Fabrică de muniţii şi reparaţii în Ucraina

Kievul este în discuţii cu reprezentanţii companiei britanice de armament BAE Systems pentru a deschide în Ucraina o fabrică pentru producţia şi reparaţia unei game diverse de armament, de la tancuri la artilerie, a anunţat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. El a mai spus că a discutat în cursul zilei cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, despre apărarea aeriană a Ucrainei, dar şi despre coordonarea unor poziţii înainte de evenimente internaţionale importante unde vocea Berlinului poate fi „determinantă”.

Am vorbit cu reprezentanţii puternicei companii britanice de apărare BAE Systems. Acesta este un producător de arme cu adevărat de mare anvergură – armele de care avem nevoie acum şi de care vom avea nevoie în viitor pentru a asigura securitatea ţării noastre şi a întregii regiuni”, a anunţat Volodimir Zelenski, potrivit News, în discursul său de marţi seară adresat naţiunii.

Lucrăm pentru a crea o bază adecvată pentru producţie şi reparaţii în Ucraina. Vorbim despre o gamă largă de arme: de la tancuri la artilerie. Vom oferi Ucrainei, şi, prin urmare, întregii Europe, această nouă bază de putere”, le-a spus compatrioţilor preşedintele ucrainean.

Zelenski a subliniat că Ucraina urmăreşte în discuţiile cu partenerii internaţionali în special o consolidare a apărării aeriene. „Teroarea rusă trebuie să fie învinsă în fiecare zi şi în fiecare noapte, în fiecare regiune a Ucrainei, pe cerul fiecărui oraş şi sat ucrainean. Atunci când fiecare atac al teroriştilor ruşi se va încheia cu un eşec pentru terorişti, înfrângerile lor vor deveni o sursă a securităţii noastre – securitate pe termen lung”, a punctat liderul de la Kiev.

El a anunţat că a vorbit despre apărarea aeriană şi cu Olaf Scholz, cancelarul german. „I-am mulţumit pentru sistemele de apărare aeriană deja furnizate Ucrainei, adică pentru vieţile oamenilor noştri deja salvate de Germania. Am discutat despre situaţia apărării în general şi despre cooperarea noastră în domeniul securităţii”, a explicat Zelenski la capătul unei zile în care Rusia a atacat din nou, masiv, cu rachete şi drone Kievul, pentru a treia zi consecutiv.

Înaintea unor evenimente internaţionale importante, care vor avea loc foarte curând, ajungem la poziţii comune şi la decizii comune”, a arătat Zelenski referindu-se cel mai probabil la summiturile UE şi NATO din această vară, de la care Ucraina aşteaptă decizii favorabile pentru ambiţiile ei de integrare euroatlantică. „Îi mulţumesc lui Olaf, domnului cancelar, pentru determinarea sa personală, care în multe feluri devine determinarea întregii Europe”, a punctat Zelenski, subliniind rolul Germaniei de „motor” al Europei.

Preşedintele le-a mai spus ucrainenilor că este foarte important să ţină cont de alertele de raid aerian şi să nu le privească superficial. De asemenea, a trasat autorităţilor locale sarcina de a face cât mai accesibile adăposturile antiaeriene.

Oamenii trebuie să înţeleagă când şi cum va creşte numărul şi disponibilitatea adăposturilor. Aceasta este responsabilitatea oficialilor specifici şi o responsabilitate specifică”, a punctat Zelenski.

Liderul de la Kiev a spus că s-a întâlnit în cursul zilei şi cu o delegaţie a unuia dintre cele mai importante grupuri de reflecţie din lume, Consiliul Atlantic American, unde a făcut lobby pentru obţinerea de avioane occidentale.

A fost o conversaţie bună şi utilă pentru a proteja valorile noastre comune, cele ale tuturor celor care preţuiesc libertatea. I-am informat pe reprezentanţii Consiliului Atlantic cu privire la principalele noastre nevoi de apărare în acest moment, în acest moment al confruntării. Am discutat despre paşii care duc la crearea unei noi coaliţii aviatice. Ne apropiem în mod constant de acest rezultat – de a oferi soldaţilor noştri avioane de luptă moderne. Şi le mulţumesc tuturor oamenilor din Statele Unite, fiecăruia dintre ei din comunitatea politică care ne sprijină, şi îi mulţumesc personal preşedintelui Biden şi ambelor partide din Congres”, a spus Zelenski, în încercarea de a menţine un sprijin bipartizan pentru Ucraina.

Acum, în Ucraina, pe pământul nostru, pe cerul nostru, se decide dacă libertatea şi civilizaţia – leadership-ul global – vor fi păstrate în acest secol. Depinde de noi, împreună cu America, împreună cu Europa, împreună cu toţi aliaţii şi partenerii noştri. Le mulţumesc tuturor celor din lume care ne ajută! Şi, bineînţeles, astăzi, ca întotdeauna, le mulţumesc soldaţilor noştri. Tuturor celor care luptă acum pentru Ucraina”, a încheiat Zelenski.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. … si ce se intampla cu capacitatile militare si armamentul de tot felul al Ukraniei dupa terminarea conflictului? Va fi retras in tarile de provenienta, le va distruge singura? Ca altfel, Ukrania va fi o amnintare pentru vecinii ei de la Vest! Veti vedea!!

