Fermierii se luptă cu forțele de ordine. ”Macron, demisia!”

Fermieri francezi protestează violent la Târgul Agricol de la Paris, sâmbătă, unde a fost prezent și Emmanuel Macron. Președintele urma să se întâlnească și să discute cu liderii sindicatelor de fermieri.

În ciuda prezenței numeroase a forțelor de ordine, fermierii au scandat, au forțat intrarea la eveniment, au distrus standurile și au cerut demisia liderului francez, arată B1Tv,  potrivit bfmtv.com.

S-au înregistrat ciocniri între fermieri și forțele de ordine, culminând cu arestarea unor protestatari.

Cea de-a 60-a ediție a Târgulului Agricol, un eveniment major în Franța, atrăgând în jur de 600.000 de vizitatori pe parcursul a nouă zile, trebuia să se deschidă la ora 9 dimineața.

Porțile au rămas închise încă jumătate de oră, din cauza fermierilor furioși.

Pe fondul tensiunilor, Macron a anulat o dezbatere pe care dorea să o țină la târg sâmbătă cu fermierii, procesatorii de alimente și comercianții, după ce sindicatele  au spus că nu vor participa.

Protestele au atins un punct culminant chiar în timpul discursului președintelui Macron, când fermierii prezenți la fața locului au profitat de ocazie pentru a-și exprima nemulțumirile și a-i cere demisia. Președintele Macron a făcut apel la calm și responsabilitate.

„Nu ajutați pe nimeni distrugând standuri sau făcând imposibilă desfășurarea acestui eveniment,” a declarat Macron.

Aceste proteste vin într-un moment în care fermierii din întreaga Europă își exprimă nemulțumirea față de condițiile economice dificile, birocrația excesivă și impactul negativ al competiției neloiale, în special din partea importurilor ucrainene.

În ciuda promisiunilor de ameliorare a condițiilor, fermierii se simt neglijați și presați de reglementările curente.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6

14 Comentarii

 1. Frectii la picior de lemn cu protestele magrebienilor.
  Le dau progresistii lgbtq bataita de n-o pot duce ca la reforma pensiilor, vestele galbene.
  Francezii sunt experti la ridicat si fluturat steagul alb.
  Vive l’affrance.

 2. Slugile Globalismului, cu Micronul în frunte, trebuie SĂ FIE EVACUATE DE LA PUTERE, în toate statele membre ale iUniunii Ioropenise! Prin orice mijloace! E o problemă de viață și de moarte pentru europeni, pentru deceniile ce urmează……[Rumburak]

 3. Să se arate și fuga lui micron ! Semăna cu Usain Bolt la sprintul de 100 de metri ? Se pare că nu avem presă liberă? Apropo , ce a mai mârâit cerșinski, nimic despre navalnâi? Slabi, câți OAMENI trebuie să mai moară să se îndestuleze fabricanții de arme amerloci? SLAVĂ PĂCII, micronilor !

 4. hm:
  nu le-a trecut prin cap sa vina imbracati in negru la protest….

 5. AU innebunit … 🙂 NU SALCAMIIIII!
  NU! NU! NU!
  UNII!
  Neam „N-ARE” Stare’n’Transhii!
  Pana CAND?

 6. Vai ce iubit e boul!…si luni tine o cuvântare de susținere a bandiților din Ukraina!…culmea ca si Mutul nostru se duce ,poate îl aleargă ăia cu coasa prin paris…

 7. Vă închipuiți că macron își vagă gheara in gat sau se zgarie pe mecla pentru că, nu a reușit să își formeze armata de apărare europeană că să îl apere și pe el de mitingiii nemulțumiți? Vă închipuiți de ce se grăbește formarea armatei europene? Nu cumva cei 20 militari care lupta in ukraina, sunt parte din armata europeană? Întreb pentru că, parcă le arde sufletul de frica caposilor europeni.

 8. la noi au dat cu gaz pe cateva mii de prosti, masa de manevra, convocati de servicii pe fesebuk, si toate ambasadele si guvernele straine au luat foc, au fost opariti ca se da in demonstranti… cand francezii, nemtii, olandezii, italienii, englezii bat la ei ca la fasole, nu latra nimeni si prestituatele se fac ca ploua… sau poate ii numesc si putinisti, extrema dreapta, extremisti, fascisti, rasisti, etc

 9. Păi astea sunt proteste ? Niște îmbrînceli stil dansul pinguinului la noi,sau ceva de genul Mircea fă-te că lucrezi.Pe cine crede Macronul că păcălește ?

 10. Ce dezgustator au evacuat televiziunile
  franceze incidentele periindu-l respectuos pe monarhul detestat de populatie.

 11. Le vor tăia capul, ii vor ghilotina, soarta lui Camus a fost blândă. E criza de staniol, nu se mai poate ambala rahatul nicicum!

 12. L. V. fii mai riguros în exprimare: proteste în toată Europa, mai puțin, ca de obicei, la obedientii și indolentii din SUBcolonia romanica!

 13. Acu’ cativa ani demonstrantii francezi scandau „macaron et bidon, la demission”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.