Filmul Mineriadei, refăcut de procurori: Primii acuzați

Parchetul General a anunţat oficial, joi, punerea sub acuzare a fostului premier Petre Roman şi a fostului vicepremier Gelu-Voican Voiculescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

De asemenea, au fost puşi sub acuzare fostul director al SRI Virgil Măgureanu, Adrian Sârbu, Miron Cozma, gl.(r) Vasile Dobrinoiu (fost comandant al Şcolii Militare Superioare de Ofiţeri a Ministerului de Interne) şi gl.(r) Peter Petre (fost comandant al Unităţii Militare 0575 Măgurele).

Aceştia au fost chemaţi joi la Parchet, pentru a li se aduce la cunoştinţă acuzaţiile.

Urmează ca fostul preşedinte Ion Iliescu să fie audiat de procurori vineri la domiciliu, deoarece nu se poate deplasa la sediul Parchetului, având 94 de ani.

Procurorii militari susţin că, în luna iunie 1990, persoane cu funcţie de decizie în statul român la acel moment, printre care Petre Roman, Gelu-Voican Voiculescu, ajutaţi de alte persoane apropiate puterii sau care o sprijineau – între care Virgil Măgureanu – directorul SRI, Adrian Sârbu – consilierul prim-ministrului, au lansat o politică de represiune împotriva populaţiei civile din Capitală, în urma căreia au fost ucise patru persoane, două persoane au fost violate, s-a vătămat integritatea fizică şi/sau psihică a peste 1.300 de persoane şi au fost persecutate prin lipsirea nelegală de libertate peste 1.200 de persoane.

Începând cu 22 aprilie 1990, în Piaţa Universităţii din Bucureşti a avut loc o manifestaţie ce s-a desfăşurat pe durata mai multor săptămâni, până la data de 13 iunie 1990. Manifestaţia avea caracterul unei opoziţii la puterea nou instaurată în România după Revoluţia din 1989, manifestanţii solicitând verbal, prin comunicate şi alte forme de protest, ruperea de regimul comunist abia înlocuit în decembrie 1989, promovarea unor persoane care nu aveau un trecut de activist de partid, înfiinţarea unei televiziuni libere şi alte astfel de revendicări de sorginte democratică.

În acest context, Petre Roman, Gelu-Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu şi alte persoane din conducerea statului sau a Frontului Salvării Naţionale au lansat un atac împotriva manifestanţilor aflaţi fizic în Piaţa Universităţii, care reprezenta în fapt un pretext menit să mascheze acţiunea represivă împotriva persoanelor care au participat anterior la aceste manifestaţii, în special liderii de opinie, precum şi împotriva oricărei persoane care manifesta sau erau susceptibili de a manifesta o formă de opoziţie, în special studenţi, intelectuali sau persoane care exprimau apropierea de valorile occidentale.

„Pentru disimularea atacului, a fost construit un scenariu cu scopul ca adevăraţilor atacatori să li se piardă urma. O componentă importantă a acestui scenariu a constituit-o comunicarea publică, manipulativă, cu privire la pericolul pe care îl reprezentau manifestanţii pentru valorile democratice. Având în vedere amploarea atacului, punerea în aplicare a acestuia a necesitat angrenarea unui număr foarte mare de persoane. În acest sens, persoane din conducerea statului – Petre Roman, Gelu-Voican Voiculescu, precum şi conducerea SRI, respectiv Virgil Măgureanu, cu participarea lui Adrian Sârbu, consilier al primului-ministru, ar fi constituit, potrivit probelor administrate, un grup criminal de tip sistemic, eterogen, de natură politică, administrativă, militară şi civilă, înlăuntrul căruia a fost implicat un număr mare de persoane, cu o contribuţie de natură şi conţinut diferite la fapte produse la o scară impresionantă. În tabloul infracţional, persoanele care au efectuat în mod fizic actele de natură criminală au ocupat o poziţie inferioară în ierarhia grupului, însă conceperea şi orchestrarea comiterii infracţiunilor a revenit conducerii politice a statului român de la acel moment, prin persoanele menţionate”, explică procurorii.

Din actele administrate de procurori a rezultat „conivenţa” la nivelul planificării şi orchestrării planului infracţional, Petre Roman, Gelu-Voican Voiculescu şi Virgil Măgureanu, alături de alte persoane cu putere de decizie, jucând rolurile cheie, însă modalitatea prin care au ales să o pună în aplicare a fost prin intermediul altor persoane, neparticipante la înţelegere.

