Florida: Platformele sociale, interzise copiilor

În statul american Florida a fost adoptată o lege care le interzice copiilor sub 14 ani să aibă conturi pe platformele sociale, chiar și în cazul în care părinții ar fi de acord.

Legea, semnată de guvernatorul republican Ron DeSantis, va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2025 și va obliga companiile social media să închidă conturile despre care cred că sunt folosite de copii cu vârsta mai mică de 14 ani. În plus, aceste companii vor fi obligate să închidă conturi la cererea părinților. Toate informațiile din aceste conturi trebuie șterse, scrie The Wall Street Journal.

Minorii cu vârste de 14 sau 15 ani vor putea să-și creeze un cont pe aceste platforme doar cu acordul părinților. Dacă părinții nu își dau acordul, conturile deja create vor fi anulate.

”Nu este bine să crești îngropat între aceste aparate – nu este cea mai bună metodă de educație”, a spus guvernatorul DeSantis.

”Susținătorii legii au atras atenția supra studiilor despre legătura dintre folosirea social media de către tineri și riscul de depresie și alte probleme psihologice. Îi poate face vulnerabili în fața infractorilor și prădătorilor online”, scrie The Wall Street Journal.

”Un copil nu are de unde să știe că este atras în aceste tehnologii care creează dependență, nu își dă seama de răul pe care îl produc și nu știe să se ferească de ele”, spune președintele Camerei Reprezentanților din Florida. ”Din acest motiv, trebuie să venim în ajutorul copiilor”.

TikTok a reacționat precizând că are reguli pentru protecția adolescenților și că va menține siguranța platformei sociale. X, fosta Twitter, a refuzat să răspundă solicitărilor jurnaliștilor de la WSJ.

Poziția acestor companii reiese însă din reacțiile lor la legi asemănătoare din alte state americane. În Arkansas a fost propusă o lege pentru verificarea vârstei utilizatorilor platformei sociale. Legea a fost blocată de un judecător și apoi s-a confruntat cu opoziția puternică  Facebook, TikTok și Snap. Același lucru se întâmpla și în cazul legii din Florida, care este criticată de companiile social media pentru că i-ar obliga pe utilizatori să ofere informații despre vârsta lor pentru a putea accesa platformele sociale, ceea ce, în viziunea companiilor tech, ar fi o încălcare a libertății de exprimare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6

8 Comentarii

 1. Bravo, votati republicanii conservatori, partidul libertatii! cu cat interziceti mai mult cu atat avem mai multa libertate. Combinatia fericita intre fascism si comunism.

 2. Nici pe tine nu mintea te va duce la pierzanie, asta e clar!😅😅😅

 3. Din cauza acestor retele sociale au murit si continua sa moara minori. Solutia e simpla. Firmele de platforme sociale sa fie obligate sa iti faca cont doar cu ‘buletinul’, nu conturi la liber.

 4. propunem urmatoarele,
  proiect de lege,
  „actul digital cu un minor….”

 5. Vin vremuri grele pentru Useristii din America. Republicanii vor castiga la pas intreaga America. Cei care au smintit America aducand-o in starea jalnica de acum incep sa fie maturati. DeSantis va fi cel care va castiga peste patru ani presedentia dupa Trump si va sta la Casa Alba doua mandate.

 6. saracele oi! cum cred ele ca statu le vrea binele! deja nu mai are rost sa-ti para rau de ele.
  Scopu legii e sa faca internetu accesibil doar cu ID. cum e si in china sau corea de nord

 7. Imi place DeSantis dar legea asta e exagerata. Moda asta cu telefoanele o sa treaca! Toate au fost la vremea lor ceva exagerat, timpul a trecut si lumea le-a uitat! In anii 70 era misto sa mergi cu radioul pe strada apoi se mergea cu casetofonul! In anii 80 deja radeam de cocalarii cu casetofoane pe strada….era vremea filmelor pe video, a trecut si asta. Apoi toti tinerii alergau cu walkman- u atasat si casti. Cablu, MTV. Au urmat sms-urile. In curand doar mamaie si tataie se mai uita pe fb si tick tok. Desigur multi copii se tampesc cu mobilele dar asta e, selectia naturala! Unii se informeaza altii se prostesc!

 8. Am vazut saptamana trecuta un documentar in care arata cum fetite de 8- 10 ani faceau reclama la produse cosmetice! Ptr mine de neconceput, toate platformele astea se vor autodesfiinta, incetul cu incetul!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.