Forța de muncă din Indonezia pentru HoReCa și nu doar

Una dintre țările cu o vastă experiență în domeniul turismului este Indonezia, o destinație care anual reușește să atragă milioane de oameni din întreaga lume și a cărei forță de muncă experimentată este acum atractivă și pentru antreprenorii români din HoReCa.

,,Vorbim despre o forță de munca premium, care asemenea celei din Filipine, vine cu un know-how net superior la capitolul serviciilor existente în prezent în industria HoReCa, de la noi din țară. Experiență țării lor în turism este net superioară multor altor teritorii, iar standardele de lucru în consecință sunt ridicate. În momentul de față România are multe de învățat de la industriile mai dezvoltate. Ceea ce ne bucură este că semnalele pe care le avem până acum sunt unele pozitive, iar antreprenorii români apreciază deja foarte mult personalul recrutat din Indonezia”, declară Yosef Gavriel Peisakh, General Manager al unei agenții de recrutare a forței de munca din Asia.

Printre calitățile pe care le posedă muncitorii indonezieni se numără răbdarea, buna specializare și pregătire în domeniile lor de activitate, atitudinea mereu pozitivă, cunoștințele lor de limba engleză, precum și promptitudinea lor.

 

Pe lângă HoReCa, personalul din Indonezia excelează și în materie de prelucrare a lemnului, Indonezia fiind o țară care produce mobilier din lemn masiv de mai multe esențe pentru Asia și Occident. Există astfel mulți muncitori specializați în prelucrarea manuală și industrială a mobilierului. Putem vorbi aici chiar și de mobilier de artă și piese unicat, iar cele mai răspândite meserii în acest domeniu sunt cele de tâmplar și tapițer. „, a completat Yosef Gavriel Peisakh.

 

Joburile cele mai solicitatate din HoReCa sunt în momentul de față sunt cele de ospătar, camerista hotel, recepționer, bucătar cu specific asiatic, personal SPA și terapeuți în masaj. Salariile pentru muncitorii din Indonezia pornesc de la 600 de euro și pot ajunge până la 1200 de euro, în cazul unui sous-chef.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

10 Comentarii

  1. Forță de muncă din Indonezia sau, migranți din Indonezia pătrund prin Romania in Europa. P.s. Indonezia e plina de infractori și leneși, colectați de Romania pentru sedentarism și continuare profesie.

  2. Ăștia sunt d’alde d’ăi cu akhbarru.Că filipinezii ce aveau? Vorbesc spaniolește, învață ușor româna, sunt, majoritatea, creștini, catolici, mă rog…Nu sunt destul de”diverși”? Securicii sunt majoritatea patronilor din turism.Kitre cât încape, nu vor să-și plătească personalul și caută bani pe ușurica cu soluții magice.Ei nu vor să știe că încrederea și fidelitatea clientului se câștigă cu mcamere curate, mâncare bună și prețuri rezonabile, nu cu parcări înghesuite, televizoare cât un timbru, mobila care pute a vechi și ciorbă la preț de de cocaină.Au inventat pleașca vouchere lor și tot în jos merg iar asta cu Indonezia denotă gândire magică.

  3. Indonezia, ca tara, e peste Filipine si cu mult in fata Nepal sau Sri-Lanka.

    Acum daca acei muncitori din Indonezia accepta statul la gradma sau salarii din care li se opresc cei care au intermediat contractele cu patronii romani, e si vina statului roman. Ii opresx ungurii cand incearca sa plece in vest, cum au plecat si romanii. Sau lucreaza legal in Romania fac experienta si dupa le da vestul vize de lucru si angajati nu la negru, angajati legal. Mai ales ca vin de acolo calificati in industria lemnului, mobilei ce nu putin.

    Patronul roman sa mai caute si …romani.

  4. Interlopii ăștia mitici care fack trafik internațional dă persoane, pe ȘPĂGI „la negru” ku komplicitatea guWernului dzîk că aduk șForță dă munkă dîn Asya, da’ pă străzi e plin dă afrikani!
    Dacă pînă aku’ au adus creștini dîn Filipine, atunci să aducă în continuare creștini dîn Filipine, nu musulmani dîn Indonezia, că așa vrea Komiziya Ioropenisă islamizantă a ur$$ulei!
    Șî să ne mai lase cu „calificările” exorbitante ale indonezienilor în HoReCamere! Ce o fi atît dă extraordinar să schimbe cearceafurili pă paturili dîn camere, măgarilor mitici ne-calificați?

  5. Dacă nu-i primește Australia și Noua Zeelandă, și pe ce-i carei primește le condiționează ce ele sunt țari creștine și cine vrea Australia sau Noua Zeelandă se conformează majorității istorice, în România, sat fără câini, pot veni nestigheriți, ba le fac unii și plecăciuni.

  6. Dar din Sudan nu aduc? Culmea, sa nu aducă specialiști în criminalitate și ucideri piei albe, doar așa scapă de cetățenii români. Nuve bășcălie! In Sudan partea de sud și chiar tot Sudan-ul, chiar daca e de-al lor cunoscut și copilărit cu ei, daca are pielea mai albă că ei, e omorât fara motiv. Cu vreo 6 ani în urmă, un cunoscut a fost in vacanta la neamuri, și, sudanezii sunt prăjiți puternic la piele, cei care sunt prin alte țări, sunt mai decolorați. Nu ziceți că abia au scăpat cu zile datorita poliției dar poliția și-au furat-o grav de la sudanezii din acele clanuri uriașe. Cât despre furt prin violenta, e specialitatea nației.

  7. Vb merkelitei acute de se-mbolnăvi gubernu de ea”acei doctori și ingineri electrici din Somalia!” Ai dreaq, le put romànii da’ nu-și duc espertiza pân Indonezia, că ei ie prea dăștepți pentru banii lor da’ nu de ai noștri.Acusica cer la stat subvenții la locuințe.Așa, că „s-a votat rromânește”.

  8. Lipsa forței de muncă, vrăjeală neoliberală, ăștia aplică planul Kalergi. Toți patronii purtători de șorțuleț „importă” forță de muncă, dacă un mioritic vrea să se angajeze la o firmă a cărui patron e purtător de șorțuleț i se spune că nu există posturi libere și să lase un CV pentru a fi contactat pe viitor la sfântul așteaptă, în schimb firma importă forță de muncă pe care o plătește m-ai mult decât pe români. Alți o fac din mimetism este o modă în a importa muncitori din Nepal și Sri Lanka. Este ordin prin loji… Cică așa se rezolvă problema natalității, nu au cum să umble la problemă, exploatarea crâncenă care nu permite reproducerea forței de muncă, adică exploatații nu-și permit luxul de a întreține un copil , așa că se importă forță de muncă care să se reproducă in condițiile date… De la anul prin creșterea taxelor și impozitelor natalitatea … Așa că …

  9. Bani în mână cine știe cât dau patronii români de fapt, față de declară în anunțurile și la angajare.

    E nevoie de muncitori din part3a ailaltă a lumii, până acum patronii români care importă forță de muncă au ajuns campionii UE, la a scăpa de străinii aduși să muncească, pe ce e un mister, pe nasturi și mărgele lipsite de valoare

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.