Forumul Mondial de la Davos. Cine participă. „Este momentul”

Tema ediţiei de anul acesta a Forumului Economic Mondial de la Davos, care începe săptămâna viitoare în luxoasa staţiune alpină elveţiană şi la care vor veni un număr record de circa 60 de şefi de stat sau de guvern, este „Reconstruirea încrederii”, relatează marţi agenţia EFE.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedintele francez Emmanuel Macron, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, premierul chinez Li Qiang şi noul preşedinte argentinian Javier Milei se vor număra printre participanţi.

Această întâlnire a liderilor politici şi de afaceri desfăşurată la începutul fiecărui an va reuni la a 54-a ediţie a forumului în total aproximativ 2.800 de participanţi din 120 de ţări, cu misiunea de a căuta posibilităţi de cooperare într-o lume tot mai polarizată şi marcată de conflicte armate care pun la încercare dreptul internaţional şi ameninţă regiuni întregi, cum este cazul războaielor din Ucraina şi Fâşia Gaza.

„Este momentul să ne unim pentru a căuta soluţii comune, aşa cum am reuşit recent în sănătate, lupta climatică sau, până la un anumit punct, în economie şi comerţ”, spune Borge Brende, preşedintele Forumului Economic Mondial (World Economic Forum -WEB), instituţia organizatoare a reuniunii de la Davos.

Delegaţia americană la Davos va fi condusă de secretarul de stat Antony Blinken şi de consilierul pentru securitate naţională Jake Sullivan, o reprezentare în ton cu caracterul mai mult geopolitic decât economic al acestei ediţii a forumului.

Organizatorii forumului au subliniat că pe durata acestuia, între 15 şi 19 ianuarie, vor fi dezbătute teme de maximă actualitate, cum ar fi provocările în lupta împotriva schimbărilor climatice sau cele care decurg din dezvoltarea accelerată a noilor tehnologii, precum cele legate de inteligenţa artificială.

Preşedintele Forumului Economic Mondial a ţinut să menţioneze că o temă principală a dezbaterilor va fi cooperarea în materie de pace şi securitate. „Într-o lume în care numărul refugiaţilor a crescut de la 40 la 110 milioane şi atacurile cibernetice s-au multiplicat de patru ori, trebuie să reunim la Davos oameni care pot găsi oportunităţi de cooperare într-o lume cu tot mai multe provocări”, a rezumat Borge Brende.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va participa personal la Forumul Economic Mondial de la Davos, a anunţat marţi preşedintele acestui for, Borge Brende.

Duminică, în ajunul începerii reuniunii anuale din Alpii Elveţieni a liderilor lumii politice, de afaceri şi financiare, la Davos va avea loc o întâlnire consacrată Ucrainei la care vor lua parte consilieri de securitate şi oficiali de rang înalt din circa 70 de ţări.

Va fi cea de-a patra reuniune cu privire la aşa-zisa „Formulă de pace” a lui Zelenski.

Guvernul ucraineran urmăreşte să-şi promoveze cu acest prilej planul de pace, ce prevede retragerea tuturor forţelor ruse din teritoriile ocupate din Ucraina, inclusiv din Peninsula Crimeea, alături de garanţii privind viitoarea securitate a Ucrainei.

În plus, liderii ruşi ar urma să fie traşi la răspundere pentru rolul lor în invazie.

Rusia, care respinge acest plan, nu a fost invitată la reuniunile similare anterioare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

32 de Comentarii

 1. satanele s-au adunat pentru a continua „planul”. nu trebuie decat sa spunem #NU. nu exista negociere cu shaitanii.

 2. bashini globalsite….exportarea la scara globala a prostiei si a mizeriei umane…pentru aducerea umanitatii la comanda centrala…
  fara ideii si solutii…experimenteaza social la nivel global…emigratie la nivel global, amalgamare a polulatiei, pandemici si obligarea populatiei la nivel globas sa se vaccineze cu un produs netestat …propaganda de razboi mediatizata partinitor la nivel global…
  MINCIUNA PROPAGATA GLOBAL SI OBLIGAREA POLULATIEI SA MIMEZE ACCEPTUL IMORALITATII
  imoralitate–israel in gaza, atacul ukrainiean in Donbas in anii 2014…etc..etc..

 3. O reuniune a „tichiutzelor” ! Nu-i de gluma, astia se organizeaza si merg constant in directia din „protocoalele sionului” . Vor guvernanta mondiala !

 4. O adunatura a unor boshorogi care nu mai pot face altceva decat ce au facut: bani. In rest, n-au urmasi in toate mintile sa le continue ambitiile. Asa ca, Forumul de la Davos va avea aceeasi soarta ca orice biserica, mai exista cat timp are adepti in viata.

