Flagrant DNA: Bani pentru influențarea judecătorilor

Un bărbat a fost reţinut de DNA pentru trafic de influenţă, după ce a fost prins în timp de primea 20.000 de euro de la o persoană, susţinând că poate interveni la judecători de la Curtea de Apel Bucureşti pentru a obţine o pedeapsă cu suspendare sau achitarea într-un dosar de tentativă la omor.

„În data de 11 aprilie 2024, inculpatul ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză), trimisă anterior în judecată de către procurorii anticorupţie, suma de 20.000 euro, pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o, prin intermediari, asupra unor judecători din cadrul Curţii de Apel Bucureşti şi că-i va determina pe aceştia să dispună faţă de martor înlăturarea măsurii preventive a controlului judiciar şi, ulterior, achitarea sau aplicarea unei condamnări cu suspendare”, susţine DNA într-un comunicat de presă.

În acest context, inculpatul a primit luni, de la o rudă a martorului, suma de 20.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

El urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Legat de acest dosar, în luna martie, au fost trimişi în judecată un avocat din Ialomiţa şi alte două persoane, sub acuzaţia că i-au cerut martorului mii de euro pentru a-l scăpa de arestul preventiv.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. blah. 0 incredere in mincinosii si manpulatorii institutiilor publice. cred ca a fost omul „lor” dar a pierdut „sustinerea”…

  2. Individul nu cerea bani aiurea si de capul lui. Ala avea legaturile lui la magistrati. Magistratii detepti lucreaza prin interpusi.
    Daca te-ai pune tare pe spagile din justitie(j), Rromanistanul ar ramnea fara magistrati. Noi nu avem Justitie. Noi avem o mascarada de Justitie……{Rumburak]

  3. Intreb si eu !De unde se stie ca anumiți magistrați iau mită!Este exact situația din spitale unde bolnavii se consiliaza reciproc de suma mitei?

  4. Sigur vinovat este „spagarul”! „Titularii/benefiuciarii spagii” nici usturoi nu au mancat, nici gura nu le pute”!

  5. @ Remeș a luat caltaboș, Piedone a arătat că dă plăcinte, Geoană a zis că dă 20.000 de euro, pe vremea lu’ Nicolae Ceaușescu și în primii ani de după 10989 se dădeau curci, găini, damigene cu băutură, alte favoruri-mită, peșcheșuri, social-administrative, mici și bere, mălai, cartofi, bani, când cereau voturi, ?

  6. @ Ce îi ”descrie” Nistorescu pe judecători, că sunt căutați cu bani, ? ”Fum fără foc” , ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.