Fiul şefului Rosneft, deces la 35 de ani, ținut ascuns

Ivan Secin, fiul lui Igor Secin, șeful gigantului petrolier rus Rosneft, a murit subit la 5 februarie la vârsta de numai 35 de ani, dar abia acum s-a aflat despre decesul său. Ivan Secin lucra şi el pentru Rosneft din martie 2014 şi chiar fusese decorat de Kremlin când avea numai 26 de ani, pentru servicii deosebite aduse patriei. Alături de tatăl său – unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai lui Putin -, Ivan figura şi el pe lista persoanelor sancţionate de Occident din cauza invaziei ruse din Ucraina.

Nu s-a ştiut nimic despre moartea lui Ivan Secin până când Leonid Nevzlin – un alt oligarh rus, care trăieşte în exil, fiind un critic al lui Vladimir Putin – nu a atras atenţia asupra unei înregistrări notariale din registrul naţional al cazurilor de moştenire.

Într-o postare pe Facebook, Nevzlin, fostul şef al gigantului petrolier Iukos, a scris: „Astăzi, când am rememorat împreună cu prietenii şi partenerii mei de ce a început războiul Kremlinului împotriva Iukos, astăzi am aflat că Igor Secin tocmai şi-a pierdut fiul. Acelaşi om care a fabricat fiecare caz flagrant şi sângeros împotriva noastră”, a scris Nevzlin, împărtăşind o captură de ecran a înregistrării notariale din registru şi spunând că este o „coincidenţă ciudată”.

„Probabil că este greu de crezut, dar inima mea este alături de un tată care şi-a pierdut copilul. La fel de mult o compătimesc pe mama lui Aleksei Navalnîi. Aşa cum am simpatizat în ultimii ani şi cu mama lui Boris Nemţov, care ne-a părăsit luna aceasta”, a adăugat Nevzlin. „Condoleanţele mele pentru familia lui Secin, care este nevoită să-şi ascundă durerea”, a scris miliardarul rus.

Postul online VChK-OGPU a relatat, de asemenea, despre moartea lui Secin. Citând o sursă anonimă, aceasta a declarat că în jurul orei 4:30 dimineaţa, pe 5 februarie, Ivan Secin „a spus că se simte rău şi că simte că se sufocă”.

„Bărbatul a căzut pe pat şi şi-a pierdut cunoştinţa. Cei din jurul lui l-au pus pe Ivan pe podea şi au încercat să îi facă o resuscitare primară”, a precizat canalul citat, adăugând că o ambulanţă a venit abia după două ore, nereuşind să găsească adresa. „Când ambulanţa a ajuns la faţa locului, medicii nu au mai putut decât să constate decesul lui Ivan”, a relatat VChK-OGPU.

Ulterior, sursa citată a precizat că decesul a fost cauzat de un „cheag de sânge care s-a desprins”. Aceeaşi cauză a fost indicată şi pentru moartea liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, în urmă cu patru zile, în închisoare.

VChK-OGPU a precizat că Ivan Secin a fost înmormântat „în a treia zi de la moartea sa”.

Tatăl său, Igor Secin, în vârstă de 63 de ani, șeful Rosneft, „ar fi interzis angajaţilor Comitetului de Investigaţii, FSB şi altor forţe de securitate să se ocupe de problemele legate de moartea lui Ivan”, a menţionat sursa. În schimb, el a desfăşurat la locuinţa unde a murit fiul său oameni din serviciul de securitate al Rosneft, format din „foşti angajaţi ai FSB şi ai Comitetului de Investigaţii, personal loiali lui Secin”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

11 Comentarii

 1. Cine ? Cum cine ? Sorosistii , CIA-ul ,MI5 , baba vanga , cecenii , Zelensky .
  În Rusia FSB ul nu asasineaza pe nimeni . Dimpotrivă chiar, se ocupă cu organizarea de sejururi extinse pentru opozanții Putinatropului , chiar și pe cei octogenari ce plimbă coli albe pe strada, în resorturi de lux și recreere aflate la nord de cercul polar .

 2. S-a vaxxinat, s-a imunizat !
  Să credeți în Știință, buey !
  Și nu uitați să mai băgați și 2-3 buștere, să aveți ANTICORPI…măRog…😜

 3. Na trombocitopenii. Superbul functioneaza, iar mortile lor sunt folosite oportunistic de catre oricine. unii vaxati isi simte funia ca se aproapie de par si se mint pe ei insisi la modul cel mai jenant cu putinta.

 4. Tacsu era un Oligarh rus, cica a interzis autoritatilor sa faca si sa dreaga…Nu era vreun dizident….Incep sa cred ca Vaccinul are urmari grave….Ca miliardar, cred ca a avut acces la Vaccinul Pfizer….ca nu era mujic sa primeasca vaccin rusesc Sputnik V…. Sunt pentru Vaccinare…sau eram…Insa medicamentele Americane au inceput sa ma enerveze. Prea moderne, prea sofisticatd, prea laudate, prea ineficiente, prea ca la tara! …Pe Net autoturismul Ford e ciuca batailor. Din pacate.

 5. He he ! Cum se face ca toate „dezvaluirile” astea cutremuratoare (da, imi sare basca de pe cap de ris cind citesc ce „crime odioase” se petrec zilnic prin Rusia !) sint facute de catre niste baieti care stau la caldurica pe la Londra, Berlin sau Los Angeles ! In cazul de fata un bandit mina in mina cu celalalt tilhar pe care Putin l-a aruncat ca pe o masea stricata, Hodorkovski … Eu cred ca nu au citit inca stirea recenta cu godacul ala tradator care a dat coltu’ departe de casa, tocmai prin Spania …

 6. Asta e reforma de succes in Rusia! Știa despre astea, de ce se mira și își pune întrebări? E tătucul lor, ei l-au votat și susținut oricât de mult și oricând!

 7. Simptomatologia descrisa e aceeasi la toate decesele de acest tip.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.