Anchetatorii arată că, începând cu data de 13 iunie 1990, factorii de decizie de la acel moment au pus în practică o acţiune represivă împotriva manifestanţilor aflaţi în Piaţa Universităţii din Bucureşti. În acest atac au fost implicate, în mod nelegal, forţe ale Ministerului de Interne, Ministerului Apărării Naţionale, SRI, precum şi peste zece mii de mineri şi alţi muncitori din mai multe zone ale ţării.

Acţiunea represivă a avut caracterul unui atac generalizat şi sistematic, în cadrul căruia au fost comise următoarele fapte: moartea prin împuşcare a patru persoane; violul a două persoane; vătămarea integrităţii fizice sau psihice a unui număr total de 1.315 persoane; persecutarea prin privarea nelegală de privarea de dreptul fundamental la libertate şi siguranţă şi restrângerea acestui drept, pe motive de ordin politic, a unui număr total de 1.214 persoane.

Astfel, în dimineaţa zilei de 13 iunie 1990, peste două sute de persoane au fost ridicate şi transportate la Unitatea Militară 0575 Măgurele a Ministerului de Interne, unde au fost reţinute până în după amiaza aceleiaşi zile, când au fost lăsate să plece, după o cercetare sumară.

Concomitent, s-a pătruns în forţă, fără drept, în sediile Institutului de Arhitectură şi al Universităţii din Bucureşti, fiind percheziţionate mai multe birouri, iar persoanele aflate în incintă au fost evacuate prin acte de violenţă.

Conform hotărârii luate de către factorii politici, conducători ai instituţiilor de forţă, precum şi de către persoane din conducerea Frontului Salvării Naţionale, în Piaţa Universităţii au fost aduşi muncitori de la Întreprinderea de Maşini Grele Bucureşti, care s-au manifestat violent, agresând fizic persoanele aflate în zona Institutului de Arhitectură, după care au ocupat Piaţa Universităţii, împreună cu forţele de ordine, pentru a împiedica revenirea manifestanţilor.

Acţiunile întreprinse de autorităţile statului au generat o ripostă violentă din partea opozanţilor, astfel că au fost incendiate sediile Poliţiei Capitalei, Ministerului de Interne, Televiziunii Române şi Serviciului Român de Informaţii.

S-a făcut uz de armă cu muniţie de război de către forţele de ordine, în aceste împrejurări fiind împuşcate mortal patru persoane.

Represiunea autorităţilor a continuat, în zilele de 14 şi 15 iunie 1990, printr-un atac sistematic desfăşurat împreună cu minerii şi muncitorii din mai multe judeţe ale ţării, care deveniseră o adevărată forţă de ordine, paralelă cu cele recunoscute şi organizate potrivit legii.

În acest context, minerii aduşi în Bucureşti au devastat sediile partidelor politice nou-înfiinţate sau reînfiinţate după Revoluţia din decembrie 1989 şi care se aflau în opoziţie, locuinţele principalilor lideri politici din opoziţie şi sedii ale publicaţiilor de presă independente şi ale unor instituţii de învăţământ. De asemenea, au agresat locuitori ai Bucureştiului, sub pretextul că aceştia au legătură cu manifestaţiile din Piaţa Universităţii.

Persoanele care au fost ridicate din Piaţa Universităţii, împreună cu altele considerate ca având legătură cu manifestaţiile, au fost duse cu forţa în Unitatea Militară 0575 Măgurele şi în incinta Şcolii Militare Superioare de Ofiţeri de la Băneasa, fiind private de libertate într-un mod nelegal şi în spaţii total improprii pentru deţinerea unor persoane. Privarea de libertate fără forme legale a acestora a durat până cel mai târziu pe data 21
iunie 1990.

Cazarea civililor aduşi de pe străzile Bucureştiului s-a realizat în condiţii total improprii, în garaje, atât bărbaţi, cât şi femei, minori şi bătrâni. Aceste persoane s-au aflat în permanenţă sub pază militară, nefiindu-le permis să ia legătura cu rudele sau cu altcineva din exterior, fără a primi asistenţă medicală adecvată şi fiind supuse la tratamente înjositoare şi degradante (inclusiv prin simularea unor execuţii colective sau prin gazarea colectivă prin eliberarea gazelor de eşapament în spaţiile de deţinere).

