Foştii judecători de la Tribunalul Dolj Bogdan Diaconescu şi Laurenţiu Anghel au fost condamnaţi definitv, joi, de Înalta Curte, la patru ani şi şase luni de închisoare.
Aceştia fuseseră condamnaţi, în 2012, de Curtea de Apel Cluj, la patru ani şi jumătate, respectiv patru ani de închisoare, alături de ei fiind condamnaţi şi doi avocaţi.
În acelaşi dosar, avocaţii Ion Militaru şi Octavian Ciucă au primit pedepse de câte un an şi jumătate, respectiv un an de închisoare, pentru trafic de influenţă.
Înalta Curte a hotărât joi ca Diaconescu să rămână cu pedeapsa cu închisoarea de patru ani şi şase luni, iar pedeapsa primită de Anghel a fost majorată, ajungând tot la patru ani şi şase luni.
ICCJ a mai decis confiscarea sumelor de 15.000 de lei de la Diaconescu şi de 6.000 de lei de la Militaru, în favoarea statului.
Potrivit rechizitoriului, în 5 mai 2010 Marius Bogdan Diaconescu, în calitate de judecător la Tribunalul Dolj – Secţia penală, a primit de la trei denunţători, prin intermediari, suma de 15.000 euro pentru ca, în schimb, să dispună judecarea acestora în stare de libertate şi să le aplice pedepse mai blânde. Cei trei denunţători erau judecaţi în stare de arest preventiv pentru infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave într-un dosar penal aflat în lucru la judecătorul Marius Bogdan Diaconescu.
Astfel, au susţinut anchetatorii, banii au fost primiţi prin intermediul colegului său, Laurenţiu Traian Anghel, judecător la aceeaşi instanţă, în baza unei înţelegeri anterioare, după ce a modificat sentinţa penală pronunţată în aceeaşi zi, reducând pedeapsa aplicată denunţătorilor de la cinci la patru ani închisoare.
Fii primul care comentează
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.