 5. O să urmăresc din vă anunț. Sunt aproape și jurnaliștii dau live otice indiferent de discuții sau ironii. Sa nu uitam că, transmit și pentru cei cu deficiențe verbale(muti), de acolo înțelegi absolut tot ce nu cred caposii că se va afla.

 6. Nu functioneaza Serverul de la Microsoft din Germania ! O sa încerc pe Serverul din Romania !

 7. „Este momentul să ne unim pentru a căuta soluţii comune, aşa cum am reuşit recent în sănătate, lupta climatică sau, până la un anumit punct, în economie şi comerţ”, spune Borge Brende, preşedintele Forumului Economic Mondial (World Economic Forum -WEB), instituţia organizatoare a reuniunii de la Davos.

 8. Forumul Mondial și Banca Mondială sunt două păduchelnițe sioniste prin care ăștia vor să îngenuncheze Lumea !
  Dacă ar fi mai breji, nici chinezii n-ar trebui să pună botul la o astfel de făcătură oudaică !

 9. Isabel Sylvia Margaret Maxwell
  Ar trebui. E una dintre ei.

 10. Ar fi momentul sa distrugem jegul asta de Davos.
  Votati pe cine trebuie…si sa terminam cu jegul asta de davos.

 11. Bravo! Bla, bla. Si ce aveti de gand sa faceti daca astia va planifica vietile? Dati din gura pe comentarii si nu mai sunteti in stare sa o puneti de o revolutie. Va intra ambasadorii straini in guvern si va DICTEAZA ce sa faceti. Popor de lasi! V-ati impuscat patriotii, ati ales straini sa va conduca tara si acum isi bat joc de voi. Romanii vostrii nu v-au placut! V-a placut o tara ca afara. Luati tara care v-ati ales-o si macar aveti decenta sa pastrati tacere si sa va para rau. Nu voi ati votat un neamt presedinte? SAU ati uitat cand v-i se propunea un Roman si vroiati o tara ca afara. Asa ca…traiete-ti soarta ce ti-ai ales-o.

 12. Saracul cersetor bogat se duce la Davos ca sa verifice cat a mai adunat in cont.

 13. da pastia di se nui ameninta niciodata „terorristiii” bey mishto?

 14. Haita de la Davos își dă seama că sistemul lor bancar are probleme serioase și lucrează la un plan de înlocuire a banilor fiat currency, cu monede digitale fiat currency (CBDC). Ceea ce se conturează sunt două forțe concurente pentru a dezvolta o Nouă Ordine Mondială (schimbarea domnilor, bucuria nebunilor). Civilizația occidentală, în sensul inventat de C.E. Norton, a legat întotdeauna (se pare că până în ultimele decenii) sodomia și cămătăria – și le-a condamnat pe ambele fără echivoc (nu așa de tare în ultima vreme). Filosoful grec antic Aristotel oferă un argument „că, camăta este asemănătoare cu sodomia” (vezi Politici). Toma d’Aquino a susținut că sodomia și cămătăria sunt ambele „păcate împotriva naturii, în care însăși ordinea naturii este încălcată, o vătămare făcută lui Dumnezeu însuși, care pune natura în ordine”. Făcând ecou lui Aquino, Dante i-a plasat pe sodomiți și cămătări în același cerc al Iadului (cercul 7) în Divina Comedie (Inferno, canto 15-17). În „Social Credit” din 1935, Ezra Pound a susținut că „cămătăria și sodomia, Biserica le condamnă în pereche, la același Iad, dintr-un singur motiv și anume că amândouă sunt împotriva creșterii naturale”. Pe acest subiect, Joseph Farrell, in cartea „Babylon’s Banksters”, acoperă acest subiect al jetoanelor de lut ca bani chitanțe, mai apoi replicate în bani fiat currency. Sunt implicați iudaici răi? DA. Sunt singurii implicați? NU. „Păcatele” noastre contribuie la progresul Răului? Absolut.

 15. Cineva tot trebuia sa distruga civilizatia umana, n-asa?! Ca prea ne-am inmultit si deranjam. „Univers 25” merge neabatut inainte. De data asta cu oameni. Claba!

