Fâşia Gaza, împărţită în două

Fâşia Gaza a fost complet împărţită în două de trupele israeliene, a declarat duminică seara purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, informează dpa.

Acum există „o Gaza de nord şi una de sud”, a spus el. Unităţile armatei israeliene au ajuns pe coasta din partea de sud a oraşului Gaza şi „deţin” zona, a spus Hagari.

Oraşul Gaza este acum complet înconjurat, a adăugat el, apreciind că acesta este un pas decisiv.

Cu toate acestea, civilii ar trebui să poată în continuare să fugă în partea de sud a Fâşiei Gaza, a mai declarat Daniel Hagari.

Hagari a confirmat, de asemenea, că atacurile aeriene vor fi extinse pe coastă dens populată.

Potrivit companiei palestiniene de telecomunicaţii Paltel, toate serviciile de comunicaţii şi internet sunt, din nou, nefuncţionale în Fâşia Gaza.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

23 de Comentarii

 1. E simplu , avem precedente :

  Gaza de nord – intra sub protectia Rusiei & Chinei –

  Gaza de sud – protectorat SUA & Israel

 2. Saptamana aasta intra vecinii Isrealului in conflict armat, direct (Turcia prima … Iordania , Syria , etc.)
  NASOL ! USA pierde Orientul Apropiat !
  Toti vecini Israelului intra in BRICS+
  OPEC+-ul va declansa imediat dupa …un EMBARGO ! Slabe sperante la altceva …deja NATO a pierdut irreversibil si Ukra !
  Deindata ce TURCIA va raspunde la o provocare a Israelului (eventual un FALSE FLAG)
  NATO se va desfiinta ! (cat sunt „membre” nu pot contra-ataca TURCIA … TURCIA va ataca bazele din Cipru cu rachete !

  PS: EVREII si-au pierdut mintile amenintand voalat cu … ATOMICE-n GAZA ! = vor fi urati de „restul lumii” adica Terra fara „democratii” NULANDIERI !
  V-am zis ca NULANDIERII isi traiesc agonia ? = Au piefdut si juma din evreii americani si votul arabilor si colaterl-sud-american votul latinilor !
  BIDEN , echipa lui e OUT ! U(n MISHTEAUX ii va bate la indici … (serverele Hillarei) a 2-oua oara !
  MAGA !
  IQ=?
  😉

 3. Bahmut scrie pe Gaza de Nord, piatra pe piatra nu ramane
  Hamas a tras un loz necastigator,Arabia Saudita nu scoate un cuvant ca razboiul dus in Yemen e condus militar de ofiteri israelieni,sauditii nu au capacitatea intelectuala,se stie,numai la numarat bani se pricep
  Erdogan degeaba face gura ,sa primeasca si refugiatii palestinieni daca e in stare,Siria e zero,Egiptul nu se baga sa ia tigania din gaza,si asa au intors o treime din cei care treceau prin Rafah ,erau membri Hamas care fugeau de armata israeliana
  Nu va mai faceti curaj,teroristii vor fi pedepsiti Israel nu e incapabila Europa care-si vede strazile controlate de arabi si africani

 4. Evreii au facut o prostie relevandu-se ca natie niste prosti LAUDAROSI ! SHALOM ! ❤️

  Au amenintat cu BOMBA ATOMICA o regiune minuscula si care oricum nu se poate apara (GAZA)
  ast nu face decat sa deschida OCHII tarilor arele dimprejur care acum stiu la ce sa se astepte de la EVREII cand se ENERVEAZA
  NECONTROLABIL(!)
  Chiar si eu ca evreu m-as inrama atomic impotriva SIONISTILOR la amerinatarile OFICIALE si NEVOALATE cu BOMBA ATOMICA !
  Acum sunt de intels si AYATOLAHI de ce vor si trebuie sa-si faca ATOMICE prin orice mijloace !

