Flecarii și strategiile lor de apărare

Politicienii români vorbesc nespus de mult. Și cînd trebuie, și cînd nu, și întrebați, și de unii singuri. Iar cînd nu li se întinde un microfon sau nu li se arată o cameră de luat vederi spun bancuri și povestesc istorioare hazlii despre ce-au pățit pe unde au umblat. Ei sunt actorii propriului rol în comedia pe care și-o scriu singuri și în care putem descifra destul de lesne cum gîndesc, ce visează, ce argumente folosesc și, mai ales, ce fel de limbă română se revarsă din scăfîrlia lor. Cînd le gîfîie neuronii, se simte cum le patinează logica și cît de tare le geme gramatica.

Acum vin alegerile locale, e normal să lăsăm şi concurenţa locală, fiindcă este esenţa democraţiei, dar o spun fără nicio reţinere, din punctul meu de vedere, suntem condamnaţi împreună să continuăm acest proiect pentru România. Şi vom vedea votul românilor în ceea ce priveşte alianţa electorală pentru Europa, pentru lista de europarlamentare şi pe urmă ne vom strânge din nou într-o coaliţie, şi cred că şi mai determinaţi decât suntem acum, să creăm o perspectivă” (Marcel Ciolacu, pe la Oradea)

Aparent, Marcel Ciolacu spune o minciună. De fapt, îngaimă o prostie. Nu l-a condamnat nimeni. Dosarul său pentru merite deosebite la Revoluția din decembrie nu s-a încheiat. Și, la cîte sfori trage, e de crezut că nu se va pierde prin cămările procurorilor. PSD-ul este și el bine merci, în ciuda amenințărilor lui Klaus Iohannis de a-l scoate din istorie. (Și la care enormități confrații liberali n-au cîrîit de nici un fel. Au dat doar din cap). Cu această așa-zisă „condamnare”, Marcel Ciolacu se vrea un politician abil, deși nu izbutește decît o formulare de șmecher. ”Suntem condamnaţi împreună să continuăm acest proiect pentru România”.

Ce să spun! El este condamnat, dar îi merge al dracului de bine. Și bani, și călătorii, și ibovnică, și putere! Al naibii de condamnat! Îl înțeleg că mai vrea!

Cine i-a condamnat pe PSD-iști și pe liberali după ce s-au scuipat, ciomăgit și acuzat de atîte ori și în atîtea feluri să mai stea împreună? Au primit cumva o sentință de la Bruxelles? Sau este vorba despre o condamnare de la Klaus Iohannis? Nu ei împreună, undeva în debara, au inventat socoteala cu „PSD+PNL= stabilitate”? Și, pentru ca să nu pară niște bieți arhitecți ai unui plan de rămînere la putere și strategi ai ideii de stabilitate, au ridicat și un zid de apărare împotriva unui inventat pericol al extremismului. Vin extremiștii, vin antisemiții!

Nu uitați ce susțin frații Muraru, ce muzeu de 40 de milioane de euro a plănuit Klaus Iohannis la București prin PNRR, ce instituție guvernamentală se luptă să rescrie istoria și să dea jos statuile celor care nu corespund evaluărilor și măsurătorilor de astăzi. Au populat orizontul României cu tot felul de amenințări și pericole ca nu cumva să mai gîndim, să alegem după mintea noastră, ci să votăm cum își doresc ei și să rămînem conduși de niște proști.

Vă rog să mă înţelegeţi şi pe mine şi pe ceilalţi, uneori, există căsătorii de convenienţă, nu spun de interes, în care îţi respecţi partenerul, că te-au pus mama cu tata să te însori, dar asta nu înseamnă că eşti îndrăgostit. Nu vă gândiţi cumva că suntem îndrăgostiţi cu cei care au condus judeţul ăsta mult timp, nici într-un caz”, a zis un liberal pe la Ianca, în județul Brăila.
O altă minte secătuită de idei și neînsoțită de un obraz încearcă să dea o aparență morală unei înțelegeri de lotri sau de loverboys în politică. Autorul, nimeni altul decît Rareș Bogdan, semnează această confesiune descalificantă. Flecarul de serviciu al PNL se chinuie să justifice alianța cu dușmanii săi de mai ieri pentru că vin rușii, vin extremiștii, vin marțienii, vin procurorii Codruței Koveși să-i numere ouăle și banii. Și se poate culca oriunde și cu oricine!

Scurt pe doi. „Condamnarea” și această „căsătorie de convenienţă” nu au la bază decît două fake-uri. Stabilitatea României – o promisiune lansată de niște proști incapabil să conducă- și vînturată ca sigură, în ciuda nenumăratelor gafe și greșeli. „Stabilitatea” și „căsătoria de conveniență” ar fi garanția lor în față pericolelor, cele mai multe inventate de ei și de șefii lor pentru a-și justifica abuzurile și prostiile. Nu mă refer la situația din Ucraina.

Mai mult decît atît, ei nu sunt capabili să ofere nimic.

