Familiile boiereşti române susţin renaşterea Casei Enescu din Mihăileni

Casa Enescu de la Mihăileni a devenit cauză pentru Balul Boierimii Române și al prietenilor ei. Deja consacrat, la ediția a III-a, Balul de mare ținută reunește reprezentanți ai familiilor boierești românești, acum răspândite peste tot prin lume.

În fiecare an, la finalul toamnei se adună la București și celebrează cu bucurie valorile comune, spiritul de coeziune și susțin o cauză în care cred. De data aceasta s-au alăturat eforturilor Fundației Pro Patrimonio pentru renaşterea Casei Enescu.

Primul eveniment, pe 8 noiembrie 2019, a fost Concertul caritabil pentru Casa Enescu din Mihăileni susținut de către pianista Raluca Știrbăț și violonistul Alexandru Tomescu. În Sala NeoBoema din Palatul Universul publicul a fost încântat de acordurile lucrărilor de George Enescu, Vasile Filip, Constantin Silvestri sau Tudor Ciortea. Mulțumim domnului George Butunoiu pentru spațiul pus la dispoziție cu această ocazie.

credit foto Andrei Gîndac

Seara de 9 noiembrie 2019 a fost dedicată Balului care s-a desfășurat în spațiile elegante ale Hanului Manuc, locul unde invitaţii, reprezentanţi ai familiilor boiereşti române, au avut generozitatea să doneze un total de 29.429 euro în beneficiul Casei Enescu de la Mihăileni.

Mulţumim cu această ocazie comitetului organizator al Balului – Constantin Cantacuzino, Mihai Ghyka, Irina Cantacuzino, Ileana Kripp, Grigore Ghyka – pentru toată susținerea oferită și pentru administrarea judicioasă ce a făcut posibilă strângerea acestei sume. Mulțumiri se cuvin şi firmelor Arta Grafică, Editura Vremea, City Grill, Hanul lui Manuc, enRose, Moritz Ice, Carassia, Alira, Ursus, Prince Stirbey, Rue du Pain.

credit foto Andrei Gîndac

Suma strânsă a depăşit aşteptările Fundaţiei Pro Patrimonio, aceşti bani ajutând la acoperirea cheltuielile făcute pe parcursul anului, 20.000 Euro cu operaţiile majore de refacere ale casei – finalizarea pridvorului, finalizarea și completarea ferestrelor și ușilor, vopsirea elementelor de lemn, finalizarea soclului, finisajelele interioare și exterioare la pereți, finalizarea coșurilor de fum pentru cele două sobe din camere.

Au mai rămas de finalizat: soba din bucătărie, gardul spre stradă, racordurile la curent electric, amenajarea unei băi, montarea echipamentelor electrie (prize, întrerupătoare, corpuri de iluminat), completarea mobilierului interior. Suplimentar vom putea chiar să dotăm casa cu un pian, atât de necesar.

„Dacă vom fi ajutaţi să continuăm, suntem convinşi că acest proiect are şanse să contribuie şi la recunoașterea internațională a operei și personalității lui George Enescu, aflată acum în evoluţie pe plan universal, precum şi la educaţia locuitorilor din România. După ce casa va fi terminată şi mobilată, pe lângă elitele muzicale atrase de proiect, Academia de Muzică şi Studiul Sunetului va promova proiecte de educaţie în comunităţile locale”, spun reprezentanţii Pro Patrimonio.

Vă încurajăm să contribuiţi şi dvs. activ la reconstrucția societății românești!
>>Deveniţi membri ai Fundației Pro Patrimonio timp de un an printr-o cotizaţie minimă de 200 lei. Din cotizația anuală de membru, 160 lei se folosesc pentru salvarea patrimoniului, iar 20% pentru administrație.
>>Faceţi un cadou Casei Enescu de sărbători să putem asigura o baie modernă, transportul pianului, soba din bucătărie, lămpile din interior.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. Mamaaaa ! ce de gagici ! … pardon, boieroaice ! Aici era locul sa dea lovitura ala mic al lu’ decedatu’ de l-a dezmostenit, Nicu ! Cred ca in 20 de minute lasa pe putin cinci cu burta la gura ! … Ce ma ingrijoreaza e ca la mese n-o vad nici pe contesa de Mon Cul si nici pe un renumit b..oier, conu’ Jiji ot Pipera si Telemea !

  2. Cum bine vedeti, totul, 100%, e absolut romanesc si neaos ! Atit „boierii” : Cantacuzino (ala cu spitalu’ ?), Ghyka (ca daca era „Ghica”, stranuta ?), Kripp (sau Krupp ?), Stirbey (nu Stirrrbey ?), cit si firmele de sponsorizare : City Grill … (La vie ?) enRose … Moritz Ice (de la Haifa ?) … Carassia … Alira … Prince Stirbey … Rue du Pain (et du Cirque ?) … Ce mai, un adevarat „Turn Babel” made in Romania !

  3. Dupâ poză băieții și fetele din imagine, altfel deosebiți de frumoși, sunt copiii și nepoții familiilor boierești (nomenclaturiste) constituite după anul 1950. La condiția materială a acestora lipsesc două ordine de mărime, două zerouri la final din cifra ce trebuia stânsă .

  4. Te gandesti la nepotii militienilor si securistilor? Aia au moace de ceapisti oricate cravate si-ar atarna de gat. Cand cresti pe sant, de unde maniere viitoare? Doar daca ar fi fost superdotati intelectual, ceea ce nu este cazul.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.