 16. Sa va trasneasca Dumnezeu, blestematilor de la WEF-Davos, sa va distruga asa cum au fost distruse Sodoma si Gomora. Momentul este prielnic acum cand fortele executive ale satanismului se aduna intr-un singur loc. Desigur ca nu ei sunt cei care dau ordinele criminale, dar ei sunt mainile ticaloase si uneltele satanei care ucid omenirea. Fara aceste slugi malefice care sa le execute ordinele, se vor risipi ca fumul si puterile celor din umbra care ordona distrugerea omenirii. Sa ne razbune Bunul Dumnezeu, sa nu ne razbunam noi pe ei, caci razbunarea in acest caz apartine numai lui Dumnezeu!

 17. Întâlnirea de la Davos este un fel de întâlnire regizorilor de teatru și filmn doar ca aici este vorba de regizarea lumii …cu Zelensky in frunte grupul de la Davos 🙂 vor să exprime seriozitate ? …deja seriozitatea ușor ușor devine un concept de marketing și nu o virtute ..de parcă ea nu ar fi existat niciodată …. păcat că începem să pierdem una dintre cele mai bune calități umane ….este terfelită și transformată în clișeu ….

 18. Davos ,un ceai dansant in Alpi, cu escorte si tot tacimul pus pe functiune de bosorogul de Klaus Schwab în 1971 .Elon Musk a declarat în 2023 că Forumul Economic Mondial de la Davos este ca un guvern mondial neales, pe care lumea nu și-l dorește.
  Mai pe scurt,asa cum zice Radu Humor,o,doua paduchelnite fara vreo imputernicire care se trezeste sa globalizeze orice-Pamintul,Apa,Soarele, Aerul privatizindu-le in fapt pt.buzunarele asa zisei „elite mondiale”.
  „Suntem blocaţi într-un mod de gândire de criză”, a remarcat directorul executiv al WEF, Klaus Schwab, la o conferinţă de presă premergătoare evenimentului. „Davos ar trebui să ajute la schimbarea acestui mod de gândire”, a indicat el despre forumul care anul acesta se va desfăşura sub bannerul „Cooperare într-o lume fragmentată”.
  Forumul Economic Mondial (WEF), care reprezintă elitele financiare occidentale, a jucat un rol cheie în lansarea blocării din 11 martie 2020, care a favorizat un proces mondial de haos economic și social. De asemenea, a sprijinit lansarea vaccinului Covid-19 în noiembrie 2020, care (amplu documentat) a favorizat (la nivel mondial) o tendință ascendentă a mortalității și morbidității .
  Și acum ne „promit” o criză care este „mult mai rea decât Covid”.
  În ultimii patru ani, începând cu ianuarie 2020, „ declanșarea deliberată a haosului” a devenit parte a unei agende ample și complexe:
  războiul din Ucraina,
  creșterea prețurilor la energie,
  declanșarea falimentului,
  colapsul activității economice,
  sărăcie răspândită, foamete și disperare.
  În evoluțiile recente, Washington a aprobat
  Genocidul Israelului îndreptat împotriva poporului Palestinei ,
  O agendă militară SUA-NATO-Israel în desfășurare împotriva Orientului Mijlociu mai larg.

 19. FORUMUL ECONOMIC MONDIAL-Davos (Elvetia),a lui Klaus Schwab evreu khazar,este CREATIA Grupului BIDERBERG fondat in anul 1954 din membrii evrei ashenazi.
  Astia vor sa STAPANEASCA lumea,conform „doctrinei” Cominterniste-sionista din anii 1919.
  Familia Rothschild (in germana inseamna „Scutul Rosu”)este una din „capetenii”!.

 20. WEF-ul să își caute de treabă în altă parte. Omenirea poate trăi și fără ei , dar acești cretinoizi nu știu altceva decât să creeze crize și războaie pentru a supraviețui.

 21. Pericolele războiului cibernetic,au fost anunțate pentru prima dată de Forumul Economic Mondial (WEF) în 2020.Cei care au participat la Exercițiul Cyber ​​Polygon (2020) au inclus companii de înaltă tehnologie, inclusiv IBM, numeroase bănci și instituții financiare, companii de internet, agenții de securitate cibernetică, mass-media corporative și guvernamentale, grupuri de reflecție, agenții de aplicare a legii, inclusiv Interpol, cu reprezentanți din 48 de țări .
  Exercițiul a fost un mijloc evident de a asigura parteneri de încredere și de a dezvolta alianțe strategice. În acest sens, au fost numeroși reprezentanți din Rusia și țări din fosta Uniune Sovietică, inclusiv mari interese bancare ruse, companii de comunicații și mass-media. În total, 42 de parteneri. Niciun partener corporativ/guvernamental din China nu a participat la simulare.
  În 2021, WEF a efectuat o simulare a atacurilor cibernetice care implică un scenariu de paralizie a sursei de alimentare, comunicații, transport, internet. Klaus Schwab a insinuat în termeni nesiguri pe baza „un scenariu simulat” că un atac cibernetic:„ Ar putea opri complet alimentarea cu energie, transportul, serviciile spitalicești, societatea noastră în ansamblu…Criza COVID-19 ar fi văzută în acest sens ca o mică tulburare în comparație cu un atac cibernetic major.”A existat și un program de antrenament cu 200 de echipe din 48 de țări. Atac cibernetic cu caracteristici asemănătoare Covid.

