Franța: Guvernul a interzis vânzarea online de paracetamol

Guvernul francez a interzis miercuri vânzarea online a produselor pe bază de paracetamol până la sfârşitul lunii ianuarie, pe fondul dificultăţilor continue de aprovizionare cu acest analgezic utilizat frecvent, informează AFP.

„Vânzarea pe internet a specialităţilor compuse exclusiv din paracetamol este suspendată până la 31 ianuarie 2023”, a decretat guvernul într-un ordin publicat în Monitorul Oficial.

Această decizie ia act de faptul că „tensiunile în cazul medicamentelor pe bază de paracetamol continuă de mai bine de şase luni”, în special pentru variantele destinate copiilor.

„Diferitele măsuri luate de autorităţile sanitare, oricât de eficiente ar fi fost, nu au reuşit până în prezent să pună capăt” acestui fenomen, recunoaşte ordinul.

De câteva luni, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Medicamentelor (ANSM) le cere farmaciştilor francezi să raţionalizeze vânzarea de paracetamol.

În decembrie, ministerul francez al Sănătăţii avertizase deja că, în pofida acestor măsuri, situaţia rămâne „complexă” şi nu va fi rezolvată decât peste câteva săptămâni.

Guvernul francez vorbeşte în ordinul său de „agravarea situaţiei sanitare din China, unde cazurile COVID-19 explodează după ridicarea bruscă a unor restricţii sanitare drastice”.

Guvernul chinez a interzis exportul de paracetamol, chiar dacă ţara produce o mare parte din ingredientul activ folosit de laboratoarele din întreaga lume.

Aceste dificultăţi de aprovizionare se înscriu, de asemenea, într-un context mai larg de penurie a mai multor medicamente, în Franţa sau în alte ţări, începând cu antibiotice precum amoxicilina.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

9 Comentarii

  1. deci… francezii stiau ca vor avea o problema cu medicamentul asta, nu au facut nimic, acum interzic si in final chinezii sint de vina – frumos!

  2. China a dus timp de 1 an politica „Zero CoVid”. DE CE? …pentru a putea depista unde introduce Fauci tulpini de Covid pe teritoriul ei! …că de la prima tulpină („CoVid-2019” – octombrie 2019, Jocurile Atletice Militare de la Wuhan folosite ca ocazie) și pînă la ultima, asta au făcut amerlocii, cu suava C.I.A. criminală în frunte, purtătoare dă fleg (me)!
    Drept pentru care okțidentalii ‘lii (șî mai ales amerlocii) s-au străduit să instige populimea chineză împotriva măsurilor drastice ale guvernului chinez (între altele fie-zis, guWernele okțidentale au folosit în 2020, 2021, 2022 aceleași politici de „combatere” a CoVid, împrumutate din China comunistă, cu restricționarea circulației oamenilor INCLUSIV NOAPTEA CÎND ERA PUSTIU PE STRĂZI, masca pe față pe trotuarele pustii, permiterea plimbării cîinilor – FĂRĂ BOTNIȚĂ, aia „dăcît” la oameni, nu la patrupede rase de luptă! – și nu a bebelușilor, etc.!). Chinezii s-au revoltat pe străzi, au obținut renunțarea la măsurile restrictive contra CoVid, iar acum javrele din mass-media okțidentale profită de pasul-înapoi al Beijingului și încep să țipe la guvernul chinez că de acolo ar fi început un nou val de CoVid, tulpina X, introdusă de fapt de jegul Fauci, în cadrul programului său trimestrial criminal… Așa-i cu ipocrizia okțidentală criminală dirijată perciunat!

  3. Si a stricat planul globalist de a produce miliarde de morti prin atac de cord.

  4. contine paracetamol, n-am folosit, dar un amic are nevoie si nu-l gaseste…

  5. Dozele terapeutice normale de Acetaminofen pot provoca leziuni hepatice si utilizarea paracetamolului provoaca sute de transplanturi de ficat doar in SUA. Exista o multime de date in literatura medicala (nu la jijitv, nu la discovery, nu din auzite) care arata ca Acetaminofen nu numai ca creste durata gripei si probabilitatea de a muri, ci face acelasi lucru pentru TOATE infectiile, INCLUSIV meningita. In plus inhiba/saraceste productia de glutation, unul din cei mai importanti antioxidanti si necesar pentru indepartarea multor toxine, inclusiv adjuvantii pe baza de mercur din vaccinuri. Febra sporește raspunsul inflamator, iar anumite componente ale sistemului imunitar functioneaza optim DOAR la temperatura crescuta. De asemenea, febra ajuta la limitarea cresterii unor germeni care nu se pot dezvolta la temperaturi ridicate. Suprimarea febrei in general cu Acetaminofen interfereaza cu acest mecanism esential si este pseudostiinta rea intentionata.

  6. Maimutoii dictatori progresisti care nu stiu decat sa interzica si sa latre la Rusia si China s-au trezit iar ca depind de produsele Chinei si sunt cu pantalonii in vine. Unii latra, tiparesc bani si interzic pe tot ce pun mana iar altii muncesc si produc lucruri utile precum energia sau produsele chimice de baza.

  7. Bine macar ca avem cacalau maria ta, vaccin „anti covid”. In scurt timp v-a fi propus ca alternativa la paracetamol, cel putin aia care mai poarta masca si acum vor profita din plin!

  8. Ca maine auzim ca nici aspirine nu se vor mai vinde in farmacii ? Si asa la ora actuala nu se gasesc in Farmacii foarte multe medicamente de care omul bolnav are neaparat nevoe.Am impresia ca sobolanii astia care au planificat reducerea populatiei globale, incep sa foloseasca tot felul de metode ca sa isi realizeze planurile lor .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.