Felicitările și ”dansul”. Predoiu, după prinderea lui Cherecheș

Edilul i-a păcălit pe toți, a folosit o carte de identitate care nu era a lui, semăna cu văru` și-a scăpat. Ne-am cam făcut de băcănie, cum e posibil așa ceva? Am aflat mai târziu că avea gluga bine trasă pe cap.

Dar acum l-au prins în Germania.  O cooperare poliţienească internaţională şi schimb  de date şi informaţii între Poliţia Română şi autorităţile din Germania, Ungaria, Austria şi Italia  a făcut posibilă localizarea, depistarea şi reţinerea  de către poliţiştii bavarezi şi BKA, în Augsburg. Felicitări polițiștilor bavarezi, felicitări tuturor autorităților din cele 4 țări implicate.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, le-a transmis mulţumiri și poliţiştilor români şi celor germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru corupţie.

„Felicit şi mulţumesc poliţiştilor şi partenerilor instituţionali interni şi externi, români şi germani, care au cooperat direct şi permanent pentru capturarea condamnatului penal Cherecheş Cătălin. De asemenea, mulţumesc poliţiştilor maghiari, austrieci şi italieni împreună cu care s-a cooperat şi lucrat pe parcursul acestei operaţiuni poliţieneşti internaţionale. Nu în ultimul rând, mulţumesc jurnaliştilor care au înţeles în aceste zile că trebuie să limităm comunicarea pe acest caz, pentru a proteja operaţiunea de localizare şi capturare”, a scris ministrul Predoiu pe Facebook.

Cătălin Cherecheş, primarul oraşului Baia Mare, a trecut vineri granița în Ungaria pe la Vama Petea. Victor Ivaşcu, șeful Poliţiei de Frontieră, eliberat ulterior din funcție, a explicat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că primarul din Baia Mare a prezentat cartea de identitate a vărului său. Primarul se afla sub control judiciar, cu interdicția de a părăsi țara. În noaptea dinaintea sentinței, Cherecheș a  transmisis pe pagina sa de Facebook că este hăituit de justiția din România.

Opoziția a cerut sâmbătă explicaţii publice de la miniştrii PNL Cătălin Predoiu şi Alina Gorghiu 

„Nu trebuie să existe numai o responsabilitate administrativă, ci şi una politică”, a declarat preşedintele USR, Cătălin Drulă.

„Cum mai pot românii să ia în serios noţiunile de justiţie şi ordine publică în condiţiile în care infractori notorii dispar de sub supraveghere judiciară? Pentru astfel de fapte nu trebuie să existe numai o responsabilitate administrativă, ci şi una politică. Sub regimul Iohannis, statul român se prăbuşeşte încet, dar sigur. Nu este o coincidenţă faptul că domeniile care suferă cel mai mult sunt conduse de apropiaţi ai actualului preşedinte. Contraselecţia de miniştri pentru care domnul Iohannis a devenit celebru îşi produce încă o dată efectele”, a susținut Drulă.

„Ministrul Predoiu şi omul său de încredere, Bogdan Despescu, nu au cum să se fofileze şi să se ascundă de explicaţii. În cazul Cherecheş este o greşeală clară a Poliţiei care trebuia să-l supravegheze şi a celei de frontieră, nu o lacună a legii sau lipsa unui tratat de extrădare”, a susţinut la rândul său Stelian Ion, fost ministru al justiției.

Cătălin Cherecheş este doar un nume din lunga listă de infractori cunoscuți care au fugit din țară. Reprezentanţii USR critică lipsa de apetență  a „ministrului Justiţiei, Alina Gorghiu,  care nu se grăbeşte să treacă prin Parlament un proiect care să prevină fuga infractorilor în străinătate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

11 Comentarii

 1. -predoiu&alinutza
  2 vampiri energetici!
  (satane dar f. handicapate)

 2. Panaramele useriste cereau demisia lui Predoiu pentru fuga acestui neica-nimeni. Acum isi inghit rusinati zbieretele. Nimeni nu a auzit sa fi fost dat afara ministrul nici atunci cand niste personaje grele din Romania au fugit peste granita probabil chiar prin bunavointa acelor ministri.

 3. Daca intradevar este aceasta cooperare asa cum ne spune Predoiu intre Politia din Romania si celelalte din Europa ,atunci care este explicatia pt. care ceilalti fugiti din tara ,nu sint depistati si adusi inapoi la fel de repede ?

 4. Pai politistilor romani de ce le multumesti ??? Ca au sarit gardul cu usa deschisa ? Hahahahaha !!!
  Ca trecut ca prin branza prin Romania si vama ???

 5. Aia sunt acoperiti cu niste hotarari juridice ale acelor tari. Dar pentru unul cu cap de militian acele acte nu conteaza.

 6. la latrina 3 ,” raspopitu” a accentuat in mod repetat, ca ” militia romana l-a prins , cu ajutorul celorlalti..! sa prostit Gadea de tot, sau chiar era prost din frageda pruncie..?

 7. o reusita a MAI; in Aya Mare nu-l regreta nimeni pe penalul primar,poate aflam si de reteaua de escape dirijata de avocatul lui kerekes, umflatul Doseanu

 8. Daca stiu aia sa-l stranga de oua va da in gat toata reteaua cu ajutorul careia a scos sacosele cu valuta afara. Si pe cei ai lui dar si pe verii unguresti. Deja a inceput sa binganeasca inca din germania. Doar un om al securitatii plimba valize cu bani prin vama.

 9. actiune politica. apropos de „cooperare poliţienească internaţională şi schimb de date şi informaţii” stie cineva cine sunt adevaratii criminali ai fetelor de la caracal?

 10. va infierbantati. Aveti putintica rabdare tovarasi ca in Romania, aproape totul este Piesa de teatru. Ce s-a recuperat de la condamnati, in 33 de ani? Asa ca treceti la ghisee, primiti reducere 10%…

 11. S-a dus in Nemtzia ca sa-l dea in Primire ! Trebuia sa se duca in Coreea ca nu-l mai dădea Innapoi si ai confisca si toata averea !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.