Dacă aș avea un partid sau două și dacă aș găsi un fir de putere în mijlocul societății civile, i-aș mobiliza pe toți într-o campanie de lămurire și dezumflare a acestor falsuri. Țara poate fi stabilă și democrată și sub conducerea altora. Stabilitatea lui Ciolacu este o nenorocire scumpă ca dracu’ (și ce o să mai fie!), iar apărarea de diverse pericole invocate de coaliție ascunde de fapt apropierea unuia singur:

Blocul de beton al hoților și al proștilor turnat peste țară, pe care altcineva să joace tontoroiul!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 51

55 de Comentarii

 1. Ciolacu a dovedit ca este un politician istet. Si ceea ce conteaza este faptul ca a intrat in gratiile securitatii prin marele serviciu pe care i l-a facut salvandu-i partidul burdusit cu oamenii ei. Este vorba de PNL-ul actual, in realitate fostul PDL nasit inca de cand era PD de noua securitate. Deocamdata Ciolacu este extrem de util situatiei de moment si el stie bine aceasta incercand sa profite personal cat de mult.

 2. in multe cazuri romania a ajun s america din urma.la analfabetism functional,la mediocritate in conducere ….biden spre exemplu…ceva patologic…un caz recent in senatul sua cind ted cruz il ia la intrebari pe un ignorant care reprezinta conceptul de diversificare …individul este candidat pentru o pozitie in faa…administratia federala a aviatiei…un incompetent vrea sa fie la conducerea agentieri de securitate aviatica….daca este acceptat ginditi-va bine cind veti zbura in sua…despre ciolacu ,ciuca , johansky viiitorul mr nato si trupa …numai de bine …sint actorii din tragicomedia umana a romaniei contemoporane nu a lui balzac…

 3. Cand toate partidele sunt infiltrate si controlate la detaliu,cand toata clasa poolitica are comanda dubla,devine comic -copilareasca fraza’Dacă aș avea un partid sau două și dacă aș găsi un fir de putere în mijlocul societății civile, i-aș mobiliza pe toți într-o campanie de lămurire și dezumflare a acestor falsuri. Țara poate fi stabilă și democrată și sub conducerea altora…..’
  Cred ca nu asta e scopul editorialului.
  PS cam cum spunea Eminescu ” gazetarul nu scrie din ura, ci din plictiseala de zi cu zi’si ‘„Suntem noi oare de vină dacă adevărul curat, spus neted, e deja o injurie? Ne propunem câteodată a fi foarte urbani – ce folos? Adevărul simplu, descoperirea simplă a neștiinței și a mărginirii multora din partidul la putere este deja o atingere. Cauza e simplă. Nu sunt oamenii la locul lor, nu sunt ceea ce reprezintă. Compararea între ceea ce sunt într-adevăr, nimica toată, și ceea ce reprezintă, demnități înalte ale statului, excitează deja râsul și ironia cititorilor, încât o vină din partea noastră, o intenție de a ponegri, nu există defel. ”
  —Eminescu, Opere, vol. XI

 4. ‘ Fac frumos … ‘ în față celor care-i țin / îi vor la ‘ciozvârtă’, interesele și așteptările romănilor nu intră în ‘ecuație’.

 5. Atât psdeii cât și liberalii și-au trădat alegătorii din 20.20 după ce s-au înjurat ca la ușa cortului și i-au trădat pe alegători. Acum se pupa pe gura la ordin străin via Johannis! Ce sa mai creada prostii care i-au votat în 20.20? Ce încredere să mai aibă în ei? Fac tot posibilul să rămână la ciolan și fraierii cu ochii în soare! Se vede din F-35!

 6. Stabilitatea necesara pentru Razboi? Rezulta ca se recunoaste oficial ca multipartitismul NU este stabilil???!!!
  Romanii NU vorbesc nimic despre Retragerea NATO la linea Berlin, linia legala conform Tratatelor incheiate imediat dupa Razboiul mondial….Europa se inarmeaza in loc sa retraga NATO la Berlin….E o obligatorie retragerea NATO….Altfel e Razboi..

  Pactul NATO este provocatorul razboiului din Ucraina…mai e cineva care nu a priceput??

  .

 7. Vad ca si postacii au solutii la fel de breze ca polititrucii…Mai, rumune, daca nu vrei sa mori in Razboi, cere iesirea din NATO !!

 8. ”Flecarii” -cel mai potrivit cuvant.
  ”Suntem condamnaţi împreună să continuăm acest proiect pentru România”. Cea mai enervanta fraza, repetata la nesfarsit.
  Cu cat incearca sa ne convinga ca anormalul este normal, efectul va fi de bumerang. Cu atat mai mult ca vedem ca nu-si inlatura/elimina coruptii.
  Sa scoti din joc partide, sa impui (vizibil) personaje in diverse competitii, fara jena, inseamna ca practici un simulacru de democratie.
  PSD si PNL vor face din apararea Romaniei si a romanilor ce au facut de 34 de ani din economia tarii.
  La alegeri, romanii vor readuce normalitatea pe scena politica. Normalitatea pe care a distrus-o Presedintele, scotand definitiv din competitie un partid. Pt. a elimina concurenta si pt motivul vadit de a elimina coruptia- prin diverse metode. Galceava dintre PNL-USR de aici a inceput.
  Daca pretinzi ca in Romania este democratie, asta nu se face. Indiferent cata putere ai avea.
  Tupeul fantastic al acestor doua partide este dat de faptul ca sunt sustinuti.
  Vom vedea. Vom avea simulacre de alegeri peste tot, ori romanii vor fi mai destepti si mai puternici sa readuca normalitatea pe scena politica?! Este periculos ca ac doua partide sa prinda radacini f f adanci -separat si impreuna. In veci nu vor mai parasi scaunele. Sunt si de o incompetenta crasa. Vor preda stafeta urmasilor, dupa metoda de la Sectorul 5.