  IRAN-ul si vecinii Israelului … nu sunt siguri fara ATOMICE in fata unui popor rau-si-nechibzuit la manie si doar ATOMICE ii vor putera scapa in viitor de amenintari a la GAZA cu atomice !
  Israelul are azi doar prosti (nulandierii pseudo-yankei ?) la PR ! 🙁
  Mi-e rusine ca-s evreu cu asa sionisti ! SHALOM ! Deja-s urati in lumea … re-devin „tapul ispasitor” istoric-CICLIC ! 🙁
  OY WEY 🙁 ! ISRAEL ! 🙁
  prosti FUDULI … sunt prosti destul ! (si-o fac cu mana lor desi au fost avertizati ca nu-i voie ! 🙁 )
  IQ=?
  😉

 5. ISRAELUL e la fel de divizat in 2-oua parti egale antagoniste si ireconciliabil in razboi ideologic inter-pares !
  La fel ca USA ! Din aceleasi motive …economice
  odata cu dollarul se surpa si bogatia Israelului … non-viabil ca stat de sine statator intre arabi !
  Oy wey ! 🙁
  SHALOM !

  [incredibil cat de puerili politic nulandierii Israelului: in cate strachini au calcat desculti ! 🙁 Mi-e frica de … POGROAME ! ]

 6. @rabi Mondechrai
  In fine un cuvint acceptabil in Cotidianul! Trebuie vazut Despre ce se vorbeste. Se vende numai palestinienii trib migrator in REGIUNEA Palestina. Ceea ce zicem popor palestinian n-a existât niciodata. Ne-au avut niciodata un STAT organizat, moneda,etc….
  De Cind au refusat sa faca un stat alaturi de Izrael,n-au facut numai ura (Liban, Iordania, Egipt etc ..)De aceea nici o Tara ce ii cunoaste nu vrea de ei. Romanii nu prea ii cunosc déci ei pot sa-i primeasca.
  Inainte de a face gargara in lung in larg si in diagonala, documentati-va si ginditi un pic.

 7. Daca hamas opreste razboiul, elibereaza ostaticii si se predau, treaba s-a terminat, nu mai mor civili. Erdgogane, mitingistii pro palestin, puteti sa tipati si varianta asta.

 8. @crina ,la scoala n-ai invatat de Palestina antica si Fenicia antica ??? clasa a 5 a elementara !!!
  Nu stii ca fenicienii au inventat moneda ,preluata si de palestinieni ?
  Tie ti-ar conveni sa -ti parasesti tara iar cei care lupta pentru independenta ei sa fie numiti teroristi ???
  Ca asta este propaganda amerloca-evreiasca ,in ai numi pe cei ce-si apara tarile !
  Ca YAHWH ,le-a dat evreilor ,,tara fagaduintei,, dar nu le-a dat si TITLU DE PROPRIETATE !!!
  Ca lordul BALFOUR le-a dat evreilor UN CAMIN in PALESTINA ,nu tot teritoriul palestinian ,pe care-l ocupa acum acestia prin forta.

 9. „cum i-au omorât palestinienii pe evrei”???Iată ce scrie un prof.univ.dr.PAUL CRAIG ROBERTSDUPĂ SCRISELE COMANDANTULUI BATALIONULUI„KEREM SHALOM :?1)OBSTACOLUL-ZIDUL DIN JURUL GAZEI-NU POATE FI TRECUT NICI MĂCAR DE O VULPE:;ALERTE FUNCȚIONALE PE TREI NIVELURI DE PRESIUNE-24 DIN 24 ORE-PE FIECARE CENTIMETRU DE ZID-GRANIȚĂ:FEMEI OBSERVATOARE,TANCURI CU CAPACITĂȚI DE OBSERVARE-DETECTARE ȘI O PUTERE DE FOC TERIFIANTĂ;LUNETIȘTI,TURE DE ZI ȘI NOAPTE,,TRACKERI,..DECI:CUM S-A ÎNDREPTAT SPRE ZID-BULDOZERUL,TRACTORUL A SABOTAT GARDUL O ORĂ ȘI JUMĂTATE,CUM AU TRECUT SUTE DE TERORIȘTI CIVILI BARIERA ,CUM AU AJUNS TERORIȘTII ÎN ZECI DE AȘEZĂRI ISRAELIENE,CUM I-AU SURPRINS TERORIȘTII PE SOLDAȚII EVREI,NU AU TRAS NICI UNGLONȚ,UNDE AU FOST :DIVIZIA,BRIGĂZILE,NOUĂ BATALIOANE,36 COMPANII,UNDE ERAU MIILE SOLDAȚI,–CONCLUZIA—TOATE PENTRU A„ÎNCHIDE CARTEA PALESTINEI”

