Fonduri europene vs bani din PNRR. Nu intră în atribuțiile dnei Kovesi, deci ei sunt mult mai liniștiți!

Noi nu putem să facem spitale că nu ne pricepem, luați banii ăștia înapoi și cu asta basta. Este concluzia europarlamentarului USR Vlad Gheorghe după ce am aflat că Guvernul României renunță la banii europeni din PNRR pentru construcția de spitale și pentru îmbunătățirea calității învățământului.

Întrebat de ce Guvernul preferă să renunțe la fondurile europene, Vlad Gheorghe a explicat: „Dacă sunt bani europeni intră în competența doamnei Kovesi, a Parchetului European, care vine și îi întreabă și îi reține. Or dacă îi folosești din banii naționali, că și creditele sunt bani naționali, până la urmă pentru că îi dai înapoi din bugetul de stat, nu intră în atribuțiile doamnei Kovesi, deci ei sunt mult mai liniștiți. Asta e marea diferență”, a explicat Vlad Gheorghe, la un post Tv.

Un Guvern care a venit pe cai mari că o să facă și o să dreagă…

„De 16 ani avem aceleași povești. Acum vedem un Guvern care a venit pe cai mari că o să facă și o să dreagă și o să ia banii. Asta ne spunea domnul Ciolacu și aici când a fost la Bruxelles. Vorbea despre rată de absorbție fenomenală, o să facă, o să dreagă și acum spun, noi nu putem să facem spitale că nu ne pricepem, luați banii ăștia înapoi și cu asta basta. Mai vedem cum facem, poate facem pe împrumuturi. Problema noastră de fapt sunt ei. Că din nou, bani avem, cum am avut și pentru autostrăzi, și pentru căi ferate unde este un dezastru. Noi tot timpul am dat bani UE, numai că acum o facem la cererea noastră. Pur și simplu le spunem, luați banii de la spitale de la noi, nu îi mai dați pentru că nu suntem în stare să facem.

Sunt și alte investiții cu risc ridicat. În principiu, toate investițiile de care se ocupă ei sunt cu risc ridicat de nerealizare. Toate investițiile sunt cu problema asta că s-ar putea să dai banii înapoi dacă nu le faci în timp util. Dar asta au știut și când au venit și au negociat”, a conchis europarlamentarul.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

  1. Ce europarlamentar userist lingau! Auzi la el: vine Luluta si ii retine!
    Nu mai pot de ras! Romania rateaza fondurile UE inca din 2007 (de la aderare!) si saracii rezisti cred ca noi nu ii atragem de frica lui Kovesi.

  2. Romania e o fata care, de 34 ani e si furata, si traficata, si vanduta, si escrocata, si fu.u.a. Cum sa nu profite excrocii din politica, care stiu exact de unde se poate fura?

  3. Din nou acest userist sorosist calit ani la rand prin ong-urile platite de Soros face dovada ca este dotat cu inteligenta artificiala in lipsa celei originale. Subtila explicatie!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.