Fiscul a intrat tare în firmele de livrări

Inspectorii antifraudă din cadrul Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) au descoperit nereguli fiscale la trei societăți care activează în livrarea de produse prin platforme de food-delivery, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind în valoare de 10,18 milioane lei, informează Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

‘În urma controalelor desfășurate, aceștia au identificat nerespectarea legislației financiar-contabile privind taxele și contribuțiile sociale datorate bugetului general consolidat al statului, precum și a reglementărilor referitoare la TVA. Concret, cele trei societăți nu au declarat corect impozitul pe veniturile salariale și contribuțiile sociale aferente prin nedeclararea timpului real de muncă al angajaților și prin crearea unui mecanism pentru obținerea unui avantaj fiscal necuvenit prin neîncheierea contractelor individuale de munca pentru livratori. De asemenea, societatea a înregistrat în evidența contabilă achiziții ce nu au la bază operațiuni reale’, se menționează într-un comunicat al ANAF.

Instituția menționează că inspectorii antifraudă vor continua ancheta pentru a stabili măsurile legale necesare și vor informa organele de cercetare penală pentru recuperarea prejudiciului estimat la 10,18 milioane lei.

Acțiunea face parte din eforturile continue ale autorităților fiscale de a combate evaziunea fiscală și de a asigura un mediu de afaceri corect și conform legislației în vigoare.

Recomanda

6 Comentarii

  1. Cine-i prostul care a declarat veniturile prin „cah, cash, nem card” ? Georgescu = zero venituri si zero cheltuieli, cel mai mare evazionist al tarii dintre curierii care aduceau „fericire” !

  2. Bai ce curaj pe ei!
    Concret, cele trei societăți nu au declarat corect impozitul pe veniturile salariale și contribuțiile sociale aferente prin nedeclararea timpului real de muncă al angajaților și prin crearea unui mecanism pentru obținerea unui avantaj fiscal necuvenit prin neîncheierea contractelor individuale de munca pentru livratori. De asemenea, societatea a înregistrat în evidența contabilă achiziții ce nu au la bază operațiuni reale’, se menționează într-un comunicat al ANAF.
    DAR CU MULTINATIONALELE CARE FRAUDEAZA STATUL .ROMAN7 CU MILIARDE DE EURO NU VREȚI SA VA LUPTATI ?
    Cine nu vă dă voie ,corupții. de la butoane,slugi ale strainilor,tradatori de țară?
    O ȚARĂ condusă de slugi umile,nu zic proaste,caci nu sunt prosti, sunt trădători.

  3. Ha, ha! Hi-ț’ sirioș’! Aieștia-a franșiză di pestă Ocian, așe ceva nu s-egzistă!…

  4. Acțiunea face parte din eforturile continue ale autorităților […] de a asigura un mediu de afaceri corect…

    Ar fi de ras, daca nu ar fi de plans FALSUL GROSOLAN care domneste in toate ramurile economiei si nu numai. Numai despre corectitudine nu este vorba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.