Parchetul face precizarea că starea de fapt reţinută şi încadrarea juridică a faptelor au la bază exclusiv probatoriul administrat după data de 04.06.2021, dată la care cauza a fost restituită la parchet, ca urmare a parcurgerii procedurii de cameră preliminară, în urma căreia au fost anulate toate probele administrate anterior anului 2017 şi s-a constatat nulitatea actelor de urmărire anterior efectuate.

Procurorii trebuie să refacă ancheta în acest dosar, după ce probele strânse de anchetatori au fost anulate în instanţă.

Iniţial, în iunie 2017, fostul preşedinte Ion Iliescu şi ceilalţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni contra umanităţii, însă în decembrie 2020 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis restituirea dosarului la Parchetul Militar, pentru refacerea de la zero a anchetei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

38 de Comentarii

 1. o rusine…miscare securista. „minerii” miroseau a parfum „strain” si aveau lanturi si bratari din aur…

 2. „două persoane au fost violate,”

  -a ajuns corectitudinea politica si la Cotidianu:
  chiar nu credem ca minerii au violat(secsual) barbatzi
  doar le-au dat ficatzii si creierii afara!

 3. „îl reprezentau manifestanţii pentru valorile democratice”
  Cine le-a spus FSN-istilor ca sunt ei cei democrati?
  Cine i-a spus lui Iliescu ca e democrat? Sau revolutionar?
  Formularea lasa de dorit.
  Pentru ca daca reincepem cu ceea ce inseamna ca armata il sustine pe Iliescu in contra populatiei Bucurestiului martora la evenimentele din ’89 (Iliescu inscaunat cand inca mai mureau frati si surori, parinti si copii), adica opozantii care nu toti aveau timp si resurse sa iasa in Piata la protest dar cu siguranta nu il voiau pe Iliescu. Acum se stie bine ca primul lucru pe care l-a facut a fost sa dea telefon la Moscova sa ii informeze de acordul sau personal cu Moscova. Pai unde ajungem? Iar la dictatura cu pumnul?
  Nu va e rusine cand strabunii vostri au fost la mana rusilor, au fost deportati in gulaguri, sa pretindeti ca va trageti de la decizia cu Moscova a lui Iliescu?
  Chiar nu va e deloc rusine? Va prezentati ca scule oarbe ca v-ati uitat istoria pentru un ‘baga mare ca nu se vede’ pe langa oportunist si impostor manipulator?

 4. de ce se „uita” mineriada de la sfarsitul lui ianuarie 1990, cand voiau sa-l linseze pe Cornliu Coposu…? am fost la Piata Victoriei in ianuarie, atunci (in prima zi cand Iliescu a chemat minerii prima oara), cand Iliescu striga din balcon „sa vina minerii!” de ce uitati asta? eram intr-un grup mare de colegi si prieteni. cand au venit minerii in Piata au batut crancen o multime de manifestanti. desi noi nu am fost violenti, doar ne strigam pasurile…

 5. Reiau:
  Poate ca manifestantii aratau drogati, poate ca aratau jerpeliti, si ca vai de ei, poate ca pierdeau teren, insa Iliescu n-a intrebat niciodata Bucurestiul referitor la evacuarea manifestantilor din zona libera de comunism. Este nu primul, ci al nu stiu catalea gest de autocratie al sau.
  Chiar in halul acesta am ajuns, sa fim trantiti de vorbele lui Iliescu la pamant?
  Cat traiesc eu, nu voi permite individului sa mai rosteasca o vorba asupra altora. De nici un fel! Sa inceteze sa omoare romani!
  „Cui nu poti face un bine, cel putin nu ii face rau!”. Si asa sa ramana! Blestematia iadului ce e, cat ma mai impiedica in drumul vietii mele?

 6. Asta-i o diversiune securista! Cum ma enoriasule,dupa 34 de ani vii cu rahatul peste romani? Chiar acum cind aia doi timpiti,ciolacu si ciuca,rîd de noi cu pensiile si alegerile?!

 7. Continuam ” vinatoarea de vrajitoare”? Se stie clar cine au fostcei ce au ” rezolvat problema . Numai ca cei ce vor sa rezolve” problema ” acum , nici usturoi nu au mincat , nici gura nu le miroase.Astia sunt vajnicii ” aparatori ” cu cele 2 ocale……

 8. Eu nu inteleg dece Iliescu este audiat la domiciliu si nu la Parchet. Bolsevicul ar trebui arestat preventiv si judecat in regim de urgenta, sa moara in puscarie, nu langa Nina. Si nu inteleg dece nu e audiata si Macovei, carein calitate de procuror a anchetat si agresat protestatari.