 9. Iubirea de CDR, Ciorbea, Radu Vasile, nu dispare usor. Asa ca dam cu…..

 10. Junta militară iubeşte starea de criză permanentă, pentru că oamenii speriați nu pun întrebări.

  Dacă ai criză perpetuă, ai şi stabilitate la ciolan.

  Deci dacă vrei să faci abuzuri fără să răspunzi, soluția este să ții țara într-o permanentă stare de frică şi să justifici abuzurile prin interesul național, apărarea poporului, secretizarea informaţiilor publice şi multe alte minciuni.

  Ieri a fost pandemia.
  Azi este războiul din Ucraina.
  Mâine va fi pericolul partidelor extremiste.
  Poimâine vor găsi altă sperietoare.

  Aşa vrea junta militară securistă să fie la putere pe vecie. Oamenii sunt mințiți de o presă militarizată şi cumpărată. Justiția şi statul de drept practic nu există. Societatea civilă nu este civilă. Iar voturile sunt numărate de băieții cu ochi albaştri de la SRI-STS şi de băieții lui Predoiu de la MAI.

 11. Prosteala asta cu stabilitatea e creatie euro-atlantica. Si, pentru ca functioneaza al dracului de bine si-i mentine la putere indefinit, este evident ca nu-strategie izvorata din scafarlia lor golita de continut. E prea malefica si prea inrobitoare pe termen lung ca sa fie gandirea saracacioasa a lui. Ciuca si. Ciolacu. Seamana mai mult a conceptie. Bilderberg decat a flatulenta buzoiana sau cazona.

 12. Eu nu sunt filolog, dar sunt tot ceva cu log la sfârșit. Dacă dumneata spui că îl înțelegi pe Ciolacu cel „cu bani, cu călătorii, cu ibovnică și cu putere ” că vrea mai mult, înseamnă că , în locul lui, și dumneata ai vrea la fel. Te știu însă mai modest și de aceea cred că te-ai mulțumii doar cu ibovnica și bineînțeles cu puterea. Da, suntem conduși de proști. Zi-mi unii mai deștepți și îi votez eu și tot neamul meu.

 13. Nea Cornel, nu-ti dai seama ca doar tu si vreo doi-trei postaci in frunte cu Tica/tomlin/marius mai perorati pe MASHA cu „revolutia ‘romana'”? Mie mi-ar fi jena sa numesc un GENOCID SOVIETIC comis de AGENTI COMINTERN ca fiind o „revolutie” si inca, „romana”, cand POPORUL ROMAN a fost SPECTATOR in SUFRAGERII!!! Pai, Nea Cornele, daca ai surprinde realitatea si nu ai flacarii, atunci pe Ciuciu Olacul ar trebui sa-l venerezi ca „erou al revolutiei”!!! Si despre ce „politicieni” vorbesti, n loc sa vorbesti de AGENTI Sekuku!

 14. „Şi vom vedea votul românilor în ceea ce priveşte alianţa electorală pentru Europa”.
  La europarlamentare, orice vot dat ăstora inseamnă o șansă în plus pentru încă un mandat al Ursulei si globaliștilor.
  Un europarlamentar mai puțin al acestei coaliții egal un vot mai putin pentru Ursula și ciracii ei.

 15. Pentru cine mai are dubii, atata timp cat fac ,,pohtele”, politrucilor din fruntea UE si a SUA, vor fi utili. Mai concis, lacheii perfecti.

 16. Ciolacu să arate diploma de bacalaureat,altfel este un impostor

 17. Ăștia sunt condamnați să se ducă pe pustii, împreună. Dacă securiștii nu vor fura alegerile atunci probabil nu vom mai auzi de mulți dintre ei. Dar ca de obicei , asistații social ( ăi pe salarii mari și ăi pe prostie multă) îi vor ține in continuare în scaune pe acești nemernici. Istoria se repetă din patru în patru ani, un popor îndobitocit nu este capabil să își înlăture VECHILII plini de diplome , dar doar de diplpome , în capetele seci nu au nimic , noroc cu securiștii care îi țin în funcții. România trezește-te , acu în a 25 oră . Votează altceva , nu știu ce, dar schimbă naibi ceva anul ăsta, crezi că poate să fie mai rău decât cu viermii aștia ? Se poate mai jos de atât ? Nu prea cred , am ajuns la fundul sacului cu politruci și au rămas cei mai cretini dintre toți care s-au vânturat prin partide de prin ’89 și până astăzi.

