Farmazon era beton! „Câte licitații a câștigat, vă îngroziți!”

Omul de afaceri Adrian Porumboiu a afirmat, după reținerea lui Dumitru Buzatu, că până și băbuțele din Vaslui știau de relația lui Buzatu cu Farmazon, referire la afaceristul care l-a denunțat pe președintele CJ Vaslui. Într-o intervenție la B1 TV, Porumboiu a vorbit despre ascensiunea lui Emil Savin, zis și Farmazon, cel care i-a dat mita lui Buzatu. 

„Rămâne valabilă afirmația că dacă nu dai șpagă, ți se distruge afacerea, dacă dai șpagă, normal că te ia DNA-ul.

Ce a prezentat DNA (…) nu lasă loc de interpretări. Pentru marea majoritate a oamenilor din Vaslui, relația lui Buzatu cu Farmazon, deci cu Savin, e una de notorietate, până și băbuțele, cine vreți dvs, nu mai spun de politicieni, era cunoscută. Acest Savin – Farmazon cred că e unul dintre cei mai bogați oameni din România, dar numai pe contractele pe care le-a avut cu Consiliul Județean.

El a fost angajat la una dintre firmele mele, înainte, ca mecanic, l-a preluat fostul președinte al Consiliului Județean, Manole, și l-a ridicat pe cele mai înalte culmi ale capitalismului românesc Buzatu.

Când am aflat treaba asta, eu am intuit că s-a întâmplat ceva, dar probabil nici n-a mai controlat Buzatu geanta aceea, că erau prieteni, putea să fie acolo orice sumă.

Dacă faceți o analiză să vedeți câte licitații a câștigat acest Farmazon, vă îngroziți. Mitică Buzatu cred că nici la unghia degetului mic nu e ca bogăție față de acest individ. Nici 1% nu are din averea care-i construită prin banii de la Consiliul Județean! Vă dați seama ce prețuri ce negocieri au avut loc?

Acu se întâmplă treaba asta… E foarte, foarte greu de înțeles de ce s-a întâmplat…

Îl știam cât de cât isteț, atent cu lucrurile astea, dar el nici n-a controlat, n-a verificat nimic, era sigur, că erau relații. Și-a pus unul din gineri prefect, Mitică, apoi l-a pus deputat, un alt ginere face pușcărie, ca să nu vorbesc mai mult, în locul acestui Savin. Multe lucruri întunecate, încurcate, iar la toate acestea, cel care l-a susținut din toate neregulile a fost Buzatu.

Buzatu primește ceea ce merită de la un neisprăvit și asta e situația!”, a declarat Porumboiu la postul TV.

Potrivit unei anchete jurnalistice, firmele controlate de Savin au contracte cu statul de peste 90 de milioane de euro.

(VIDEO) Momentul în care Dumitru Buzatu ia geanta cu bani

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Author

20 de Comentarii

 1. Cel mai sărăcit judeţ din ţară are cei mai bogaţi ciocoi. Oare care o fi secretul succesului la Vaslui, Olt sau Teleorman şi oare în ce buzunare or fi dispărut şcolile, spitalele şi autostrăzile?

 2. Relatia dintre cei doi este extrem de bine exprimata pin cuvintele„ saru mina eram pe drojdie ” .Cuvintele trec dincolo de intregistrarile DNA .

 3. INREGISTRARE DNA,Buzatu Dumitru catre Emil Savin :” Sarut mana,Emil! Inca o data iti multumesc ca eram pe DROJDIE!”.
  MILIONARUL SARAC!?, din partidul PSD,detine o avere imensa in judetul Vaslui.

 4. Buzatu a zis ca a fost imprumutat, de acolo avea banii. Ar trebui prevazut in lege sa nu ai voie sa te imprumututi de la persoane care au afaceri cu statul. Apoi, imprumuturile mai mari de 10.000 euro ar trebui declarate undeva. La banca te intreaba daca depui sau scoti mai mult de 10.000 euro.
  Pe de alta parte, sunt curios daca au facut un act de imprumut intre ei (buzatu cu ala). Cine da 1 milion ron fara vreun act.