  • Cum ce se intampla? Ukronazii vor continua prapadul din jurul Ukranei, pana la Vladivodstok si Arkhangelsk, dupa care se vor retrage cuminti in banka lor de pe Wall Street si vor cumpara actiunile Rothschield,Monsanto, Vitol, Kellogg, Hunter Biden Co, Trafigur sau BAE Systems (aia care ne-au vandut doua epave leat cu Titanicul, cu cate un miliard de coco, fiecare) . Iar dupa ce ce ce Federatia Trimarium , a statelor de la Baltica la Cherno Morie va deveni inutila, Ukraina va ajuta la inglobarea ei in Noul Israel. [Rumburak RRA, sustin greva profesorilor!Vivat AUR!]

 2. sa radem cu Zelenski.

  Deputaul ukrainean Geo Leros a anuntat deschiderea unui dosar penal impotriva presedintelui si oamenilor lui.

  Deputatul consideră că Volodymyr Zelensky, șeful biroului prezidențial Andriy Yermak, adjunctul său Roman Mashovets, fostul președinte al SBU Ivan Bakanov și fostul secretar adjunct al Consiliului de Securitate și Apărare Națională, Ruslan Demcenko, ar trebui să fie interogați de anchetă în calitate de suspecți în angajarea agenților FSB al Federației Ruse în serviciile speciale ale Ucrainei.

  „Nu le voi permite acestor trădători să scape de responsabilitatea pentru crime grave împotriva poporului ucrainean.”

  A inceput cearta intre extremistii ukrani….

 3. Peste 1 an, „Ukraina” inventată de Kaiser în 1918 pe teritoriile cedate de tikiatu’ Lenin – ca să obțină pacea la Brest-Litovsk, ca tikiații din gașka lui și a lui Troțky să aibă un răgaz pentru a cuceri puterea în Rusia, în războiul civil cu „albii” – NU VA MAI EXISTA! Va fi Nova Russia (așa cum i s-a spus în ultimii 300 de ani!)…….[Rumburak]
  https://www.youtube.com/watch?v=wg9uPIaHEHw

 4. Daniela Davidov, sunt foarte curios sa te vad cat iti va mai merge cu datul de limbi.

 5. Las-o in naivitatea ei, e prea cruda sa stie ca e pe partea gresita, a tradatorilor de tara si de neam. Deocamdata i s-a dat rolul acesta. Afla ea cand s-o face male.

 6. Ucrainenilor li se va umfla orzul in ei până când va răbufni cu găinaț peste toată UE…cine va integra miile de paramilitari naziști în armata legală care căci nici acum nu se supun lui Zalujniy…vor șantaja guvernul prin manifestări armate căci ei,cu încheierea conflictului,nu vor depune niciun pistol…

 7. Ucrainenilor li se va umfla orzul in ei până când va răbufni cu găinaț peste toată UE…cine va integra miile de paramilitari naziști în armata legală căci nici acum ei nu se supun lui Zalujniy…vor șantaja guvernul prin manifestări armate,căci ei,cu încheierea conflictului,nu vor depune niciun pistol…

 8. „Am vorbit cu reprezentanţii puternicei companii britanice de apărare BAE Systems. Acesta este un producător de arme cu adevărat de mare anvergură – armele de care avem nevoie acum şi de care vom avea nevoie în viitor pentru a asigura securitatea ţării noastre şi a întregii regiuni”, a anunţat Volodimir Zelenski, potrivit News, în discursul său de marţi seară adresat naţiunii.
  BAE Systems este celebrul producator care a spaguit Guvernul Rumanistanului pe vremea lui Tony Blair k sa cumpere doua epave de fier vechi numite pretentios ‘crucisatoare’ cu banet gramada, de luai inca doua crucisatoare noi cu banii aia.. .Të bafte ë mirë , cum ar zice Kosovarii, alti luptatori dedicati pentru dreptate si justitie sau moarte ! !

  Vedeti cat de filotim este Z. ? Cum cauta el sa apere securitatea intregii regiuni si deja s-a si gandit la securitatea Rumanikai inaintea Canalului Bastroie.

  „Lucrăm pentru a crea o bază adecvată pentru producţie şi reparaţii în Ucraina. Vorbim despre o gamă largă de arme: de la tancuri la artilerie. Vom oferi Ucrainei şi prin urmare, întregii Europe, această nouă bază de putere”, le-a spus compatrioţilor preşedintele ucrainean.

  Un sfat amical pentru Z. Vedeti, bre, pe unde inghesuiti fabricile alea, ca dupa ce rusii au distrus centrul de comanda mixt ukrano-NATO de la Kiyv cu un Kindjal care a intrat cca 100 de metri in subsol, nu cred ca aveti destule pesteri si saline libere. Apropos, nimic de la Nexta despre acel trist eveniment de la Hmelnitzky? Ala cu aruncarea in aer a depozitului de urananiu saracila procurat de la Zaporoje ori ba ( unii zic ca de la britzi) , urmat de cresterea radioactivitatii in toata UIE ?
  Pax Vobis , Pecatores !

 9. Probabil, ii trebuie reamintit lui Zelenski, faptul ca BAE este o firma privata, care trebuie sa produca profit actionarilor, astia nu fac fapte de caritate cum fac guvernele cu banul public. Pentru a avea mult dorita capacitate, le trebuie o locatie sigura, plus o multime de masini si utilaje, care costa. Cine plateste? Pana atunci rusii au inceput ofensiva. Mai vedem peste cateva luni cum „intra la apa” vecinul de la nord

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.