 18. NOI, POPORUL ROMÂN, din Tarile ROMÂNE si din ROMÂNIA, am PARTICIPAT la REVOLUTIILE ROMÂNE din anii 1821, 1844, 1947, 1989.
  In particular, NOI, POPORUL ROMÂN din orasul Bucuresti, AM PATICIPAT la TOATE ACESTE REVOLUTII/de REDESTEPTARE de tip NAȚIONALA a neamului nostru cel ROMÂNESC (de peste 200 de ani) ! Revolutii contra NEromânilor si ANTIromânilor, cei STRAINI de acest TARAM.
  Pentru RESTABILIREA ADEVARUL ISTORIC asupra acestui POPOR de pe acest TARAM, pe care ‘marii istorici ai strainatatii’ l-au tot FALSIFICAT timp de peste doua secole !

 19. Incet-incet pe forum tot mai multi aduc vorba de SECURITATE, cu inima indoita, timid si fara sa mearga pana la capat, dar asta conteaza mai putin, important fiind primul pas…Atii, precum sclavetele sovietic care nu are curajul sa se semneze, folosind expresia „Stabilitatea = Securitatea”, e mai PARSIV, amestecand ADEVARUL cu lozincile rasputinoide, la mare trecere fiind lozinca
  cu „nu exista EXTREMISM”, aia cu „junta militara” amintind de JUNTA MILITARA BOLSEVICA de la Moscova!!!

  Nea Cornel, esti la curent cu masinatiile MarGealatilor de la avanposturi? La editorialul tau precedent unde de TERORISTI aduci vorba doar in titlu flacaii au INCHIS de ieri comentariile, taman cand ti-am dat detaliile promise despre DIVERSIUNEA GRU-KGB de la Moscova!!!

 20. NOI, POPORUL ROMÂN, din Tarile ROMÂNE si din ROMÂNIA, am PARTICIPAT la toate REVOLUTIILE ROMÂNE din anii 1821, 1848, 1947, 1989.
  In particular, NOI, POPORUL ROMÂN din orasul Bucuresti, AM PATICIPAT la toate ACESTE REVOLUTII/de REDESTEPTARE de tip NAȚIONALA a neamului nostru cel ROMÂNESC (de peste 200 de ani) ! Revolutii contra NEromânilor si ANTIromânilor, cei STRAINI de acest TARAM.
  Pentru RESTABILIREA ADEVARULUI ISTORIC asupra acestui POPOR de pe acest TARAM, pe care ‘marii istorici ai strainatatii’ l-au tot FALSIFICAT (ca niste flecari oarecare) timp de peste doua secole !

  PS. ‘MASHA’ este un nume de tip strain de acest TARAM si de acest POPOR. Nume folosit DOAR de catre deserticii cei desartici!

 21. In ’44 cand comunistii au primit cele 10 porunci, politicienii romani erau dezbinati.
  Inteleg ca Soros a investit pentru scolarizare in democratie. Din pacate, ori noi nu putem, ori noi nu vrem democratie. Cred ca pentru asta ar fi trebuit sa ne nastem liberi din parinti mandri si liberi. Asta a fost, am rezistat si este mare lucru.

 22. Niste PERDANTI astia din poza !
  MAGA ! -> IOHANNIS la NATO si dupa noiä
  potopul !
  :*

  (Cornele …de ce mai organizeaza „astia” simulacre de alegeri ? Nu s-au deja ales „intre ei !
  N-o uit pe Clothilde cu sacii! … ahahaha … cum ii scutura ea de voturi filmata de SRI pe gemuletz 😛 ! 😀 )

 23. Ei s-au autocondamnat și nu cetățenii i-au condamnat! Personal, mă deranjează Drula cap de securist care apare la orice site, orice articol inclusiv pe YouTube când deschizi, inclusiv pe străzi unde au plasate corturile tip cascarabete! Parcă te urmărește pas cu pas in orice faci mai ceva ca securitatea dinainte de 1989! Sunt obsedați de funcții politic, de furt prin poziția politica si de control total! De fapt, e unica metoda de a scăpa definitiv de ei la alegeri!

 24. Romania (si nu numai Romania, ci o mare parte din lume) e azi intr-o criza pe toate planurile: economica, sociala, dar mai ales morala. Mai mult, in Romania institutiile statului nu functioneaza sau chiar sunt contraproductive, corupte. Justitia, cel putin, e o adevarata cloaca. Politica e plina de prosti, lacomi, corupti si servili fata de interesul puternicilor din afara. Era o vreme cand societatea simtea ca asa nu se mai poate, ca trebuie o schimbare radicala. Acum s-a pus batista pe tambal si se vorbeste de „STABILITATE”, adica de ramanera lucrurilor exact asa cum sunt astazi, de frica unui ipotetic „mai rau”, al extremismului, care insa nu se confirma practic in Romania. Se tot vorbeste de „extremism” si „extremisti” si eu tot nu vad niciun extremism in Romania. Sa-mi spuna si mie cineva o idee cu adevarat extremista promovata in tara noastra. A! ca exista SUVERANISTI, idei de dreapta (dar nu de EXTREMA dreapta) si nationalisti, asta e clar. Dar unde e pericolul? Pai „pericolul” este unul singur: schimbarea actualei situatii cu una mai buna pentru cetateni, atat la nivel national cat si la nivel european. Iar membrii actualului establishment national si european tremura fiindca simt ca pot fi maturati de val.

