Florin Piersic nu mai e internat la Spitalul Foișor

Actorul Florin Piersic a părăsit Spitalul Foișor luni dimineață.

Unitatea sanitară anunță că „Evoluția pacientului este favorabilă, acesta este conștient, cooperant, se mobilizează singur pe distanțe scurte, iar probele de laborator sunt în limite normale. În perioada următoare, domnul Florin Piersic urmează să se interneze într-o clinică de recuperare”.

Actorul Florin Piersic s-a internat inițial la Cluj, cu septicemie

„Situaţia era a unui pacient cu septicemie, cu o infecţie generalizată în sânge, cu un tratament antibiotic complex, dar care avea două particularităţi, şi anume două zone protetice: proteză de genunchi şi material protetic în inimă, adică stimulatorul cardiac cu cele două sonde ale lui. Este un principiu cunoscut în medicină că materialele protetice nu se pot apăra, nu au o imunitate suficientă în faţa unei infecţii severe, altfel spus, în acele zone germenii bacterieni se colonizează şi se sustrag tratamentului antibiotic astfel încât un principiu general spune aşa că ar trebui extrase toate materialele protetice pentru a da posibilitatea tratamentului antibiotic să acţioneze împotriva germenilor care determină infecţia septicemică. Ar fi trebuit extrasă proteza de genunchi. Sigur, este o acţiune pe care nu ne-o putem noi asuma, nu aparţine specialităţii noastre, dar în acelaşi timp, din nefericire, cum sigur putea să fie de aşteptat, s-au infectat şi sondele stimulatorului cardiac, sonde care sunt direct în inimă”, a declarat Horia Roşianu, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Florin Piersic, adus la București la cererea familiei

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

7 Comentarii

 1. Deciziile de Pensionare pot sa vina abia dupa Data de 23 August 2024 ! Ca 5 Milioane de Decizii de Pensionare pot fi Scoase la Imprimante abia dupa 50 de Zile cu 100 de Functionari si 100 de Imprimante iar Deciziile de Pensionare se cara cu TIR urile ! Asha de Multe Decizii de Pensionare sunt !

 2. Florinele draga, ne bucura ca eshti viu asha cum shi tu ai spus. Acum, pentru ca ai zis ca mai ai poveshti de spus, poate ne explici shi noua la ce picior tzi-au pus ashtia proteza de ai suferit atat de mult?, o fi fost vre-o harmasoaica din filmele tale care ne-au incantat… Sanatate multa shi fi tare ca Shtefan cel mare, ca de acolo te tragi shi tu.
  O zi buna.
  Con

 3. Nu au mai rezistat ciocoflenderii de la Foişor să le zic poveştile mele… alții proaspeți la rând 😂

 4. „Unitatea sanitară anunță …
  ca s-a dus pe apa Sambetei dreptul pacientului la confidentialitatea datelor.

  Asa da: suna mult mai bine!

 5. „dar în acelaşi timp, din nefericire, cum sigur putea să fie de aşteptat, s-au infectat şi sondele stimulatorului cardiac, sonde care sunt direct în inimă”

  Mda, minunat ca dl. Piersic imi da voie sa arunc o privire pe chart-ul dansului!
  Si de ce nu le-ati extras?
  Mmm, dati-mi voie sa ghicesc! Este pentru ca erau adanc infipte in pereti si prin scoatere care de fapt ajunge smulgere, ii puneti in pericol viata.
  Mmm, mda, complicat intr-adevar! Continuati cu regimnenul de antibiotic!

  Ati innebunit de tot! Parca am fi in sala de judecata si invitati expertii la evaluari, iar eu expertul lui peste ini dau cu parerea. De ce nu vorbiti cu el si vorbiti cu publicul? Publicul sa va lumineze pe voi?

 6. @Mioriţa
  -scena MAI deschisa decat asta nu se poate!
  (ba se poate,
  aplauze!)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.