FBI pune în gardă SUA: „Cea mai mare amenințare teroristă”

Atacul organizaţiei Hamas împotriva Israelului va inspira SUAcea mai gravă ameninţare teroristă împotriva SUA de la ascensiunea Statului Islamic, în urmă cu aproape un deceniu, a apreciat directorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI), Christopher Wray, audiat marţi în Congresul american, transmite Reuters.

Wray a afirmat că de la începutul conflictului israeliano-palestinian de luna aceasta, mai multe organizaţii teroriste străine au îndemnat la atacuri împotriva americanilor în Occident, ridicând semnificativ nivelul ameninţării reprezentate de extremiştii violenţi din Statele Unite.

„Acţiunile Hamas şi ale aliaţilor săi vor servi ca o inspiraţie de genul pe care nu l-am mai observat de când ISIS (organizaţia Statul Islamic – n. red.) şi-a lansat aşa-zisul califat în urmă cu câţiva ani”, a spus directorul FBI.

El a fost audiat de Comisia pentru Securitate Internă şi Afaceri Guvernamentale a Senatului, care urmăreşte ameninţările la adresa SUA. Guvernul de la Washington a constatat, conform unor oficiali, o intensificare a ameninţărilor împotriva evreilor, musulmanilor şi arabilor americani, după începerea luptelor din Gaza.

Wray a reamintit că luna aceasta a crescut şi numărul de atacuri ale unor miliţii susţinute de Iran asupra bazelor militare americane din străinătate. De asemenea, a apreciat el, atacurile informatice împotriva SUA din partea Iranului şi a unor actori privaţi se vor agrava probabil dacă conflictul se extinde.

Reprezentanţa Iranului la ONU nu a răspuns imediat solicitării Reuters de a comenta afirmaţiile directorului FBI.

În cursul audierii, secretarul pentru securitate internă Alejandro Mayorkas a declarat că ura împotriva studenţilor evrei din SUA a contribuit la creşterea antisemitismului după ce a început războiul dintre Israel şi Hamas.

Casa Albă şi-a exprimat săptămâna aceasta îngrijorarea faţă de informaţii despre incidente antisemite în universităţile americane, unde tensiunile au determinat oficialităţile să întărească securitatea.

Marţi, la un summit pe tema ransomware (software nociv ai cărui autori solicită răscumpărări după blocarea datelor victimelor – n. red.) organizat de preşedinţia americană, procurorul general Merrick Garland a informat că a dat instrucţiuni Departamentului Justiţiei din subordinea sa să sprijine anchetatorii israelieni care investighează fluxurile financiare către Hamas, inclusiv cele care implică criptomonede.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

11 Comentarii

 1. Și nazistul Radu Tudor, ce zicea? Huuo naziștilor care ați distrus lumea arabă de-și arunca insignele soldații albi americani!

 2. Acum cică domnul cu „d” mare, Soros, bietul nostru binefăcător, deie-i Domnul inimi, rinichi, ficați și toate celelalte piese de schimb, e vinovat pentru atâția migranți tineri și radicali în U.E. Trebuia un țap ispășitor pentru a mai calma boborul. Și uite cum scena de teatru din teatrul de operațiuni gazan, pusă la cale tot de-ai lor, ne orbește și uităm de plandemie, vaxxin, eroi în alb, saci negri, pensii neindexate darămite mărite, diasporă, secetă, pensii nesimțite, cash, inflație, partide și aripi etc. Ce ne-am fi făcut noi fără Ucraina, Israel, Gaza? Ne era viața un platou golan, o mare moartă, fără plumbi, fără speranță. No, am dat-o-n poezie…

 3. Bănuiesc că dacă va avea loc un atentat terorist în SUA sau țările vasale lor, acarul Păun sau vinovatul de serviciu va fi fără doar și poate Iranul iar riposta unchiului Sam va fi evident foarte dură. Dușmanul din axa răului va lăsa la locul faptei versete din Coran, șalvari arăbești, 2-3 burka, trei feluri de mâncare arăbească plus una porție icre negre iraniene și va publica o scrisoare deschisă în care se va acuza singur. Serviciile secrete vor spune că bănuiau jihadiștii de ceva vreme dar n-au spus nimic la televizor pentru că tocmai atunci s-a luat curentul. Toată presa progresistă va condamna atentatul. Rețeta completă.

 4. „Că cu aproape un deceniu ÎN URMĂ” -DECI DE 10 ANI „APĂRĂTORII DEMOCRAȚIEI SUPER EXPANDATE AU DUS TRAI PE VĂTRAI,MÂNCÎND MĂLAI ȘI NEFĂCÂNDU-ȘI SARCINILE DE SERVICIU! BANII ÎNAPOI DECI – BIDEN ARE NEVOIE DE 105 MILIARDE $ „CHIAR DOAR XERXAȚI-în U”KRAINA ȘI EUROPA DE EST SUNT BUNI ȘI AȘA!

 5. Serios?! Se vede că tot voi sunteți cea mai mare amenințare, voi contra voastra, voi care fabricați, racolați, antrenați, mențineți și sponsorizati aceste organizatii pe care ulterior, le declarati la vedere că fiind organizații criminale.

 6. China a prins momentul si se infoaie si ea spre Taiwan…Americanii tre sa le dea una sa nu se mai scoale, pe urma Rusia India si alti golani ai planetei vor incepe sa schelalaie..

 7. extremiştii violenţi?
  ca la ultimu incident ala cu 22 de mortzi?

  -TOATE „incidentele” nu sint decat inscenari facute de fbi si restu serviciilor:
  de cand le-au bagat fluor in apa de baut in SUA
  au ramas doar moderatii
  si vitele …pacificate.

 8. Programe experimentale pe oameni pentru justificarea politicilor politienesti. Folosesc inclusiv tehnologii pe oameni sa induca orice stare vor si il determina pe cobaiul uman sa faca ce vor ei. Totul de la distanta. Tehnologie cu acces satelitar si folosind retelele si antele de telecomunicatii. Experimente pe oameni. Pentru motivarea necesitatii luptei inasprite impotriva unui inamic pe care musai sa il inventam putin.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.