Pastoral „Sfânta Cruce” Caraiman erau cazați peste 600 de copii cu dizabilități. Centrul a devenit un reper în sprijinirea copiilor și a adulților cu nevoi speciale și diferite dizabilități.
De asemenea, anual, aici, sunt organizate tabere și excursii de copii și tineri din întreaga țară, centrul asigurând cazarea, masa și instruirea specifică activităților pentru peste 4.500 de copii, tineri și studenți.
Pentru că infrastructura deținută nu permitea, întotdeauna, derularea în bune condiții a activităților, a fost necesară extinderea spațiului.
Proiectul este finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Națională de Investiții și este realizat împreună cu Vialis Engineering, mânadelucru și Popp&Asociații.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.