 9. @ciuciurel cu” frina” mare, Continuam ” vinatoarea de vrajitoare”?

  in curind va fi „vanatoare de fantome”
  daca pleca si luceafarul huilei
  nu se vor mai gasit mineri,
  deloc!

  („truditorii” nu credem ca au apucat 55 de ani;
  cosma s-a ferit,
  l-au ocrotit inclusiv „dincolo”)

 10. Dumnezeule – Romani naivi – ca sa nu zic Prosti de behaie – nu vedeti ca totul este o facatura o Manipulare ????
  Vor sa distraga atentia …………Dupa 34 de ani Acuzare !!!!!!!.
  De ce nu au fost acuzati in primii ani dupa Mineriada ????
  Ce repede au pus Botul …. „Intelighentia ” mioritica .
  Aceasta populatie mioritica , trebuie sa dispara ………..si D-zeu se infurie de atata prostie .
  Citesc comentariile de sus si nu-mi vine sa cred …. Ei cred inca in Justitia romana .. Iti vine sa te duci pe alta planeta .

 11. Dumnezeule – Romani naivi – ca sa nu zic Prosti de behaie – nu vedeti ca totul este o facatura o Manipulare ????
  Vor sa distraga atentia …………Dupa 34 de ani Acuzare !!!!!!!.
  De ce nu au fost acuzati in primii ani dupa Mineriada ????
  Ce repede au pus Botul …. „Intelighentia ” mioritica .
  Aceasta populatie mioritica , trebuie sa dispara ………..si D-zeu se infurie de atata prostie .
  Inca mai cred in Justitia corupta si nesimtita din Ro.
  Au murit cu dreptatea in mana mii de romani dupa „89 pe treptele tribunalelor – si multi romani inca mai spera …
  ” Curat murdar ”
  Citesc comentariile de sus si nu-mi vine sa cred …. Ei cred inca in Justitia romana .. Iti vine sa te duci pe alta planeta .

 12. @ciuciurel cu” frina” mare:

  Batalia e pe sectorul 1.
  Comunistii sunt precum gandacii. Intra in hotel (modest pe-afara ca sa nu bata la ochi), discuta intre ei, comploteaza, apoi complotesc, fumeaza sau nu ce gasesc ca sa fie cu opiul celalalt al poporului in sange, si apoi ies sa se impuieze cu alti dementi ca si ei. Apoi se agita iar sa ajunga indarat in ascunzis unii cu altii s-o arda iar prosteste pe intrarile si iesirile multiple din hotel.
  La ei nu se pun dale pentru ca pleznesc. La ei e direct piatra pe jos si se pastreaza fara scari sa nu cumva sa cada vreunul pe scari. E pamantul plat sa nu-si rupa piciorul. Si are legatura cu Carstoiu. Si acesta i-o fi vazut cum isi rup picioarele pe care prind viteza si de mila s-a orientat spre fixare oase indarat in dosurile din care au iesit.

  😂 Cat la % e mistificare si cat la % e adevar?

 13. @Gabriel:
  ” Ei cred inca in Justitia romana .. Iti vine sa te duci pe alta planeta .”
  Daca ai cu ce. 😂😂😂

 14. Ei acum se stie de pe ce model rapea Dragnea protestatari si ii ducea cu duba.
  Dragne era fiu de politai. Tragea de ei sa-i aresteze, si ii lua sa-i duca sa-i tina sechestrati, sa ii aiba in putere, sa faca ce vrea cu ei.
  Si primul lucru pe lista lui de prioritati era sa le arate ce inseamna sa nu aiba Dumnezeu, adica sa le arate cat de irational si de stanga poate fi Daddy cand vrea pentru ca totul vine din ‘eu vreau, ceilalti nu conteaza’. 😉

 15. @ maxtor si @ Miorita, nu pun la indoiala cele intimplate. Pun la indoiala cele 2 OCALE. Cei care trebuie si trebuiau sa faca lumina , sunt” specialii” culefuri si pensii nesimtite. De ce ?DEEEEEEEE CEEEEEE ?De ce Ilici Asztalosz , Neulanderul ,Voicanul si onor porcororii si judecatorii de atunci si acum nu sunt unde trebuie ? Si @ Miorita nu stiu care-i treaba la Sectorul unu, dar Hotia pe fata plus STS-ul i-au adus pe Fritz, Clocotilda , Allen, etc, nu voturile oamenilor. Deci Mioritzo aici despre ce vorbim ?Citindu-te : ” Cit la % e mistificare si cit la% e adevarat?” Pot doar sa citez : Nu vremile sunt supt oameni ,ci oamenii sunt supt vremi”! ( pastrind ortografia acelor vremi )

 16. As vrea sa vad ca se face ceva impotriva procurorilor care stau si dorm pe dosare. Asta ar fi o stire. In justitie cu cat se castiga mai mult, cu atat se munceste mai putin. Dovada si judecatoarea muta care citeaza mortii.

