Familia Umbrărescu preia combinatul metalurgic de la Oțelul Roșu

Familia Umbrărescu a acceptat să preia și să revitalizeze combinatul metalurgic de la Oțelu Roșu, situat în județul Caraș-Severin, conform informațiilor oferite de presa locală. Anunțul a fost făcut de către prefectul Ioan Dragomir.

Planurile pentru redeschiderea combinatului sunt stabilite pentru toamna acestui an. În conformitate cu estimările, în etapa inițială vor fi create între 100 și 150 de locuri de muncă, iar acest număr se preconizează să crească la 300 – 400 până în anul următor. Prefectul Ioan Dragomir a confirmat: „Avem vești bune. De câteva luni, există eforturi pentru preluarea sau cesionarea creanțelor de la uzina de la Oțelu Roșu. Recent, domnul deputat Silviu Hurduzeu și domnul primar Mălăiescu m-au solicitat să ne deplasăm la Ministerul de Finanțe și la ANAF pentru a clarifica aspectele tehnice legate de cesionarea creanțelor. Astăzi, pot confirma că creanțele la combinatul de la Oțelu Roșu au fost cedate. Acestea au fost achiziționate de către o firmă din județul Bacău, devenind principalul creditor al combinatului. Cu o investiție inițială de aproximativ 12 milioane de euro pentru creanțe, firma s-a angajat să le achite în termen de 30 de zile, dar va face acest lucru în săptămânile următoare.”

Primarul Mălăiescu a subliniat: „Au fost mulți opozanți care au încercat să împiedice repornirea combinatului. După semnarea cedării creanțelor la Reșița, am discutat cu Alexandru și banii sunt pregătiți pentru a permite redemararea în toamna acestui an.”

Această inițiativă aduce o nouă rază de speranță în comunitatea din Oțelu Roșu și constituie o veste îmbucurătoare pentru industria metalurgică și pentru economia locală. Dorin Umbrărescu și afacerile sale rămân unul dintre cei mai importanți constructori de autostrăzi din România, cu o cifră de afaceri care depășește un miliard de euro. Activitatea siderurgică la Oțelu Roșu are o istorie de peste 200 de ani, fiind documentată pentru prima dată în 1796.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 12
Cosmin Pam Matei 4489 Articole
Author

17 Comentarii

 1. …asta chiar este o stire…care trebuie urmarita…de regula tot ce implica o investitie cu capital romanesc se fasaie imediat, nu mai iese parandaratul pt padureni…sau se asteapta punerea pe picioare dupa care patronul merge o perioada la camera de meditatie…

 2. CARE COMBINAT ? CE-CE ERA DEMONTABIL A MAI RĂMAS? VREȚI SĂ SPUNEȚI CĂ VA PRELUA „GĂOACEA FOSTULUI COMBINAT METALURGIC” ȘI CĂ DOMNUL UMBRĂRESCU ȘTIE BINE CE FACE–NU CUMVA DUPĂ PRIMA ȘARJĂ VOR NĂVĂLI PESTE EL GRETA-ECOLOGII ȘI-L VOR ACOPERI-NU PE EL CI PE „FURNAL CU SUC DE ROȘII ȘI SUPĂ DE RIDICHI„DIN LUNĂ””

 3. A primit ” ukaz” de la licurici ? Sau dupa ce-i iau banii il fac in foi de vita” ca pe marea majoritate a antreprenorilor romani?O veste buna si speram sa auzim si altele.-Vagoane Arad , Locomotive electrice Craiova , IIRUM -cu tractoare la Reghin , etc. Hai copii ai durerii , incercati . Se poate…Sa relansam si sa reconstruim macar ce s-a distrus….

 4. Alo,DNA,fa-te ca lucrezi!Ce mai astepti?Repede un dosar de coruptie deschis la solicitarea cetateanului Gica Boenica, direct din puscarie din Spania, sau de alt cocalar negustor de carne vie din UIE, hai , pe repede ia’nainte . Ati vazut cum trebuei lucrat, Rosia Monatana este exemplul de urmat! Doar stim ca inca mai functioneaza Protocolul cu SRI, maRog frumos la Dvs!

