Frații Mazăre se reunesc în libertate

Judecătoria Medgidia a admis joi propunerea de eliberare condiţionată din Penitenciarul Poarta Albă a fostului senator Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanţei Radu Mazăre.

Alexandru Mazăre a fost condamnat, în mai 2022, la 3 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii în formă continuată.

„Admite propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Poarta Albă privind pe condamnatul M. A.. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului M. A., …., deţinut în Penitenciarul Constanţa Poarta Albă, din executarea pedepsei aplicate prin sent.pen.nr. 398/2018 a Tribunalului Bucureşti Secţia I penală, mandat nr.124/2022, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. (…) Cu drept la contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 20.06.2024”, se arată în soluţia pe scurt dispusă de Judecătoria Medgidia.

Luna trecută, Tribunalul Ilfov i-a admis lui Radu Mazăre cererea de eliberare condiţionată din Penitenciarul Jilava, unde fostul primar executa o condamnare de 9 ani închisoare, primită în anul 2019 în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi plaje din Constanţa şi Mamaia. El mai are o condamnare definitivă de 5 ani închisoare pentru luare de mită şi conflict de interese în dosarul „Polaris”, pedeapsă contopită cu cea din dosarul retrocedărilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

  1. La fel cum a fost in perioada de dupa moartea lui Stalin, justitia din Romania a inceput, timid, sa mai elibereze detinuti, dupa caderea dictatorului Coldea.

  2. Ce veselie pe ei,fratii leguma;peste trei ani incep sa scrie la vreun ziar,puscaria ascute mintea…
    Coldea presedinte!

  3. Radu Mazăre este ca oricare alt român ce pornește de jos; tata șeful ăl mare la Intreprinderea de Pescuit Oceanic, mama în Comerțul Exterior.
    A jucat teatru toată viața. De ce nu ar fi jucat și rolul de pușcăriaș?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.