 5. Hoții striga hoții! Ii ia caii de la bicicleta daca n-ai pus mâna pe bani. Vezi Udrea! A luat o geanta in care putea fi o drona! Suntem praf și pulbere la proceduri! Asta a furat de 30 de ani la greu din acum s-au trezit fi organele să-l execute! Ce a păzit SRI, l-a informat pe Johannis care s-a considerat informat! De ce l-au lăsat să fure atât fara să vadă organele? Organele nu sunt complice la jaful executat asupra României? Huuo Johannis care inca nu te-ai trezit din somnul cel de moarte!

 6. Nimic nou sub soare! Asa s-a jefuit averea poporului român muncită din 1947 până în 1990 in valoare de peste 2.000 de miliarde de dolari plus inca 150 de miliarde de euroi in ultimii 34 de ani! Buzatu sa trăiască! Comuniștii s-au întors la 180 de grade și au devenit capitaliști de succes,adicătelea și au jefuit toată avuția țării de am rămas cu iznrnele rupte in cur! Trăiască și înflorească statul minimal in capitalist român!

 7. In fiecare an aflăm că bugetul SRI e mai
  mare cu 30% fata de anul trecut si rezultatele sunt cu 30 mai slabe
  fata de anul din urmă! Adicătelea, suntem pe creștere negativă! Succesuri băieți!

 8. „El a fost angajat la una dintre firmele mele, înainte, ca mecanic,”

  -in astia umilii clocoteshte ceva!

  (cu mecanici,tractoristi:
  asa s-a calit otzelul!)

 9. Se impune în regim de urgenta cablarea oamenilor de casa a bastanilir din vârful statului pentru ai prinde in flagrant! O țară plină de hoți! Unul fura o găină și sta 7 ani la răcoare și gulerele albe care fura milioane de euro sunt liberi! Succesuri stat român in frunte cu Johannis,stăpânul justiției!

 10. Căciuleala, dresajul comunist și precomunist a adus la prosperitate drojdia asta, care s-a bazat pe reacțiile tâmpe și catatonice a populației „jmekeriei” demirurale românești ce a început în’90 să behăie instant manele și slogane d-ale”consătenilor” lor șmecheriți prin PCR și săriți în FSN după croncănelile în limbă de lemn liniștitoare ale toașului ion ilici iliescu, emanatul”cel bun”.N-au avut niciodată sentimentul proprietății asupra anilor de muncă forțată acești”descurcăreți” de rând, grupați pe zonele de origine, ci doar invidia și respectul la adresa celor ce le furau trecutul și-și băteau joc de munca lor dar lătrau furios la cei care le contestau”modelele” ajunse politice. Populațiile de acolo(dar nu numai de acolo) sunt bine mersi în sec XIX mental vorbind, și acum. Vorba manelistului în gura prefectului”proastă-i Doamne lumea asta-ține-o Doamne tot așa”. Lucru evident și-n articolul de față, și-n opțiunile electorale viitoare.

  • Buboaile sunt de cand partidul. Se stiu prea bine.
   Cineva a asteptat momentul electoral oportun sa le sparga sa puroieze.
   La fel ca pe Firea, pe Buzatu l-au asteptat pe Ciolacu si rotativa?

   Baronul PSDist era scalvetele lui Farmazon.
   Farmazon a vandut sclavul PSDist la DNA.

   Cati din PNL a fost filati si prinsi in flagrant.

 11. Mokangii ar trebui restricționați la vot.Ar trebui ridicat dreptul la vot al celor ce trăiesc din banii altora, altfel n-o să se termine cu electoratul captiv și vom prinde rapid sărăcia argentiniană din urmă care are fix modelul ăsta societal.Binențeles după ce ne vom mexicaniza.Să vedem dacăva ridica careva mănușa asta.