 22. Sesiunea de deschidere (iulie 2021) a Cyber ​​Polygon 2021 a fost condusă de prim-ministrul Federației Ruse, Mihail Mishustin, împreună cu dg al WEF Klaus Schwab.Potrivit lui Mihail Mishustin.In timp ce Rusia este în mod obișnuit amenințată de SUA-NATO, Federația Rusă [a fost] este un partener al acestei inițiative WEF, care este dominată în mare măsură de Wall Street și de instituția finan.occid,de ce Chinacare este un aliat al Rusiei – a fost exclusă din poligonului cibernetic?Atacul cibernetic este clasificat drept un act terorist.

 23. Trump s-a angajat să construiască o nouă generație de orașe, unde toată lumea o sa fie prosperă, tânără și liberă, sigură, fluidă cu o mulțime de poliție și mașini zburătoare. Toți cei care sunt „woke” știu că orașele moderne sunt dezvoltate sau reamenajate ca „orașe inteligente”. Ce este un „oraș inteligent”? Rețeaua de control draconică a celei de-a patra revoluții industrial-tehnologice a lui Schawb & Co. Istoria lui Trump de a vorbi dur împotriva globaliștilor, dar apoi de a face sluj față de cererile lor, așa cum a făcut si cu vaxul, ar trebui să vă dea de gândit (daca mai aveți cu ce). În decembrie 2020, Donald Duck, care era președintele SUA la acea vreme, împingea pe toată lumea să se vaccineze, susținute de Alex Jones, alt erou al wokistilor, care a declarat că Trump dezvoltă un vaccin „sigur” împotriva COVID-19. De fapt, textual a declarat că vaccinurile lui Trump sunt doar „apă cu zahăr”. Idioți MAGA din toate țările, uniti-vă!
  Prin „orașele inteligente” și crize, globaliștii speră să ne ademenească în locuințe stivuite ca sardelele în conserve, unde ne pot supraveghea/controla 24/7 și face dependenți TOTAL de infrastructura lor pentru locuri de muncă, transport, alimente, apă, asistență medicală, divertisment etc.

 24. Pe ciarli nu l-au luat? Nu mai au locuri? Lasă, tomberoniștii ucronazi (parere, tibi1, prostu îngropat în Rusia, elenu popu, lili… lista e mai mare, nu poți să ții minte toți păduchii) pot fi plantați direct în fundul lui zelenschi (să audă mai bine rășinile ăluia).

 25. Tinand cont ca Elvetia nu e o tzara NATO, cu 2 khinzale poti sa rezolvi problema cancerului WEF

 26. „Este momentul să ne unim pentru a căuta soluţii comune, aşa cum am reuşit recent în sănătate, lupta climatică sau, până la un anumit punct, în economie şi comerţ”! Astia sunt si cretini, nu doar nemernici?

 27. Pai cum , talharul de la Cotroceni care a dat pe gratis tot ce nu s-a putut fura din Romania pana sa fie numit el presedinte, nu a fost invitat la DAVOS? Probabil ca o sa-l cheme la Beriln sa-i mai dea vreo tinichea cu snur drept dauna morala.

 28. Discipolii satanei si proprovaduitorii distrugerii omenirii prin eliberarea virusului SARS-COV2, a vaccinului care a omorat 17mil de oameni, au indus o falsa perceptie in ceea ce priveste incalzirea globala pentru a desfinta fermele traditionale si a le schimba cu laboratoare de insecte si mancaruri sintetice. Oamenii celor mai influenti si demonici persoane de pe glob au fost puse in functii cheie cum ar fi presedinta UE, razboiul din ucraina, fraudarea alegerilor din 2020 in SUA toate au fost orchestrate de acesti demoni cu fata de om, membrii aceluias cult care are ca scop reducerea populatiei.

 29. Cine are „incredere” in nazistii ukrani ? Gyury, fiul turnatorului de evrei la Horty. Evreii nu si-au terminat treaba.

 30. Astăzi 10 ianuarie 2024 au dat drumul la Serverul Microsoft din SUA ! Astept sa-mi instaleze Update pe Laptop !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.