Festivitate la Cotroceni: Iohannis a împărțit decorații

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat, joi, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni, mai multe personalităţi civile cu prilejul Zilei Naţionale a României.

„Vă felicit şi trebuie să vă spun că mi-a făcut mare plăcere să vă decorez. Proveniţi din mediul educaţional, sanitar şi de cercetare şi cu ocazia sărbătorii naţionale am decis să vă acord aceste distincţii persoanelor, respectiv instituţiilor, dar cum persoanele sunt parte din echipe în instituţii şi instituţiile sunt conduse de echipe şi persoane, cred că vă daţi seama că, în realitate, reprezentaţi astăzi întregul mediu în care vă desfăşuraţi activitatea. În acest sens, felicitări dumneavoastră, colegelor şi colegilor dumneavoastră, elevelor şi elevilor cu care lucraţi! Vă doresc multă sănătate şi, cu ocazia zilei de Sfântul Andrei şi mâine, de Zi Naţională, vă doresc un călduros ‘La mulţi ani!'”, a declarat şeful statului.

Directorul Şcolii Gimnaziale nr. 4 „Elena Donici Cantacuzino” din Pucioasa, judeţul Dâmboviţa, Elena-Alina Gealepu, a adresat mulţumiri în numele celor decoraţi.

„Este o festivitate importantă care ne onorează şi reprezintă o recunoaştere că noi toţi suntem văzuţi, suntem auziţi, suntem sprijiniţi şi că încercăm cât de mult să facem lucrurile foarte bine, astfel încât să (…) progresăm în tot ceea ce înseamnă educaţie în România. Festivitatea de astăzi este şi o motivare pentru noi să încercăm să învăţăm, să încercăm să ne dezvoltăm, să încercăm să fim mai buni de la o zi la alta, să încercăm să oferim educaţie de calitate tuturor copiilor din România, să avem încredere în noi, să avem încredere în puterea noastră de a educa şi de a modela oameni”, a declarat Elena-Alina Gealepu.

Şeful statului a acordat Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Comandor dr. fiz. Petrovici Mihai, directorul Departamentului de Fizică Hadronică al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler dr. ing. Silivestru Valentin, director general al Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare Turbomotoare COMOTI.

Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler a fost conferit profesorului emerit Voinea Maria, de la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea din Bucureşti.

Totodată, şeful statului a conferit Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler unor directori de şcoală, respectiv Gealepu Elena-Alina – Şcoala Gimnazială nr. 4 „Elena Donici Cantacuzino”, Pucioasa, judeţul Dâmboviţa; Pralea Steluţa Elena – Liceul Tehnologic „Carol I”, Valea Doftanei, judeţul Prahova; Stoican Dorin – Şcoala Gimnazială nr. 162, Sector 1, Municipiul Bucureşti.

Preşedintele Iohannis a acordat Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler şi următoarelor unităţi şcolare: Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Constantin Păunescu”, Recaş, judeţul Timiş; Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud; Colegiul Economic „Pintea Viteazul”, Cavnic, judeţul Maramureş; Colegiul Tehnic „Ion Holban”, Iaşi, judeţul Iaşi; Liceul „Voievodul Mircea”, Târgovişte, judeţul Dâmboviţa; Liceul Tehnic Buzău, judeţul Buzău; Liceul Tehnologic de Turism, Călimăneşti, judeţul Vâlcea; Liceul Teoretic „Ion Constantin Brătianu”, Haţeg, judeţul Hunedoara; Şcoala Gimnazială „Uruguay”, Sector 1, Bucureşti.

Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler a fost conferit medicului Susanu Sidonia – Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” Iaşi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

10 Comentarii

 1. jumarile, zaibarul, o mașină, o decorație, ajunge, gata. Am plecat, pierd avionul!

 2. Dan Voiculescu prezinta la ora de varf (20:00), de ziua spirituala a Romaniei familia Geoana, cu Miha si cu copiii ! Noroc ca niciun partid nu-si arunca voturile !

 3. Una medalie sau decorație pentru: Buzatu, Cherecheș, Citu, Vlăduț Voiculescu, tuta fost ministru sănătății usr, plus destui usr+PNL!

 4. Alogenul parazit rasplateste pe cei de-o teapa cu el alogeni paraziti si pe cozile de topor tradatorii si vanzatorii de neam !

  TREZESTE-TE!Ridica-te impotriva alogenilor paraziti iudeomasoni care ne-au ocupat, ne jefuiesc si ne gonesc din tara noastra aducand in loc arabi, negri, asiatici! Nu le mai da putere prin minciuna cardului bancar, „banul” digital!Arunca-l la gunoi, foloseste numai banii numerar si cere urgent revenirea la moneda fizica din aur !Trezeste-te!Ridica-te!

 5. Pai nu era pacat de frumusete de decoratii, colorate, smaltuite, zornaitoare, sa rugineasca prin cine stie de debara ? Asa ca prostovanu’ a venit cu roaba plina, ca Mos Craciun, sa dea in stinga si-n dreapta ! Cred ca, cu ocazia asta, s-a mai debarasat si de citeva primite cadou prin Africa … S-o fi trezit vreun director de scoala generala de prin Teleorman cu „Colanul din colti de facocer in grad de Mare Marabout” !

 6. Baaaa, iara o dati cu „seful statului”! Care sef, un simplu tradatorul al Romaniei care este tolerat de romani, ba chiar il pupa-n fund si locuieste vremelnic la Cotroceni!!!!!

 7. Randul de doamne (si domni) din dreapta lui imbracate cele mai multe in verde, imi place.
  E distins! Felicitari lor!

  Dar lui Iohannis care nici nu se vede in sala de la 1 km distanta e mai simplu sa-i aruncam tabloul in apa. Hakuna Matataa President Klaus Iohannis!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.