 17. ne cred tampiti? Le trebuie 33 de ani de anchete? Cu siguranta ca acum vor trimite dosarul in Antartica, la cautare de probe!

 18. Filmul Mineriadei, refăcut de procurori:
  -minerii au intrat in Bucuresti cu spatele
  au ajuns la Romexpo, s-au asezat in coor;
  a plecat Ilici,
  a venit Ilici;
  protestatarii se indreptau catre Piata Universitatii
  sa-i bata pe minerii care
  urmau sa plece
  ca sa revina a 2a zi
  cu spatele in Bucuresti
  dinspre Romexpo.

  e ceva neclar,
  mai tragem o dublă?

 19. Dar de procesul Ceausescu ce se aude, ramane valabila hotararea acelui asa-zis tribunal care pretindea in culmea tupeului ca reprezinta poporul roman?
  Faptul ca nimeni, in continuare, nu are voie sa se atinga de acel asasinat la comanda arata ca noii stapani ai coloniei nu sunt straini de acele evenimente. Cea mai clara dovada ca in ’89 a avut loc o lovitura de stat anti-romaneasca, nu anticomunista.

 20. Cei doi papagali, respectiv Roman si Voican nu puteau face absolut nimic pentru ca practic nu aveau putere. Odata pentru ca erau niste necunoscuti emanati si al doilea pentru ca nu erau nici premier si nici vicepremier legali asa cum nici Iliescu nu era presedinte legal. Pana la alegerile din Duminica Orbului aceasta conducere a tarii a fost ilegala. Legala a fost doar securitatea lui Imre Magureanu. Iar pe langa faptul ca era legala avea si puterea si logistica de a face si desface totul in acel ani. Ca si acum. Niste judecatori corecti cu ei insisi si cu meseria lor ar trebui sa le puna din nou procurorilor dosarul in brate definitiv.

 21. Vraja marii! Nu minerii au ucis cei 4 oameni la mineriada. Organele care au executat ordinele legale în vigoare la data respectivă. Mai terminați cu prostiile! Ce pățesc cei care au riscat la revoluție este hartuire psihica. Huidu a omor 3 oameni tăind linia continua și a scăpat după legile actuale. Minerii le-au dat o lecție de democratie drogaților sorosisti! Mișcările de trupe actuale este joc de glezne al hoților liberali aflați la ciolan! Și Petrov striga jos „comunismul”,el fiind cel mai mare turnător comunist!

 22. Și Piedone a scăpat basma curată la „Colectiv”! Și va câștiga și primăria capitalei! Ce căutau drogații mano-cornuto la subsol? Unde erau părinții care nu le-au dat o palmă odraslelor drogate? Ce căutau drogații pe banda dreaptă a șoselei din „2 Mai” la ora 05.00 tocmai când trebuiau să execute programul de somn?

 23. Doamna din imagine este inca tanara. Ar putea spune ce a simtit atunci cand au luat-o de pe strada trogloditii cu bate.

 24. Felicitări judecătoarei de Mangalia care a avut tăria să tacă timp 10 minute la întrebările torționarilor-hiene ziaristice! Nota zece! Astfel de oameni ne trebuie in magistratura! Va avea un viitor luminos!

 25. Vadinjust, tocmai am auzit inrgistrarea din timpul procesului cand judecatoarea il apeleaza pe Olariu Sebastian. Cineva ii spune ca este victima la care ea raspunde, „cum, sunt victime?” Dupa care spune, „va rog sa nu vorbiti peste instanta, eu doar fac prezenta partilor”. Deci ea era de pe alta lume, habar nu avea ce proces se judeca. Aceeasi impresia a lasat-o si in fata jurnalistilor, pur si simplu, era absenta din viata ei, nu auzea ce i se spune. Ce patologie psihica are cineva care viseaza cu ochii deschisi, care nu stie pe ce lume este? I-a trebuit un timp ca sa vina in prezent si sa plece sa-si caute masina. Si tu vezi inteligenta la o persoana abulica?