 12. Ce nu a spus porumboiu, spun eu: prima amicitie a inceput cu umbrarescu, umbrarescu fiind uns cu alifii dure, a acceptat cat a putut si cand buzatu a intins coarda mai tare, umbrarescu, istet,s-a retras si buzatu a batut palma cu farfazon. Ani buni cand se aruncau cu bani de peste tot inclusiv bani negri(valuta), intre buzatu si farmazon era doar lapte si miere, cand l-au introdus(impus) fortat pe intrusul actual care construieste(fura bani) drumuri, s-a imputit branza intre cei doi. Am mai s ris imca de prin 2011, la farmazon in firma candcand lucra masiv cu moldoveni de peste prut, saptamanal se aduceau saci cu bani. Moldovenii erau super respectati, erau carati dus intors de acasa la munca si retur, la sfarsitul saptamanii le asigura hrana pentru toata familia pentru wekeend si luni dimineata erau adusi la munca. Programul, din cate imi amintesc, era 7,30-17-18,00, conditii bune de stat in firma peste noapte. Poate isi spune buzatu „ce-am fost si ce-am ajuns”! Intreb si eu😏:
  – De ce nu cer aprobare de la ANI, CCR si Justitie cand vor sa se completeze(furt) din lucrari pe banii statului? Nu ar mai avea nicio problema😏!

 13. Statul , adica care stat, ca iti sta mintea in loc , nu este esuat, doar metastazat, la ce meta coruptie avem..

 14. Bineânțeles că e o nenorocire când achizițile/lucrările publice se fac de diverși „Farmazoni” locali care dau „zeciuiala” cuvenita ordonatorului de credite (baronului) de la care primesc comanda/plata. Se întâmplă nenorocirea că toată „plusvaloarea” contractului rămâne în țară. Dacă însă sunt contracte date diverselor „Strabaguri” datorită unui telefon dat de o ambasadă ministrului de resort este foarte bine, plusvaloarea pleacă spre alte zări

 15. Nu mai vorbiți de rău sistemul privat din România pentru că tine în spate bugetarii și pensionarii, este cel mai performant sistem din galaxie. Pe dracu sistemul privat are în proporție de 99% contracte cu statul deci bani de la bugetul statului, salariile sunt cele mai mici niciodata date la timp, completând cu bani cash lunar dar nu mult maxim 400 lei (deci se face evaziune) iar programul cât vrea patronul.

 16. PE GHEORGHE FLUTUR IL OCOLESTE JUSTITIA…E SARAC SI CINSTIT…EL ARE OI PE DEALURI PENTRU DEDICATII CULTURALE…JUSTITIA RAMANE TOT O CURVA…UNDE E SUBALTERNUL LUI FLUTUR PRINS CU O CARAMIDA DE BANI??! CLUJUL STIE SI ACOLO SE PLATESTE VAMA SI SE FAC COMENZILE PE ARESTARI?! DANCULE, DANCULE, ASA ARATA AFACERILE TALE POLITICE…D.N.A. FLAGRANT, AVOCATI, PESCHES PE TOATE PARTILE CA SA SCAPE….CE NAIBA NE PROSTITI?! BOC E SI DROGURILE SI EL FACE CARTILE CU PARALE SI ARESTARI?? SIKTIR CURVARASEALA SI NU JUSTITIE…IA DE LA HOTI, SA SE IMPARTA CUI NU ARE CURAJ SA IA SINGUR!

 17. Emil Savin poate deveni SALVATORUL judetului Vaslui in anii care vin,cand numeni nu va mai îndrăzni sa FURE din banii publici ai judetului. De atat FURAT judetul este cel mai SARAC si HOROR din toata Romania.
  Adrian Porumboiu stia si se complăcea in MIZERIA mafiotă PSD din conducerea judetului Vaslui,iar acum face pe moralistul….CIOCUL MIC afaceristule de Vaslui !.

 18. care Vaslui
  ca toata tzara e ca-n arabia saudita…..baronu si milogu!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.