FP a vândut participația pe care o avea la Engie România

GDF International, acționarul majoritar al Engie România, a cumpărat cu 432 milioane de lei participația de 11% pe care o deține Fondul Proprietatea la Engie România.

Iată cum justifică FP această operațiune: “În continuarea raportului curent publicat în 11 decembrie 2023, Franklin Templeton International Services S.À R.L., în calitate de administrator de fond de investiții alternative a și administrator unic  al Fondul Proprietatea S.A, dorește să informeze acționarii că Fondul, în calitate de vânzător și GDF International S.A., în calitate de cumpărător, au încheiat la 22 decembrie 2023 un contract de vânzarecumpărare cu privire la întreaga participație a Fondului în capitalul social al Engie România S.A. în schimbul unei sume totale în contravaloare de 432.616.167,75 lei.

Finalizarea vânzării în cadrul contractului de vânzare-cumpărare este supusă aprobării acționarilor Fondului”.

FP deținea 11,99% din capitalul social al Engie România.

Grupul de companii Engie România activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, producţie din surse regenerabile şi furnizare de energie electrică, precum şi soluţii verzi şi servicii tehnice pentru instalaţii de gaze naturale şi centrale termice. Engie România şi filialele sale deservesc un portofoliu de peste 2 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 22.600 km, deţin o capacitate de producţie din surse verzi de 121 MW şi au 4.200 de angajaţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4605 Articole
Author

4 Comentarii

 1. Au vandut-o securistilor. Se mentin retetele din ’90. La recesiunea economica globala ce deja a inceput vor ramane si fara acesti bani si fara participatie.

 2. Cei din spatele hoției FP își șterg urmele.
  Încercați wiki de început să vedeți ce-i cu fondul.
  Au cerut cei ce-au avut și, de cele mai multe ori, au fost atunci despăgubiți dau au mai cerut și-au mai fost despăgubiți odată. Au mai cerut, poate mai dihai, destui ce n-au avut dar au știut să mulgă.
  BNR la numita naționalozare era 100% privată. Întrebare:
  Au cerut despăgubiri proprietarii? Dacă da, ce li s-a dat, cum, cînd? Dacă nu, cum de?

 3. Fondul Proprietate e o mare golanie!
  Statul roman jefuit prin acest FP.
  STATUL ROMÂN TREBUIE SĂ SE RETRAGĂ DIN ACEST FP /SA-L DESFIINTEZE !
  BASESCU bandit , sluga lui Gigenstein fost ambasador al SUA a dat la FP. 20% DIN ACTIUNILE DETINUTE LA OMV PETROM ! JEF!

 4. Impărțiți suma cu care s-a achiziționat pachetul de acțiuni la numărul de abonați inmulțit cu 120 (luni) și veți afla cu cat cresc facturile…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.