 25. La dec. 1989 in Romania a fost o Lovitura de Stat montata de Securitate si continuata de cativa capi ai Armatei….cu scopul de a inregimenta Romania in NATO…La Bucuresti mascarada a durat fix 20 de ore, din 21 dec ora 16 pana in 22 dec. ora 12 cand Ceausescu a fost rapit din sediul CC cu elicopterul si abandonat pe un camp…Mascarada a fost amplificata isteric de Televiziune…Peste 98 la suta din romani NU au participat la Mascarada Televizata…..Mascarada a continuat cu Macelarirea cuplui Ceausescu demna de secolul 16… Mascarada criminala din dec 1989 nu putea conduce decat la provocarea unui Mare Razboi…Razboi inceput de 20 de ani prin Expansiunea NATO in Romania, Ucraina cu transformarea Romaniei intr – o imensa Baza Militara Americana…Atentie, Romania de azi este mai vinovata de provocarea unui Razboi Mondial decat a fost in 1940…

 26. ADEVAR grăiești ca și alți câțiva comentatori !!!

  Oare chiar suntem condamnați la ” FERICIRE ” eternă !!?? Oare care este SOLUTIA IMPOTRIVA CANCERULUI IN METASTAZĂ AVANSATĂ !!?? R: SHIMBAREA !!! ( A se înțelege un ALT ’89 ! ) …Altfel , cu toții știm , vrem , dar oare putem face !!?? Cu aceste hidre România se îndreaptă în IAD ! Doar DATORIA EXTERNĂ ( impulsionată de CORUPȚIE și SLUGILE OCCIDENTULUI ) , probabil ~ 200 MLD. EURO , va dezintegra ceea ce mai este din așa – zisa Românie !!!

 27. @ doru popescu…NU a fost revolutie in dec 1989….O revolutie impinge Sistemul inainte, de aceea se cheama revolutie….NU inapoi, inapoi, care se cheama Contrarevolutie …Revolutie in 1989 a fost in China, unde Socialismul existent a fost impins inainte, spre un Socialism mai eficient, de aceea a si reusit…In Romania a fost o Contrarevolutie de restaurare capitalista, favorizata de Lovitura de Stat. Contrarevolutie care NU va reusi niciodata chiar ajutata cu dolari si euroi….NU va reusi fiindca democratia introdusa dupa 1989 este falsa, serveste doar bogatilor pentru a deveni si mai bogati….Democratia reala are si atributul egalitatii…Egalitatea duce la coeziune sociala…Ce egalitate exista azi intre un amarastean si Gigi Becali? Niciuna. De aceea nu putem pretinde coeziune sociala…fiecare e pe cont propriu.

 28. Este singurul VOT care nu ar putea fi manipulat , anulat : lipsa votului!! ! Doar cu o CONDIȚIE : la scara națională ( asta presupune a fi o NATIUNE ) !! Și toate structurile se vor prăbuși chiar daca CIUMPALACII vor merge la ” VOT” doar ei și neamurile lor !!! Pentru că DE CE SĂ ” VOTEZI” și PE CINE ” SA VOTEZI ” când licuriciul numește TOT !!! Cel puțin atunci ” OUR DEMOCRACY ” ar fi la vedere !!! …Și : ROEXIT & Out NATO !!! ( Vorba unui comentator : SUNTEM MAI RĂU CA PE VREMEA OTOMANILOR !!! ).

 29. După ce l-au eliminat pe Dragnia, ciuma roșie a devenit cacanie. Se gudura pe lângă evrei știind că de acolo vin banii și aprobările. Sunt in stare să-i pupe in partea dorsala și usristi numai sa rămână la ciolan. Cică in interesul poporului! Ce au făcut de când s-au înhaitat cu liberalii? Au corectat cat de cat prețul la energie și au promis pensii mărite la amărâți. Adicătelea,le-a arătat zăhărelul amărâților contra voturi.

 30. revoluție, revoluții, substantiv feminin
  1. Schimbare fundamentală a valorilor, a instituțiilor politice, a structurii sociale, a conducătorilor și ideologiilor unei societăți. DEX ’09
  Deci, o revolutie duce DOAR la o schimbare fundamentală a valorilor si a ideologiilor anterioare. NU SCRIE, NICIUNDE, ca poate fi in BINE (revolutie progresista) sau in RAU (contrarevolutie regresiva) !

  Democratia inseamna DICTATURA majoritatii ! Si NU a fiecarui individ in parte ! „Democrația este guvernarea poporului, de către popor, pentru popor”. (definiţie clasică data de catre Abraham Lincoln)

  In 1989 poporul ROMÂN s-a eliberat de comunism (de centralizarea extrema si absolutista a statului) si de dictatura (cea absolutista a lui Ceasca). Castigandu-si, fiecare cetatean, propria sa ‘libertate individuala de actiune’ (via descentralizarea/destructurarea si privatizarea completa politico-militara, economico-financiara si sociala a statului ROMÂN) .
  Cum au folosit cetatenii ROMÂNI, in cei peste 35 de ani, aceasta ‘libertate proprie de actiune’, si ce au mai putut cladi sau distruge, aceasta este o alta problema !

