FGA anunță când vor înceta polițele încheiate cu Euroins

Fondul de Garantare a Asiguraților atrage atenția asupra faptului că, în data de 7 Decembrie 2023, poliţele de asigurare încheiate de Societatea Euroins Asigurare Reasigurare SA încetează de drept, cu excepţia contractelor de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15 – Garanţii, polițe care vor înceta la data de 5 Februarie 2024, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014 cu modificările și completările ulterioare.

După data de 7 Decembrie 2023 (ultima zi de valabilitate a polițelor de asigurare încheiate de  Societatea Euroins Asigurare Reasigurare SA, cu excepția celor încadrate în clasa de asigurări 15 – Garanții) creditorii de asigurare se pot adresa  FGA cu o cerere de plată de restituire primă, Anexa 9 la Norma ASF nr. 24/2019, pentru a solicita restituirea diferenței de primă pentru perioada rămasă neacoperită.

În cazul polițelor de asigurare pentru care a operat încetarea de drept, nu mai este necesar un demers suplimentar, în sesnul notificării asigurătorului cu privire la încetarea respectivei polițe de asigurare.

Cererile de plată de restituire primă-Anexa 9, pot fi formulate online, pe portalul dedicat: https://portal.fgaromania.ro , situație în care se va primi în mod automat numărul de înregistrare al cererii.

Instrumentarea dosarelor de daună

FGA va continua să instrumenteze cereri de deschidere dosar daună primite de la petenți ai Societății Euroins Asigurare-Reasigurare SA, pentru evenimente produse până la data de 07 Decembrie 2023, inclusiv.

Cererile de deschidere dosare daune se pot transmite prin intermediul uneia dintre opțiunile puse la dispoziție:

https://www.fgaromania.ro/formular-daune

Adresa Postală: Strada Vasile Lascăr nr.31, CP: 020492, sector 2, București

Depunerea cererilor de plată privind acordarea despăgubirilor

Pentru obținerea despăgubirilor / indemnizațiilor este necesară depunerea unei cereri de plată la Fond.

Cererile de plată însoțite de documente justificative se pot formula începând cu data retragerii autorizației de funcționare a asigurătorului, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior, sub sancţiunea decăderii din drept.

Cererile de plată / petițiile pot fi formulate online, pe portalul dedicat: https://portal.fgaromania.ro  sau se transmit prin poștă la adresa: Strada Vasile Lascăr nr.31, CP: 020492, sector 2, București.

Documentele în completare se transmit pe adresa de e-mail: completari.documente@fgaromania.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4489 Articole
Author

7 Comentarii

  1. facut cerere de recuperare a banilor, la falimentul Euroins. Mai aveam 11 luni de valabilitate si am spus asa, dle sa nu ma injure cineva lovit de mine, mai fac o alta asigurare.
    Dar se pare ca in Romania numai hotii au drepturi. Nici pana in ziua de azi nu am primit cca 1200 lei.
    Mangle, mangle, de jos pana sus!

  2. Este nedrept ce se întîmplă.Văd că nu mai zice nimeni nimic,nici guvernul nici televiziunile etc.Am zis sa nu cumva sa lovesc pe cineva,și să nu își poată repara mașină pe asigurarea de la Euroins.Asa că am făcut o asigurare nouă.Am făcut restituirea de primă de 7 luni ramase,dar a trecut mai bine de 5 luni,nu am primit nici un leu.Cînd trebuie sa plătim este obligatorie,cînd trebuie sa ne restituie bani avem de așteptat.Noi nu avem nici-o vină,că statul romîn a permis unor hoți sa intre pe piata asiguratorilor,sau că cei de la ASF nu și-au făcut treabă cum trebuie.Asta este România o tară de 2 lei.Ar trebui să ieșim toți în stradă,pnt că bani care trebuie să-i înapoieze sunt munciți nu furați !

  3. Rablele astea mai bine ne-ar da banii știm și noi că nu mai avem valabilitate de pe 8 decembrie ,ei sunt singurii vinovați pentru aceste situații

  4. FGA sunt nişte escroci. M-a lovit unul cu asigurare Euroins şi nu mi-am recuperat niciodată banii de reparație de la FGA.

  5. Normal ar fi ca politele sa fie valabile pana la expirare .Ce vina am eu ca statul m-a asigurat -prin mafia asf)ca firma este credibila .Am inteles ca firma euroins a transferat 2 miliarde in bulgaria .Ce a pazit asf -sau erau si in slujba lor ?Sau, să plătească fsn care susține asf.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.