Fenomenal! Italienii au tren cu Terapie Intensivă

Italia dispune începând de luni de un tren medical complet echipat şi care străbate ţara ca o unitate de ATI pe şine pentru a diminua presiunea asupra spitalelor atunci când este nevoie, în aceeaşi zi fiind atins în această ţară pragul de 100.000 de decese asociate COVID-19, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres.

Trenul ”poate circula prin toată Europa, nu există în Europa vreun alt exemplu de astfel de tren”, a spus la inaugurarea acestuia consilierul delegat al companiei publice Ferrovie dello Stato (FdS), Gianfranco Battisti.

Acest spital pe şine a fost conceput pentru a transfera pacienţi între oraşe. Deşi în primă fază va fi folosit mai ales – dar nu numai – pentru bolnavii de COVID-19, ideea este să fie util şi în cazul unor posibile viitoare dezastre.

Trenul este compus din opt vagoane echipate cu paturi şi echipamente medicale. În trei vagoane au fost amplasate în total 21 de paturi de ATI, celelalte vagoane fiind destinate personalului medical şi transportului echipamentelor tehnice şi a unui sistem independent de alimentare a instalaţiilor medicale.

Vezi fotografii AICI

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Noi avem un tir care s-a stricat de la ploaie. Si o sectie ATI unde pacientii sunt legati si sedati, omorati.

  2. italia este „frati” cu china si condusa de satanicul vatican. in curand vor avea orase covrig, cu paturi echipate covrig in mijlocul orasului.in fapt oamenii sunt ucisi in lagare de concentrare. nazszism modern.

  3. Avem salvări cu UN ventilator,căruia i se arde o siguranță și bolnavul dependent de oxigen MOARE!

  4. Nu intrati pe fenta!
    Vedeti ca se arunca fondurile pe orice si nu exact unde este strict necesar? In cazul asta, au facut aceasta afacere cu trenul in loc sa angajeze cadre medicale, sa extinda su construiasca spitale care vor fi necesare in viitor!

  5. Bun.Si ce fac cu pacientii,ii urca in tren si dusi au fost .Nu mai stii de nimic de pacientii din spitalele locale,dar sa mai plece si trenul cu ei Pe cine mai intrebi,Dupa ce ca sunt bolnavi ,ii mai tracaneste si trenul.Unde se duc ei la WC? Scopul este cam dubios?Nu m-ai sti unde ii lasa trenul.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.