Fremuth a fost împușcat în România

Fremuth, un vultur negru care a zburat întregul continent, a fost doborât de o armă de vânătoare în România, deplânge Milvus Group.

 Fremuth a fost împușcat. Asta este concluzia la care au ajuns medicii veterinari bulgari, după ce au preluat vulturul negru de la colegii noștri. Rana de pe aripă a fost cauzată de o armă de vânătoare, mai exact o carabină de 5,6-6 mm.
 Vulturul a fost donat Bulgariei de către Spania în cadrul unui program de reintroducere a vulturului negru în țara vecină. Fremuth are în momentul de față clavicula fracturată și va necesita o perioadă lungă de recuperare. Încă nu este sigur dacă va mai putea zbura vreodată, dar sperăm că va avea șansa să se bucure din nou de libertate.
Suntem consternați că, după ce Fremuth a parcurs de multe ori întregul continent este împușcat chiar deasupra țării noastre. Grupul Milvus va depune plângere penală împotriva autorului necunoscut privind această infracțiune, a transmis grupul.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

10 Comentarii

 1. Ca de obicei, un cocalar cu arma isi sufla mucii in stema patriei, dar militienii sunt preocupati de oamenii care respecta legea, nu de idiotii care trag in tot ce misca. Arma e usor de identificat pe traseul pasarii, e sau un Geko cu glont, 5,62 mm (0,22 RF), sau una cu aer comprimat, de pilda un Gamo calibru 5,5. Asa ceva nu are toata lumea. Dar daca o fi vreun securist sau militian de-al lor, ramanem cu onoarea nereperata…

 2. Lebedele au cam disparut, impuscatul orataniilor de prin batatura satenilor poate produce mari probleme (cucuie si alte coaste rupte …), asa ca au mai ramas doar alte zburatoare, chiar daca cu carnea putin mai tare … Noroc ca nu sintem la Maia in „Rep. Moldova”, ca aia de foame or sa manince pina si vulturul de pe steag !

 3. De ce nu știi preferința romînului de ”a lua”.. Orice,..și din natură. Braconajul este un sport național.. O practică la mai toți romînii,. De aceea nu este observat și pedepsit, doar popa ortodox primaru și polițistu braconează cot la cot, impreună,. Păduri nu mai există, crestele munților sunt golite de lemne..Chestia cu mulți urși e o poveste pentru proști..sunt mult mai puțini decît au fost. Efectiv ursul nu are habitat, nu are hrană și e obligat să coboare printre oameni, ceea ce nici lui nu convine. E vînat, e prins in capcană și in anumite localuri mănînci laba de urs, la preț piperat..La fel e cu multe alte animale care se aciuează in preajma gospodăriilor, căci nu au altă șansă..

 4. Caz de braconaj dovedit in Bihor, com. Remetea, sat Meziad, un mort, copii pe drumuri (de fapt nu, ca-i ajuta „templele”). L-au omorât din prostie, dupa ce-au iesit la braconaj sa mai ump;ke o tzâra frigiderul special pentru carne de mistret. Nici un condamnat. Din contra, toti au pensiuni „agro-turistice” si gatere, cu acte false, pe banii „destrabalatilor occidentali”. :)))

 5. Cam asa ne mentinem noi simpatia si aprecierea oamenilor ! Sint curios daca va fi gasit acest vinator, ca sa isi poata platii pedeapsa dupa cum o merita .

 6. CE ArgumentA mea te faci daca se afla ca un Maghiar a TRAS?
  ITI tragi SI TU,in Semn de InDevenire OM pin ReMuscariSINCERE siTU ub-n Glontz in CUR?
  Sa te mai speli ciAst’ Ocazie si TU, de SCURsuri de KKs de Dreac … :):):)

  PSIa sa ma apuc IOaso scriu la FurSulla:

  Pha Frau SIE vedeti CE Spume URAAAT putiinde a Sovinism, Rasist TAMOIT, Fascism Mai ZVASTIKAt decat al lu’ IHREN Parintii tai?

  CHIAR, de CE Voi, PRESSARs, NU o pressati si presati pe Coana UE cu Magariie RASISTE la Adresa R O M A N I L O R, pline de URA de Neam PROST din ArgumentE Strambe si Blegi?
  Adica DIN Stropituri din Chiuveta de la Baie … … :):):)
  alterate de FRIG … :):):)
  Pai DE CE AruentA mea TACI?
  Ai Gura PLINA de D.O.C. si de Alte AleaAlea Europene de VITRINA si NU vezi CE Cestii de UeberMenschen SCOT invers, pe GURA UNGURII?

 7. Cata grija fata de o pasare.. sigur, daca „pica”, vine sfarsitul lumii!
  Nu mai e nevoie de cate o specie – hu-si mai are rostul, de aia dispare si iata ca sint destepti carora nu le convine!
  Nu are treaba cu romanii rana cum nu are treaba cu gandirea protestul iubirist!

 8. @Ochila:

  Poate vrei sa spui 5.6 mm sau 22LR, mult mai comun decit 22RF. Si la 22LR, percutia are loc pe margine, ceea ce sugereaza si RF: rim fire. Este totusi o munitie destul de accesibila. Nu e deci necesar sa fii chiar cineva pentru a avea o astfel de arma.

 9. Cel mai sigur a facut-o din „prostie”, sa ucizi o pasare rara, ‘stapana” a cerului, o pasare care are „grija” de echilibrul naturii, de „sanatatea” naturii este o crima. Probabil nu va fi gasit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.