Fără fonduri noi pentru Ucraina

Congresul american va încheia anul 2023 fără a valida pachetul de 61 de miliarde de dolari asupra căruia au insistat Kievul şi Casa Albă, conform unui anunţ făcut marţi de liderii democrat şi republican din Senatul SUA, transmite AFP.

Negociatorii republicani şi democraţi nu au ajuns la un acord, în pofida presiunilor repetate din partea preşedintelui Biden şi a apelurilor din partea omologului său ucrainean Volodimir Zelenski.

Liderii Senatului, democratul Chuck Schumer şi republicanul Mitch McConnell, au spus că speră să poată vota acest ajutor „la începutul anului viitor”.

Aceasta este încă o dezamăgire pentru preşedintele ucrainean, într-un an marcat de speranţa neîmplinită a unei contraofensive majore, presiunea crescută a Rusiei pe front şi eşecul deblocării unui ajutor de 50 de miliarde de euro de către Uniunea Europeană. Iar Casa Albă a avertizat deja că va rămâne „fără resurse” pentru Ucraina „până la sfârşitul anului”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

7 Comentarii

 1. De fapt si republicanii vor sa inarmeze in continuare armata lui Zielinsky pentru a-l bate pe Putin. Dar santajeaza cu ceea ce-i preocupa pe ei acasa, securizarea granitei din sud. Actorul a picat la mijloc. Deocamdata s-au gasit niste banci lacome care sa-l imprumute cu maruntis. Pensionarii si bugetarii din Ucraina distrusa trebuie platiti.

 2. Si americanii s-au saturat sa arunce bani in acest razboi. Pama la urma UA si FR nu au decat sa se razboiasca oe banii lor nu ai altors.

 3. …dragii nostri aliati, nu va ingrijorati, le da ciolacu!…maine mai face un imprumut de vreo suta de melearde si-i arunca peste granita…doar suntem aliati, ce dracu!…

 4. Tot mai evident ne este !
  Intregii Planete Mer🌈 samd.
  Oameni buni, eu vă tot spun, da’ voi nu vreți sa ma credeti:
  Urcacii o iau pe coajă pe tot frontu’ !
  Cu toate Javelinele, Bayractarele, LeoparZii și alte ARME MINUNE in fața cărora Rușii n-au luat-o la fugă.
  Cum credeau trolacii Urcaci, Rusofobii și clonele cu EPOLEȚI de pe forum.
  Iar Rușii MUTĂ DECISIV: avanseaZă metodic și calm: Mariupol, zSoledar, BahmutZ, Mariinka…Kiev, măRog…😂

 5. Dati-le bai americanilor banii promisi, intrucit 75% vin inapoi in USA!! Doar Romania pierde net din ajutorul pentru Ukrania, la noi nu se intoarce nimic, doar pagube colaterale!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.