 26. L-au bătut in cap pe Marian Ceausescu ! In Piata Universitatii ! Si pe Marian Munteanu ! Au oprit un autocar cu turisti străini in Piata Universitatii !

 27. Vezi ca vladut era prafuit.
  Sper sa prinzi si tu unul, pe trotuar, si sa te declare culpabil la proces – ma rog, bucatelele din tine care s-or mai gasi. 🙂

 28. Cu deamoaka tzie originala a tov.khazar rromica Ylici Y. ne-a trecut glontzul pe la ureche. Noroc ca „pretinul” Gorby a cazut=blestemul lui Ceaska. Sunt istorici, anal ishti de toate felurile, ex.Bombonel Nasty shi altzii ca el, dar nu au pus cap la cap evenimentele, s-au macar sa compare ce a fost inainte shi dupa, ex.ce a fost la Timishoara lui Ceashka shi ce a fost la Bucale al lui Ylici, sau mai bine zis cum shi cat de legal a fost procesul shi executzia lui Ceashka, shi cum este cu Justitzia noatra de azi cand este vorba de spionul rus Ylici Y.( Ceashka dixit). Romanii nu mai au sange in instalatzie sau securicii noshtri ca fanariotzii sunt la butoane, ca sa nu mai vorbim de venirea kamunizmului in anii 1940. Marea Tradare Natzionala nu a fost a lui Antonescu, ci doar a eshalonului 2 a chibutzului PCR, care din dec.89 au produs continu pagube > WW1+2. Ca martor ocular venind de la servici am trecut pe la mama shi am vazut la TV cum „minerii” kafteau „golani” golaneshte. Spre seara ora 9 crezand ca este linishte am plecat spre casa shi trebuia sa iau metrou la Universitate, dar fiind singur in statzie s-au luat 2 din mineri, unul cu o tzeava mai > 1 metru ca sa ma altoiasca, cu toate ca celalat a zis ca nu este nevoie ca nu-i din aia. Norocul a fost ca a venit trenul, de unde chestia asta sa nu pierzi trenul in viatza ca ma face-au „eroul” lor.
  O zi buna.
  Con

 29. Con spune:
  28 APR. 2024 LA 8:24
  27 APR. 2024 LA 8:59
  Cu ura lui de alogen considerandu-se discriminat ca de… era bolshevic cominternist, prelucrat de KGB=spionaj cu CCauzeau in el, acest individ shi-a aratat cu prisosintza rasismul ka kare numai la khazarii lui mai exista, dovada verishorii lui 2 reguletzi shi un imparat cu coroane de aur ramas pe la BNR a lui Manoli=shef de gashka. Nu a vrut decat sa parvina calcand pe cadavre, nemaipomenind originea lui adevarata de sub carutzele sub cort, ca dovada ca pe adevarata lui mama a renegat-o, crezand ka kamunizmul este suficient, tacsu daca in mahalaua din Oltenitza crede ca era, a fost mentorul lui sa fie shi el spion. Se zice ca Putin este mort de mult, asha cum nevasta lui a povestit, ca de Ceashka ce avea shi el planul Z au fost o gramada de zvonuri, legishtii trebuind sa mai lamureasca, precum glontzul in ceafa a kgb-stului Gelu V.V. Intrebarea zilei: Ylici Y. este shi el mort ca sa ne ametzeasca ashtia cu vre-o sosie ca la ilizionism. Ce fel de Justitzie este asta cand nu documentezi actul, fara inregistrezi shi aratate la mamaligile noastre, ce plateshte de la Buget mascarada???!!!
  Ce fel de munca a dus acest individ care a ars gazul in kamunizm, ca dupa aceia s-a relaxat distrugand tzara, cu pagube > decat WW1+2, Procesul Marii Tradari Natzionale a tribunalului Popular a lui Brukner, parand precum la kamunizsmul lor, decat o adevarata inscenare, pe care Ylici Ninel (citeshte invers Lenin) nu mai poate sa-l ocoleasca cu viitorul ce poporul roman il vrea sa fie liber
  O zi buna.
  Con
  P.S. Parazitzii se cred shi ei mai ceva ca altceva, actele lor distrugand de fapt viatza umana.

 30. Daca nici de data asta criminalii astia care au omorit si terorizat pe oameni nu vor fi arestati si condamnati cu executare, atunci nu mai exista nici-o sansa pt. romani sa mai traiasca in aceasta tara .Toti care apar in acest dosar urgent arestati si condamnati cu executare !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.