Fost șef FBI: Trump și oamenii lui acționează ca mafia rusă

În doar câteva ore, presa americană a avut două breaking news privind dosarul presupusei complicități dintre echipa de campanie a lui Donald Trump și Rusia.

Prima știre care a explodat joi nu a avut aproape nicio legătură cu alegerile din 2016, însa murdărea o dată în plus imaginea președintelui. O judecătoare americană a hotărât că Paul Manafort, fostul director al echipei de campanie a preşedintelui Donald Trump, a minţit în mod intenţionat anchetatorii care se ocupă de cazul ingerinţelor electorale ruse şi contactele echipei de campanie a lui Trump cu Rusia. Numai că Paul Manafort nu a fost condamnat până acum decât într-un dosar de evaziune cu banii primiți pentru consilierea fostului președinte ucrainean Viktor Ianukovici, fără vreo legătură cu campania președintelui Trump. Apoi, Manafort nu a fost șeful campaniei lui Trump decât în perioada iunie-august 2016.

Discuții în Departamentul Justiției pentru înlăturarea lui Trump

A doua știre este mult mai spectaculoasă și il are în centru pe fostul adjunct, apoi director interimar al FBI, Andrew McCabe. Presa americană a intrat în posesia unor declarații făcute într-un interviu pentru CBS care va fi difuzat integral abia duminică.

Fostul șef al FBI face două dezvăluiri majore despre cum a început dosarul Russiagate, care paralizează administratia Trump de la învestirea ei. În primul rând, McCabe spune că a ordonat deschiderea dosarului Rusia-Trump de teamă că va fi demis de președinte și că succesorii lui nu vor lua o asemenea decizie. În al doilea rând, McCabe spune că au existat discuții în Departamentul Justiției pentru demiterea președintelui Trump prin invocarea Amendamentuluiu 25 din Costiutuția SUA, iar fostul secretar adjunct al Departamentului Justiției s-a oferit să poate pe el tehnică de înregistrare la întâlnirile cu Trump, pentru a aduna probe în favoarea inițierii Amendamentului 25.

”Au fost întâlniri la Departamentul Justiției în care s-a discutat dacă s-ar putea forma o coaliție între vicepreședinte (Mike Pence) și o majoritate din cabinet, pentru a-l îndepărta pe președintele SUA folosind Amendamentul 25”, a spus reporterul CBS Scott Pelley, care l-a intervievat pe McCabe. Acesta din urma s-ar fi oferit de mai multe ori, alături de secretarul adjunct Rod Rosenstein, să poarte aparatură de inregistrare la întâlnirile cu președintele.

Aliniatul al patrulea al Amendamentului 25 din Constituția SUA arată că președintele SUA este înlocuit cu vicepreședintele, dacă vicepreședintele și majoritatea membrilor guvernului sau ai Congresului transmit președintelui Senatului și președintelui Camerei Reprezentanților o declarație scrisă cum că președintele este incapabil să-și exercite atribuțiile. Dacă președintele reacționează printr-o declarație contrară, el își va relua atribuțiile. Însă contestatarii săi au dreptul, în termen de patru zile, să emita din nou o contradeclarație. În acest caz, în termen de 21 de zile, Congresul va decide, cu majoriatet de două treimi, soarta mandatului prezidențial.

Dosarul Trump-Rusia, deschis fără probe

McCabe, director interimar al FBI după demiterea de către Donald Trump a lui James Comeuy, în mai 2017, a arătat cum a decis deshiderea dosarului Russiagate – fără probe. McCabe arată că s-a simțit intimidat la una dintre primele discuții cu Trump. ”Vorbeam cu omul care a câștigat alegerile și care ar fi putut să facă asta cu ajutorul Rusiei, cel mai mare adversar al nostru din lume. Era ceva ce mai îngrijora mult. Doream să pun cazul Rusiei pe un teren sigur și într-o manieră decisivă, în cazul în care aș fi fost demis sau schimbat din funcție, astfel încât acest dosar să nu fie închis și sa nu dispară fără urmă”. În acest fel a fost deschis dosarul care bântuie administrația SUA, în cele opt zile dintre demisia lui James Comey și însărcinarea cu această investigație a fostului șef FBI Robert Mueller.

”În momentul discuției cu Trump m-am simțit ca în 1998, într-un caz cu mafia rusă, când am trimis un om, pe care îl voi numi aici Big Felix, să vorbească cu șeful mafiei, Dimitri Gufield. Același lucru s-a întâmplat și în Biroul Oval. Dimitri dorea ca Felix să-i protejeze afacerile. Era o treabă periculoasă. Dacă vrei protecția mea, te pot proteja. Vrei protecție? Președintele și oamenii lui au încercat să ma facă în același mod în care operează membrii unei bande criminale”.

Aceste declarații nu sunt însoțite în presa americană anti-Trump de câteva detalii importante despre Andrew McCabe, fostul director adjunct al FBI. El a fost demis de procurorul general al SUA cu o zi înaintea expirării mandatului, după ce s-a dovedit că a mințit conducerea justiției în legătura cu dosarul Russiagate și pentru că a sifonat informații delicate în presă. Apoi, McCabe a fost acuzat și pentru un conflict de interese, câtă vreme soția sa a primit donații de la un apropiat al familiei Clinton, atunci când a candidat pentru Congresul statului Virginia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

  1. Trump este o marioneta . America este controlata de Vatican – Godfather prin ordinul iezuit , aripa militara sevicii secrete a Vaticanului . Cel mai puternic individ din USA este episcopul de Baltimore . La Pentagon sint in control generalii numiti de Vatican , la CIA deasemeni etc USA este o corporatie Foreign Profit posesiune a Vaticanului . United States Corporation Company · 2711 Centerville Road Suite 400, Wilmington, DE 19808 http://datagovus.com/iowa-business.php?id=050912

  2. Daca oamenii lui Trump actioneaza ca mafia rusa, in mod sigur oamenii clintoanei actioneaza ca mafia sorosista.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.