 5. @parere…. :
  Bă, tu care nu ești în stare, de ce folosești un Nike-namul altui care comentează? Oricum, bate vântul isteț in creierul dumitale și îți plasează goluri de concentrare definitiv.
  Cât despre Umbrărescu și afacerile lui, chiar ar trebui urmărita această acțiune care pute a ceva….la fier vechi și după, o ditamai clădire spatiu comercial. Asta se întâmplă în zonele menținute în sărăcie când piața agricolă românească e blocată sau anihilată din cauza importurilor masive de orice rahaturi.

 6. Daca antreprenorii romani de succes, Umbrarescu, cei de la Dedeman, de la Boromir, de la Tera Plast, nu se implica in reindustrializarea Romaniei, suntem pierduti. Ce face Umbrarescu este de laudat.., are nevoie de fier beton pentru autostrazi..

 7. O veste cel putin buna,
  Capitalul romanesc este crucial, chiar daca managementul nu este la fel de eficient si competent ca cei de afara,
  cu bune intentii se poate dezvolta si profitul sa ramina in tara.

  Asta trebuia din anii ’90.

 8. a fost nevoie de 34 de ani sa apara capitalul romanaesc. Si atunci este injurat, ca nu-i de stat, bunul tuturor basistilor frustrati.

 9. Chiar v-ati pierdut speranta? Cum puteti trai fara sa va bucurati ca s-ar putea sa se ivesteasca si in loc sa plece ultimele urme de fier vechi afara ramane si este folosit sub forma de fier pt betoane etc. nu cred ca vor ajunge lanivelul unor oteluri inalte, dar ceva ceva pot produce. Daca in programele europene PNRR sau alte fonduri este un capitol retehnologizare? Daca face un proiect si obtine o finantare si poate aduce tehnologie in domeniul sidelurgic? De ce va deranjaza ca un loc parasit va fi revitalizat, numai sa gaseasca si forta de munca pe care sa o califice? Precis zona e depopulata si imbatranita, dar poate va gasi. Ati fost pe drumurile tarii? Nu zic autostrazi. Sa vedeti ce a ramas din industria extractiva din tot ceea ce odata producea? Credeti ca daca totusi s-ar folosi un astfel de spatiu este rau? Are 8500 de locuitori, iar 20% din populate este necunoscuta ca etnie religie…

 10. Sper că de data aceasta DNA-ul, împreună cu sabotorii din spatele acestei „onorabile” instituții se va face că plouă și nu vor deschide vreun dosar penal, pe motiv de te miri ce d-lui Umbrărescu și să termine și această încercare de a face România ceea ce a fost o dată, măcar prin pași mici.

 11. Un cotizant de-al lui Petrov@Ventuza de la Targsor.Ce sanse aveai sa faci afaceri si sa prinzi contracte babane daca nu cotizai?Zero,zero,zero !!

 12. @justinianus…Boromir?? Adica cel cu cozonacii care a finantat ridicarea statuii Brukenthal in Sibiu?? De unde crezi tu ca o firma privata care vinde cozonacii are milioane de euro sa plateasca reclame la TV ??!? Vanzand cozonaci ??!?

 13. @parere – aha, iote-te cum te contrazici singur! Am avut dreptate cand te-am imitat , bre !!!Ca un caraghios te agitasi ca nu te imit bine mdupa care faci exact aprecierile de Gaga pe care le faci de obicei si pentru care te-am persflat. Se vede bine ca ai mare suferinta la neuron!

 14. Tembelismul bucureșci dar și cel al bruxeloazelor are impresia că armele, muniția și civilizația se fac din discursuri.Veni-va vremea când vor avea nevoie de oameni calificați și nu vor mai avea no matter what nu numai pentru că nu vor mai avea amatori dar chiar dacă vor avea, nu vor mai avea de unde să învețe, aiurelile de”calificare” sunt frecții la picior de lemn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.