 31. + 10 !!! Doar cu o OBSERVAȚIE : nu vrea nimeni egalitate , ci ECHITATE !!! Și nu vrea nimeni BOCANC RUS în România , ci NU RAZBOI cu Russia , NU rusofobie aberantă și doar relații diplomatice și economice cu acest … Imperiu și cu oricine ! Unii chiar nu înțeleg că fac ( FURĂ) marile averi printre oameni ( și NU cu inteligența lor ) și în mileniul 3 de-aia se impune IMPOZITUL PE MARILE AVERI ( in Franța există ISF – Impôt sur la Fortune începând progresiv de la 1,3 mil. euro și nu de la 25 MIL. EURO ca în Rumanistan ) ! România a ajuns condusa de o JUNTA ( militară sau nu ) de tip America de Sud din anii ‘ 70 !!! A se vedea ” Venele deschise ale Americii de Sud ” de Eduard Galeano ( dacă nu greșesc ) !!! Asa este și Romania acum : sângerează cu venele deschise !!!

 32. PUCI s.n. lovitura de stat violenta, provocata de un grup de complotisti nesustinuti de mase.

  România a organizat în primăvara lui 1990, după cinci luni de la evenimentele din 1989, primele alegeri libere şi democratice de după al II-lea război mondial. Participarea la vot a fost de aproximativ 86%. Ion Iliescu a fost preşedintele cu cele mai voturi primite de la peste 12 milioane de alegători.
  Deci, Revolutia ROMÂNA a fost sustinuta, in mod majoritar, de catre poporul ROMÂN, capatand o LEGITIMARE de REVOLUTIE. Si NU de PUCI militar.

 33. PUCI s.n. lovitura de stat violenta, provocata de un grup de complotisti nesustinuti de mase.

  România a organizai în primăvara lui 1990, după cinci luni de la evenimentele din 1989, primele alegeri libere şi democratice de după al II-lea război mondial. Participarea la vot a fost de aproximativ 86%. Ion Iliescu a fost preşedintele cu cele mai voturi primite de la peste 12 milioane de alegători.
  Deci, Revolutia ROMÂNA a fost sustinuta, in mod majoritar, de catre poporul ROMÂN, capatand o LEGITIMATIE de REVOLUTIE. Si NU de PUCI militar.

 34. @ axon 12.52….Care Rus? Care bocanc rus? NU exista Rusi in Romania din 1960 incoace…Azi in Romania exista Bocanc American,Bocanc german, o falsa Democratie tip Abraham Lincoln de acu 200 de ani. Lincoln asta era un Stapan de Sclavi, visul lui era sa fie acceptat la masa Regala…democratia Lincoln e buna pentru miliardari dar numai in tarile care pot sa fure de la altii…Majoritatea democratiilor tip Lincoln care NU pot sa fure
  traiesc in mizerie de 200 de ani …Termenul echitate este vag….Termenul corect este egalitate…A nu se confunda cu egalitarism!!! Egalitarism NU a existat in Romania de ieri, era un raport de 1 la 6 intre Salariul minim si cel maxim….Azi raportul este de 1 la 1.000.000.

 35. Imi place cum cineva il asculta pe Severin cum va rezolva el echi-valenta din formula apei si in acelasi timp, pretinde meritocratie, inventia unui turnator la SECUCU ceausista. Continuati, comedia oamenilor fara umor !

 36. @ doru popescu…Revolutie inseamna schimbare de Sistem in sensul Evolutiei Istorice…Contrarevolutie inseamna schimbare de Sistem in sens contrar Evolutiei Istorice…In dec 1989 a fost un rahat de Contrarevolutie de restauratie capitalista, de inregimentare in NATO, de disparitie a Suveranitatii nationale, de Subminare a economiei, de vindere a tarii celor puternici, din interior si exterior…de Colonizare a Tarii…
  Daca tot rahatul asta baga Romania si in Razboi va fi cel mai mare si mai puturos Rahat din Istoria Tarii… Despre care democratie vorbesti? Asta de azi nu e democratie, duce la fascism si la Razboi.

 37. In Romania conduce Securitatea si sistemul sau. Atat. Psdnl sunt apendicele securitatii. Halul in care e Romania este din cauza Securitatii. Dezavantajul securistilor este ca romanii au tot mai multe surse de informare si afla adevarul dincolo de minciunile regizate oficial ale aparatului de manipulare. Manipularea si prosteala din anii 90 si 2000 nu mai merge.
  E tot mai greu pentru Securitate si stapanii sai externi cia si mossad sa mai prosteasca romanii.
  Si daca nu intelege vremurile si se va opune atunci Securitatea va disparea. Nu mai da nimeni doi bani azi pe asa zisa lor putere si aparat represiv. Oamenii afla se informeaza pleaca se descurca, se cam sterg la fund cu puterea Securitatii sri sts spp mai parchete etc.

  Vin alte vremuri romani! Niciodata capul plecat! In fata nimanui!