 10. @Beni Oni: faci o confuzie grava intre Fenicieni(semiti) din Fenicia (azi Liban) si Filistinii(indoeuropeni) din Filistina/Palestina,proveniti din insula Creta ; e mare diferenta !

  Deci nu mai jigni alti postaci,cand tu esti cel care nu ai invatat la scoala,cu toate ca ti-ai tras un pseudonim de pastor:)))

 11. Mishteaux eu nu cred ca vreo tara arvba va intra in razboi cu Israelul. Asta a fost speranta israelului si a SUA ca din aceasta cauza a si adus SUA asa o ARMADA in Mediterana.
  tarile ostile israelului insa lasa ca actiunile crescendi ale Israelului cu ajutor anerican )se spune ca in gaza sunt vreo 5000 de soldatia mericani”) sa ridice impotriva Israel si SUA intreaga omenire, inclusiv o parte din Occidentul colectiv.
  Genocidul din Gaza nu poate fi ascuns sub pres oricat ar opri comunicatiile si internetul.
  Sunt pe acolo si servicii secrete ostile Israelului, jurnalisti, care au telefoane speciale cu criptare prin satelitii diferitelor state si care transmit live ce face armata israeliana acolo.

  Israerlul a reusit s aucida 36 de jurnalistiu….nasol moment ,,,,

  Razboiul din Ukraina nu a ingropat definitiv Occidentul colectiv, dar actiunea Israeliano-amricana in Gaza il termina.

  Tarile ostile Israelului nu trebuie sa se ocuope decat de propaganda si Israelul ofera material suficient.
  Am convingerea ca deocamdata nici o tara nu va interveni….cand moral si etic in fata lumii israelul va fi comlet descalificat, atunci orice interventie este posibila in scopuri umanitare pentru ca nimeni nu va mai spune – „vai, bietii evrei, ce napastuiti”, dimpotriva toata omenirea va spune ca Israelul primeste ce merita!

 12. @rabbi Mordechai ,CRED CA NU STII NICI SA CITESTI ROMANESTE SI NICI SA INTELEGI !
  am vorbit clar de doua popoare antice ! tu nu stii ce vrei !esti (editat) ca noaptea si te mai si baqgi ca musca-n portofelul iepei !
  Meri tu (editat) la scoala si invata sa citesti mai intai ca de inteles se vede ca esti kiaun !!!

 13. @ben oui
  Eu pot sa va inteleg ça palestinian bine aciuiat in Romania. In schimb sa-mi faceti scoala de trei lulele nu. Ura viscerala si pura nu va da dreptul sa negati nici pe David nici pe Salomon si nici pe cei 43 de régi ai Izraelului. Cit titlul de proprietate ESTE TATA LOR. DIN MILA s-a propos si palestinienilor un stat Ce AU REFUZAT. Nu traiesc in progres dezvoltare, traiesc in ura. Ça sa faci tunele urii au trebuit bani. Sint banii luati de la gura de palestinienii si dedicati urii.
  Petriti de djiadul islamic fac acelasi lucru peste tôt in lume.
  GINDITI UN PIC

 14. @ ben oni
  Asta este arabul Cind nu are argumente, jigneste. Asta fac si in vest.

