Festival de tradiții gastronomice şi culturale asiatice în Capitală

Tradiţii gastronomice şi culturale din 15 ţări asiatice vor fi prezentate, de vineri până duminică, la cea de-a patra ediţie a Asian Food Fest, festival dedicat bucătăriilor asiatice care va avea în Parcul Titan din Capitală.

Evenimentul, care se va desfăşura în zona Calul Titanilor şi Scena Mare, va aduna peste 80 de expozanţi din Japonia, China, India, Nepal, Iran, Pakistan, Vietnam, Thailanda, Filipine, Coreea de Sud, Sri Lanka, Siria, Liban, Indonezia, Turcia.

Amatorii de preparate tradiţionale asiatice vor avea de ales între mâncăruri şi dulciuri cunoscute, intrate de câţiva ani în meniurile HoReCa din România şi preparate mai puţin sau deloc cunoscute, promovate la noi de străinii care activează pe piaţa forţei de muncă din ţară.

Vedetele festivalului vor fi binecunoscutele mâncăruri japoneze, chinezeşti şi indiene, atât cele tradiţionale, calde, pe bază de legume, orez, tăiţei, carne de vită, peşte, soia, cât şi cele impuse ca street-food în ţările lor de origine.

De asemenea, bucătăriile unor ţări din Indochina (Thailanda, Vietnam) propun românilor mixuri interesante de diferite tipuri de carne, sosuri şi legume preparate tradiţional.

Asia de Sud şi Sud-Est va fi şi ea reprezentată de preparatele din Sri Lanka şi Filipine, astfel că vizitatorii au ocazia să descopere culturi culinare bogate şi variate şi să se bucure de noi arome.

La capitolul deserturi, libanezii, sirienii şi turcii nu se dezmint nici la această ediţie şi vin cu delicioasele sarailii şi baclavale. La standuri se va găsi şi apetisantul dulce libanez knafeh, cunoscut la noi sub numele cataif, iar la turci drept kunefe.

Îngheţata thailandeză (formă de rulouri) şi cheesecake-ul japonez vor satisface şi ele pofta de dulce a celor ce trec pragul Asian Food Fest. Tot din Japonia vin şi prăjiturile tradiţionale din orez glutinos, mochi, care combină diverse arome exotice şi texturi unice.

Produsele culinare vor putea fi cumpărate la pachet de la corturile şi truck-urile expozanţilor culinari, dar vizitatorii care vor dori să le consume în cadrul festivalului, o vor putea face într-o zonă special amenajată cu mese, scaune şi umbrele.

Pe tot parcursul festivalului, vor avea loc show-uri tradiţionale, pe scena amenajată lângă lac. Astfel, toţi cei prezenţi se vor bucura de parade ale costumelor tradiţionale asiatice, de dansuri şi muzică din Sri Lanka (show de geta beraya – tobe srilankeze), Japonia (show de tobe japoneze denumite taiko), India (dansuri de Bollyood), Coreea de Sud (k-pop şi k-dance), Turcia (belly dance), Filipine (street dance), Indonezia (dansuri balineze).

Nu vor lipsi atelierele tradiţionale la care vor fi „vedete” pictura, modelarea, caligrafia, dar şi figurinele din diverse materiale şi obiecte (mărgele, creioane, lemn, lut etc.)

Atelierele dedicate copiilor, dar şi adulţilor sunt pictură pe ceramică, ipsos, apă (EBRU – artă specific turcească), evantaie, felinare; pictură de mandale (simboluri de tradiţie hindusă şi budistă) pe pietre; pictură cu nisip; origami şi de tablouri japoneze cu flori de cireş; caligrafie japoneză şi coreeană; ghirlande cu dragoni şi măşti decorate în specific asiatic.

Târgul va fi deschis vineri, între orele 14,00 – 22,00, şi sâmbătă şi duminică, între orele 10,00 – 22,00.

Intrarea la festival este gratuită.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

 1. -Lacuste in sos propriu
  -Caine la rotisor
  -Lilieci in foi de vitza
  -Rame pasate
  -Gandaci pane
  POFTA BUNA!……[Rumburak]

 2. Asiaticii sa invete mai intai sa se spele pe maini si abia pe urma sa vina sa-mi vanda mancare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.