 38. partidul fara ideologie clar definita…este doar o gasca de hotzi….
  sintem cam ca pe vremea imperiului biznatin…partidul pe baza de culoarea curselor de care…galerii de fotbal…
  ne-am timpit de tot…sa punem botu la escrocii astia…care fura si incep sa se puna stapini pe romania…

 39. Expresia „suntem condamnați” nu presupune asociere, ci complicitate.
  Și uite cum gura păcătosului adevăr grăiește.

 40. Mai rumune, Securitatea romana executa ordinele Amrericane..nu e de capul ei…Colonizarea Romaniei s – a facut prin Securitatda romana…..Regimul actual nu rezista nici 2 ani fara NATO…
  Se va prabusi odata cu NATO….E la mintea cocosului ca NATO nu are cum sa stea in Romania la infinit…Cladirea Tarii sub scutul NATO este deci o prostie…

 41. Partidul Stabilității Naționale

  Scriam într-un articol recent (https://mipopescu.wordpress.com/stabilitate/) că sub sloganul „STABILITATE”, în UE sunt încurajate alianțele politice, indiferent de doctrine, prin comasarea sub forma unor PARTIDE UNICE conducătoare.

  Rolul acestor „Partide ale Stabilității” este de a impune dictatura ideologică a gândirii globalizatoare și de a elimina rapid partidele de tendință suveranistă și națională în tot spațiul UE pentru introducerea unei conduceri centralizate.

  Experimentul a început în România.

  Deja se întețesc atacurile din toate direcțiile împotriva suveranismului și promovării năzuințelor naționale, inclusiv a Reîntregirii României.

  Și în tot acest timp, PSD și PNL își pregătesc comasarea într-un PARTID UNIC „al stabilității și progresului”, numindu-și candidați comuni la alegerile care vin.

  Cei care au trăit în comunism își amintesc de principiul cântat, „partidu-i în toate” care va deveni, probabil, imnul oficial al viitorului PSN, Partidul Stabilității Naționale.

  Dar să nu uităm că partid unic înseamnă DICTATURĂ.

 42. asanatorii guvernului unii legali altii ilegali trag de oameni pana la paroxism cu 18 ore de mentalizare pe zi sa faca comentarii online ca sa se poata cere asanare completa. desi totul este ilegal si platit cu spagi de tampite de mu%&@# asanatiorii nu se opresc deloc si vor ei musai sa ajunga femeila ca Iulia Marin Dumnezeu sa o ierte NUMAI CA FEMEILE nu sunt toate asa de slabe ….
  toto asanatorii impreuna cu interlopii mai baga si cate un nanobot pe intestine sau cate un balon gastric … ca sa te faca totusi nebun sa iti ia patrimoniul … nu credeam sa ajung in asemenea situatie vreodata

 43. oamenii care suntimplicati in asanarea mea sunt alexandru buzdrug, carmen tovarnac si dana budeanu.
  pentru asanarea Iuliei Marin se pare ca au luatun milion de dolari bonus de la cancelaria prezidentiala
  vi se pare normal asa ceva? cik generala Anaconda se ocupa sa se dea sute de mii de euro pentru cazuri frumoase de asanari … abia astept sa pot depune reclamatie dupa schimbarea handicapatului spiritual din functie…
  astept cu Macarena LAW ca am dat numele! vai de capul tau de carmen …

 44. Axon egal cu Noxa, după sistemul Darius /Durais. Comentarii scrise cu ajutorul AI.
  Mai aled cele lrovocatoate, semnate charlie, Tică, radu humor, Rollason.

 45. Ce poti cere de la „tetea” semidoct si de la generalul plagitor? Spun doar lozinci in binecunoscutul limbaj de lemn si executa ordinele primite!

 46. Din păcate și șefii nu le sunt mai breji :
  „ Bombă! Decăderea Ursulei Von der Leyen a început la Bucureșt

  În spatele așa-zisului succes repurtat de Ursula von der Leyen la congresul PPE de la București, alegerea drept candidat pentru un nou mandat la șefia Comisiei Europene, stă de fapt un neașteptat eșec. Mai precis, ea nu a adunat jumătate plus unu din totalul voturilor delegaților la congres.

  Congresul PPE de la București a susținut candidatura actualului șef al CE, Ursula Von der Leyen, pentru un al doilea mandat până în 2029. Cu toate acestea, după cum au observat mai târziu jurnaliştii europeni, von der Leyen a eşuat efectiv la votul propriului ei partid: din 801 delegaţi care aveau drept de vot la congresul PPE, doar 499 de delegaţi au participat la votul candidaturii lui von der Leyen (302 delegaţi au refuzat să voteze). Astfel, din 801 de delegați la congres, doar 400 de delegați au susținut candidatura lui Von del Leyen. Acest vot a fost deja numit un eșec răsunător în mass-media europeană, relatează Flux24.

  „În ciuda calităților sale, Ursula von der Leyen a pierdut votul în fața propriului său partid. Adevărata întrebare acum este dacă guvernarea Europei poate fi încredințată PPE pentru încă cinci ani? PPE însuși nu pare să aibă încredere în candidatul său”, a scris pe X unul dintre membrii cheie ai Comisiei Europene, comisarul pentru Piața Internă Thierry Breton.”