 15. Avem posibilitatea sa vedem totul din Cosmos. Shi ce avem noi aici: o tzara care latra ka ka ei nu este nimeni, dar este ingradita mai ceva ca altceva=chibututz, sau mai bine zis ghettoul lor mult iubit=sarma ghimpata > ziduri de cazemate, cainii, armate, mai le trebuiesc mashti de Gaza are. Acum ca au impartzit ei ceva, problema este cine pune toate astea de mai sus intre cele doua partzi. Dar sa lasam treaba asta, oare situatzia asta nu este asemanatoare cu ce se intampla in alte tzari, ex.Romania, unde cu acelashi elan aceasta mica minoritate, asemanatoare cu cei din tzinutul sekoyesc, au introdus legi antistatale, ex. proletcultista Zoe Petre, pupola Tzapului a produs legi de ghettou pentru cultura romana, cand astazi pana shi semikhazarul Allo!Geniul lor Hitlerica este publicat total shi vandut la greu la auctions. Ca de (editat) Weisel, cetazean HU, dovedit de evreii normali, ce sa mai vorbim? Acum shi cu cloaca de la noi cu totzi presehedintzii kkhazari, ce sa mai facem, ca doar ne-au transformat in Kolonia lor, stat parale bune numai pentru unii.
  Lozinca este: ka khazari nu e nimeni=dar sa fie sange mult, da mult sange, ex.mineriada lui Ylici ce avea vedenii de rebeliune legionara=ascutzirea lor a luptei=frecangeala de la Nostra labus, cel cu ka laba lui.
  O zi buna.
  Con
  P.S. Au inebunit neandertalienii=neurlanderii, ka kam asha este…

 16. Pana si ziarul Haaretz arata minciunile pe care evreii le arata lumii ! Luati de aici !
  L’enquête de Haaretz expose tous les mensonges israéliens du 7 octobre
  Jackson Hinkle 🇺🇸
  🚨🇮🇱 Haaretz investigation EXPOSES all the ISRAELI LIES from October 7th (just like I predicated).

  🇮🇱 Confirmed number dead is 900, not “nearly 2,000.”
  🇮🇱 50% were Israeli soldiers.
  🇮🇱 Most deaths have signs of being dead during Tank shelling.
  🇮🇱 No evidence Hamas burnt any Israelis, but burns occurred from Israeli shelling.
  🇮🇱 No beheaded babies.
  🇮🇱 Defiling of Hamas fighters bodies, while Israeli soldiers were taken with respect to morgues.
  🇮🇱 Number of people Hamas shot less than 100, most were settlers with guns on them.

  🚨🇮🇱 Israel has lied about EVERYTHING while committing a grotesque genocide! Share

 17. Partial de acord cu intelegerea ta ! 🙂
  Pentru un amator e OK ce sti ! 🙂
  SHALOM ! ❤️

 18. @Crina sau Rashela in ce limba scrii si te exprimi ??? Credeam ca numai cel ce jigneste numele inteleptului Mordehai,trage pe nas iarba ! Si tu ??? Nu v-am jignit, v-am caracterizat doar !!!
  Triburile evreilor nomazi,crescatori de animale si jefuitori de caravane, au ocupat in antichiate Tara CAANAN -Palestina ,
  unde ,,au trecut prin ascutisul sabiei pe toti locuitorii si dobitoacele lor,, conf Talmud sau Vechiul Testament !
  Numai ca nu prea au respectat cele 10 porunci,DAVID marele imparat l-a trimis la moarte pe Urie ca sa-i editat sotia ,cu care l-a conceput pe INTELEPUL solomon ,cel care ajuns IMPARAT ,intai pe fratele sau l-a ucis ,apoi, desi nu trebuia sa curveasca si-a luat 700 de tiitoare,mai mult decat orice sultan otoman !
  Si asta ca sa ,,respecte,,poruncile DOMNULUI ! ,,Sema Ysrael ,ADONAI Eloheimu,ADONAI Echad !,,

