Fost șef al SPP: ”Unii ambasadori și-au depășit mandatele”

Fostul șef al Serviciului de Protecție și Pază, Dumitru Iliescu, a declarat în exclusivitate la Realitatea PLUS că ambasadele s-au implicat în alegerile din România.

Acesta spune că atât Clotilde Armand, cât și Diana Șoșoacă au fost susținute în aceste alegeri de forțele străine care au un interes major în politica românească. 

”Noi am avut informatia asta inainte sa apara informatia ca s-au dus la cele 2 ambasade cele 2 candidate. Lucrurile trebuie privite într un context mai general pentru a întelege de ce au fost asemenea acțiuni și de ce li s-au permis ambasadorilor să își depășească mandatele. Pentru că și-au depăsit clar mandatele, nu au respectat regulile internaționale privind amestecul în problemele interne ale statelor respective, ceea ce e de neconceput, însă la noi s-a întamplat acest lucru.

Romania a devenit si ea o zona de interes si geostrategic si geopolitic, din punct de vedere al resurselor si din perspectiva derularii unor actiuni catre zona de est”, a declarat fostul sef de la SPP.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

12 Comentarii

 1. Hai lasati-o,se amesteca peste tot in lume si nu de ieri,de azi! Nu se mai respecta nicio regula internationala,despre ce naiba vorbiti!

 2. Nu ,D.Sosoaca nu a fost sustinuta !
  Dimpotriva ,ambasadele occidentale au denigrat-o sa nu obtina un scor mai mare ,sa nu creasca valul de patriotism,Romania sa ramana colonie amerloca,unde sa nu se auda nici un ciripit antiamerloc si antiukran !

 3. Ce șef?!
  Ăsta e un comunist sadea din garda veche a celuilalt Iliescu, se vede după față și după cum vorbește.
  Doar Alexandreasca putea sa îl scoată de la naftalină ca asta nu mai are limite.
  El vorbește despre abuzuri și implicarea altor ambasade?
  Pai după pofta lui și a PSD eram acum toți cu Sosoaca la Ambasada Rusiei.
  Dacă a avut Coldea vreo implicare în „împrăștierea ” găștii lui Iliescu, Năstase, Ponta, Hrebenciuc..etc. BRAVO lui!!!Păcat ca nu i-a luat pe toți..!

 4. Ie-te bre ”organul”,. A mirosit ceva, și a dat din urechi spre presă..Nu cumva și ăsta se uită la alt film de fapt ??

 5. Pai voi de ce v-ati luat leafa imensa, de ce va meritati pensiile nesimtite?Voi ce ati pazit?

 6. Nu și-au depășit mandatele. Ăsta e mandatul lor în România, să supervbizeze candidaturile, să influențeze alegerile, să favorizeze pe cei nominalizați de Centrală.
  Gen Iliescu se face niznai, de parcă nu le-a fost supus cînd conducea STS, și le-ndeplinea ordinele ”întocmai și la timp”. Numai la tabelele electronice ale STS, dacă ne gîndim. Al căror algoritm se bazează pe cifra oficială a electoratului de la noi, peste 18 milioane. De parcă-n lume au plecat doar minorii, care nu mai aveau loc în țară de cît puiau căpșunarii.
  tot procesul electoral e o farsă politică, fiindcă numărul de voturi exprimate este ireal.50% din electoratul românesc înseamnă 4-5 milioane de voturi, nu 8-9.

 7. altul care nu inghite Vesnica Rusie si sora ei, Vesnica Franta
  Iliescule,sa vina turcii ca era mult mai bine pe vremea lor,robii aveau de lucru

 8. Boschetarul simplu de pe stradă e omniprezent cu prostia din dotare.

 9. fostul ministru al Justitiei
  dl. Tudorel „Titi” Toader:
  „-s-au invitat la Minister 51 de ambasadori in mandatul meu”

  -detaliile le gasiti in interviul dat lu cristoiu in 2020,
  acum 4 ani.

 10. Si? Asta stim si noi. S-a facut ceva? Li s-a batut macar obrazul? Nu. Slugile si-au aplecat si mai mult spinarea.Ambasadele isi baga nasul nu numai in alegeri, ci peste tot. Asta este soarta coloniei.

 11. Asta a auzit ca si mine cand a tusit zaambasi iar pieleanu generalisimei sereii de acasa a sarit drepti, in bocanci, si la suit pe nicusorul soroist de la 10% in martie (dat tot de el!) la 45% acum. Ce coincidenta, sondajul lui, de atunci, depa criza de tuse, a fost si rezultatul final al alegerilor-Chiar inainte de numararea voturilor!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.