 47. Ce este în sufletul stralucitului ziarist dl Cornel Nistorescu? Iad, Scârbă, Entropie Infinită,Zero Kelvin? Două proteine putrede, absolvenți la Istorie Filozofie( un fel de laba ursului), cu nota 9.93, au vândut România, au spurcat’o, au terfelit’o, au scuipat pe mormintele ostașilor morți la Oarba de Mureș cu țărâna uscată in gură! România este profund Antisemita, profund Xenofoba, o țară de lumea a lll-a! Rezultatul? Ne împrumutăm cel mai scump de pe Planetă, căci nu-i așa, Ei conduc lumea! Cei doi gemeni pentru trădare de țară, în Arabia Saudită erau decapitați în public cu sabia! Idem în Iran, Qatar, Kuweit, Indonezia, Iraq, Tailanda! În USA primeau injecția letala! Să fii milionar în Euro discreditand România și să fii liber precum pasărea ceriului? Ce mai este de spus! O amărâta din Craiova cu copil de 4 ani, luat 4 ani furat parizer de 4 Euro! D-le Nistorescu, n’așa că va zmulgeti păru’ din cap că nu ați emigrat? Mirare că nu ați făcut AVC, mare mirare…

 48. CSM Bucureşti, campioana României, s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin. CSM a învins echipa slovenă Krim Mercator Ljubljana, cu scorul de 30-24 (14-13), duminică, în Sala Polivalentă din Capitală, în manşa secundă a play-off-ului.
  Pentru CSM au înscris Cristina Neagu 7 goluri, Jennifer Maria Gutierrez Bermejo 6, Vilde Mortensen Ingstad 4, Laura Flippes 3, Grace Zaadi Deuna 2, Zeljka Nikolic 2, Elizabeth Omoregie 2, Monika Kobylinska 2, Emilie Hegh Arntzen 1, Trine Jensen Oestergaard 1.
  Campioana României ….?! 😉
  Printre cele zece marcatoare , o singură româncă : Cristina Neagu !
  Te-apucă greața !

 49. Istoria dovedeste ca viata poate fi mereu surprinzatoare … Mediocrii astia tradatori care pun tara la cale sa se uite in urma lor : indivizi ca ei au mai fost , dar ai trecut in uitare … Ciolacu e mare combinator azi, maine poate fi un nimeni pe scena politica

 50. maestre „politicianului” roman i se potrivesc tot mai multe etichetari negative care se regasesc in dex …eu va propun o licenta: tampitomacul…efectul pervers si nedorit de initiatori al globalizarii este ,pe langa atat de dorita disolutie a natiunilor, disolutia puterii si a …politicii!…de la derbedeul securistilor, monumentul de subcultura basescu/petrov incoace au aparut (evident IMPUSI) in „politica” romaneasca tampitomacii…tampitomacia s-a impus in forta si chiar a inceput sa se autosustina (este sustenabila!)…banuiesc ca cei (inca) sanatosi mintal inteleg ca nu mai pot vota astfel de specimene…estimez ca prezenta la vot (reala!) nu poate depasi 15% dintre alegatori , procent care reprezinta aliniatii si „specialii” sau mai simplu zis profitorii actualului sistem socio-economic…protestul romanilor normali, naturali si nespeciali prin neprezenta la vot ar fi mai substantial insotit de neplata taxelor si impozitelor…oricum a cam inceput sa se separe pleava lichelelor si tradatorilor de romanii naturali, normali si nespeciali

 51. In 1989 a fost o Revolutie pentru LIBERTATE. Acesta a fost sloganul de la Timisoara, precum si cel scris pe zidurile de la Universitatea din Bucuresti in acele zile. Unele se mai vad si astazi. O schimbare de Sistem in sensul Evolutiei Istorice .
  Alte mesaje scrise de revolutionari pe zidurile de la Universitatea Bucuresti erau JOS DICTATURA, JOS COMUNISMUL si JOS Ceausescu ! Unele se mai vad si astazi. O schimbare de Sistem in sensul Evolutiei Istorice.

  Cum a evoluat societatea ROMÂNEASCA (post ’89), aceasta a fost si este doar treaba politichiei ROMÂNESTI (post ’89). Cea care a evoluat, in ultimii 33 de ani, conform dorintei si deciziei poporului cel ROMÂNESC (a votului POPULAR si DEMOCRATIC al ROMÂNILOR) !

  In anul 2024, in cele patru randuri de alegeri, poti vota insa SCHIMBAREA !

 52. @geo aseara ciocirlan a trimis interlopii pe mentalizare sa mananc ceva viermi sau tipari.
  si eu nu tin minte nimic dar am probleme intestinale imense pentru ca niste boi handicapati cred ca carmen tovarnac il cunoaste inclusivpebiden. Atat de dobitoci pot fi barbatii din Romania ca o vaca arata inca bine fizic. Agentii permanent incearca sa ma ajute dar nu au cum pentru ca se tot trezeste lumea sa imi faca tampenii. Va blestem sa ajungeti toti cersetori in puscarie daca nu ma scoateti odata.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.