Extrădarea lui Paul al României, pusă în aşteptare

Curtea de Apel din Paris, care trebuia să se pronunţe miercuri, a amânat până pe 29 noiembrie decizia privind posibila extrădare la Bucureşti a lui Paul Philippe al României, transmite France Presse.

Paul Philippe Al României a fost arestat provizoriu la data de 27 iunie 2022, în Franţa, în vederea executării mandatului european de arestare emis de către autorităţile judiciare române, în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive de condamnare.

Potrivit Ministerului Justiţiei din România, instanţa din Republica Franceză este competentă să decidă asupra modalităţii de executare a acestui mandat european de arestare şi asupra predării persoanei solicitate.

Paul Philippe a fost condamnat definitiv în 2020 la trei ani şi patru luni închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa. În acest caz, 18 persoane au fost condamnate, printre care oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein şi Beny Steinmetz, iar prejudiciul adus statului a fost estimat de procurori la 145 de milioane de euro.

În cadrul unei audieri la 4 octombrie în faţa Camerei pentru extrădări a Curţii de Apel din Paris, Paul Philippe a refuzat să fie predat autorităţilor române.

Tatăl său, Carol Mircea Grigore, născut în 1920 în România, a fost considerat fiul nelegitim al lui Carol al II-lea, rege al României din 1930 până la abdicarea sa în 1940 în favoarea fiului său mai mic, Mihai I. În 1947, familia regală a fost expulzată din România de către comunişti, iar proprietăţile sale au fost confiscate.

Paul Philippe, cu naţionalităţi franceză, britanică şi română, nu a fost niciodată recunoscut ca membru al familiei regale de către unchiul său Mihai, ultimul rege al României, care a murit în 2017.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. Daca se intimpla pe vremea Mariei Antoaneta, Paulica se trezea scurtat de-un cap, in Piata Victoriei …

  2. mai Paulică, au scăpat hrebengiucii, scapi și tu!
    La noi, numai săracii fac pușcărie!

  3. Rrhomu’ ăsta șî pyranda lui au fost protejați și împinși-‘nainte dă „Petrov” – potențial șî apoi ratat cuscru cu Hrebe’ – care a avut campaniile electorale sponsorizate dă mafiotu’ acum-pușcăriaș ștainmeț, ca șî dă mafiotu’ Mondealu’. Care „Petrov” s-a și dus să le boteze, acestor bitangi, bitangu’ obținut de la o mamă-surogat. Lia a purtat o pernă sub fustă, la buric, pentru fotografi, apoi a apărut cu bitangu’ ăla mic (se știe dă zeci dă ani că ea nu era capabilă să ducă o sarcină, a avut anterior prea multe avorturi). Bitangu’ mic e blond, deci nu putea fi a’ rrhomului Pol. Deci nici unu’ dintre ei nu are o relație jănietică directă cu bitangu’ mic, procurat dîntr-o bancă jănietică. Așa ceva se numește „kuopchil dîn flori artifițiale”……[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.