Fenomen astronomic rar – Luna Roz 

Luna Roz va putea fi observată pe cer pe 21 iunie fiind, după cum spun astronomii, un fenomen astronomic rar. Într-un spectacol astronomic deosebit, Luna Roz sau Luna Căpșunilor va putea fi admirată pe cer în data de 21 iunie 2024. Acest fenomen este cunoscut pentru nuanța sa ușor rozalie și coincide cu solstițiul de vară, marcând începutul verii astronomice.

Termenul „Luna Căpșunilor” provine din tradițiile triburilor de indigeni americani, care obișnuiau să recolteze căpșuni în această perioadă. Este un moment așteptat cu nerăbdare de astronomi și pasionați ai fenomenelor cosmice, deoarece astfel de apariții sunt rare și oferă o priveliște spectaculoasă.

Din păcate, acest fenomen va putea fi observat doar într-o anumită parte a lumii. Locația ideală pentru vizualizare este în apropierea Oceanului Pacific, cu Port Moresby fiind un punct specific menționat unde condițiile meteorologice ar putea permite cea mai bună vizibilitate.

Astfel, entuziaștii de astronomie sunt sfătuiți să fie pregătiți să admire acest spectacol astronomic într-o regiune privilegiată, unde Luna va străluci într-un nuanțe de roz pe fundalul cerului nocturn.

Pentru cei din alte regiuni ale lumii, intensitatea vizibilității va varia în funcție de condițiile locale, dar fiecare locație cu vreme clară oferă șansa de a surprinde frumusețea acestui eveniment rar pe cerul nopții.

Sursa

https://meteofor.ro/news/

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Dan Orghici 155 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Pe seceta asta Luna luminează mai puternic si la noi.Vazut aseară, la Day Luma Plina -1

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.