Fiscul japonez ”nu-l iartă” pe Iniesta

Autorităţile fiscale japoneze îi cer fotbalistului spaniol Andres Iniesta să achite 580 de milioane de yeni (3,5 milioane de euro), reprezentând neplata unor impozite datorate statului pentru că nu şi-a declarat în mod corespunzător veniturile pe timpul şederii sale în această ţară, a relatat, vineri, presa niponă, citată de EFE.

Iniesta este unul dintre cei fotbalişti străini care au jucat la echipe din Japonia şi cărora Agenţia Fiscală le cere diferite sume pentru că nu şi-au respectat corect obligaţiile fiscale, rezultând o sumă totală nedeclarată corespondentă cu 12,7 milioane de euro, conform postului public NHK.

Potrivit unor surse citate de NHK, Oficiul regional al fiscului din Osaka, sub jurisdicţia căruia se află oraşul Kobe, a stabilit că Iniesta datorează aproximativ 860 de milioane de yeni (5,2 milioane ede euro) pentru onorariile sale contractuale cu clubul Vissel Kobe, la care a jucat din iulie 2018 până anul trecut.

Autorităţile japoneze consideră că Iniesta (39 ani) era din punct de vedere fiscal rezident în Japonia, pentru că locuia în acea perioadă cu familia la Kobe, fiind şi ambasador cultural al oraşului.

Ceilalţi doi fotbalişti sunt sud-coreeanul Jin-hyeon Kim (36 ani), portarul echipei Cereza Osaka, care are de plătit 700 de milioane de yeni (echivalentul a 4,2 milioane de euro), atacantul brazilian Anderson Patric Aguiar Oliveira, „Patric” (36 ani), jucătorul echipei Nagoya Grampus, care are avea de achitat 600 de milioane de yeni (3,6 milioane de euro).

Iniesta, care va împlini 40 de ani pe 11 mai, a disputat adunat 723 de meciuri pentru FC Barcelona, înainte de a pleca la echipa japoneză Vissel Kobe, pentru care a evoluat de 134 de ori. În vara anului trecut, el a semnat cu Emirates FC, din campionatul Emiratelor Arabe Unite

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.