 19. Inca o dovada de3spre crimele si monstruozitatile produse de Ysrael in RESEAU INTERNATIONAL FR de g.Solomon
  ,,Mensonges sur des mensonges pour cacher l’inhumanité et l’horreur qu’ils sèment
  Quiconque ne parle pas aujourd’hui est complice de tout cela, je dirais même un collaborateur du gouvernement israélien. Quiconque n’aura pas le courage de prendre une position claire (ici, ce n’est pas l’équidistance qui compte !) face à un génocide autorisé sera condamné par l’histoire et catalogué sous le vocable de criminel effrayant. Même l’ONU et l’OMS ont immédiatement condamné ce crime de guerre, mais Israël s’est justifié en affirmant qu’il y avait des terroristes du Hamas à l’intérieur des ambulances, suivi de près par les États-Unis et les médias occidentaux. Sont toujours prêt à mentir pour justifier l’injustifiable. Puis, voilà, on arrive au décompte des morts, et on se rend compte qu’il s’agit toujours de civils, surtout d’enfants.
  Cela se produit parce que s’ils disaient et montraient tout, l’opinion publique serait beaucoup plus informée et consciente des crimes dont Netanyahu et compagnie sont coupables. L’opinion publique serait tellement mieux informée que les dirigeants occidentaux ne pourraient même pas penser, et encore moins se permettre, de voter contre ou de s’abstenir en faveur d’un cessez-le-feu immédiat. Au lieu de cela, le récit d’une presse corrompue nous permet également d’accepter l’approbation d’un programme d’aide militaire de 14 milliards de dollars par les États-Unis pour Israël. Ou bien cela nous permet d’accepter le silence et l’hypocrisie d’une classe dirigeante européenne misérable, corrompue et vendue, qui a renoncé d’abord à la paix, puis à la protection de ses propres intérêts.,,

 20. Dupa cum stiti,cel mai important evreu al sec.xx ,excelenta sa ITSAK RABIN ,a fost asasinat nu de un arab ci de exTremistul evreu Amir igal ,pentru ca A SPUS CA intre YSRAELI si HARABIA va fi pace ! ,,VA FI PACE !,,,,VA FI PACE !,,
  Si cei care l-au rastignit pe IISUS HRISTOS ,fiul lui DUMNEZEU ,nu vor sa stie de pace ,si l-au asasinat si pe RABIN!!! AMIN !
  cine nu vrea pace in GAZA ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????/

 21. @Ben-Oni: tot un ratat ramai,moneda a fost inventată de către lydieni, Lydiaera un imperiu în vestul Asiei Mici, în sec. VII-VI î.e.n. În favoarea acestei afirmaţii pledează atât unele tradiţii greceşti, consemnate de filosoful Xenophanes din Colophon şi de istoricul Herodot din Halicarnas, precum şi descoperirile arheologice.
  in rest arati ca iti fileaza creierul,schimba bateria

 22. politica criminalilor marunti… mai luam 10km patrati de aici, mai luat 5 de colo, mai atacam si ocupam Inaltimile Golan care sunt teritoriu international recunoscut ca parte din Siria, mai avansam putin in West Bank, acuma ocupa jumatate din Gaza.

 23. @,,rabbi,, Mordechai
  CIUMETE ,meri la scoala generala si mai invata ,ca o sursa de curent continuu cum este o baterie nu poate face ceva sa fileze !
  Aceasta este caracteristic doar curentului alternativ !Mai invata ca nu-ti strica asazisule ,,rabbi,, !
  Si mai documenteaza-te despre monezi din lucrari serioase nu de pe wikipedia prostilor !
  Daca eu sunt un ratat, atunci tu esti un …rahat !!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.