FRF a luat decizia privind numele selecționerului după EURO 2024

Deși ne aflăm cu doar câteva luni înainte de startul turneului final al EURO 2024, la care va fi prezentă și naționala României, oficialii fotbalului nostru sunt preocupați și de ceea ce va fi după ce ne vom fi încheiat participarea la competiția regină a fotbalului european la nivel de naționale.

Cu alte cuvinte subiectul este cine va fi selecționerul cu care tricolorii vor aborda grupa din Divizia C a Ligii Națiunilor, cu obiectivul revenirii imediate în al doilea eșalon valoric și, mai ales, calificările pentru primul turneu final de CM, din 2026, cu 48 de echipe naționale și desfășurat concomitent în trei țări (SUA, Mexic și Canada), în condițiile în care noi nu am mai ajuns la o asemenea competiție din 1998, deci de 28 de ani!

Contractul actualului selecționer, Edi Iordănescu, expiră pe 24 iulie, deci imediat după EURO 2024. Anunțul privind numele celui care va ataca atât grupele Ligii Națiunilor cât și preliminariile CM a fost făcut de directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță. Acesta a declarat că actualului selecționer i s-a făcut propunerea de a continua, dar el nu a dat încă un răspuns:

Din punctul nostru de vedere nu este acest turneu european cel care decide soarta lui Edi. Noi am hotărât-o, din punctul nostru de vedere. Urmează să şi-o decidă şi el şi e normal să fie aşa. Pentru mine, următorul pas este o calificare la Cupa Mondială.

„Este dificil să spui că există o variantă B. Noi ne gândim la Edi. În caz că ne va refuza, trebuie să avem (n.r. – varianta de rezervă), pentru că fotbalul merge mai departe şi cu mine, şi fără mine, nu e niciun fel de problemă.

Din punctul de vedere al federaţiei despre acest contract… Eu cred că ar fi bine pentru el, pentru că beneficiază de o generaţie care a căpătat experienţă. Beneficiază de o generaţie de care el s-a apropiat şi emoţional. Există o simbioză între el şi echipa naţională, respect reciproc între ei (n.r. – jucători), o dorinţă între ei de a ajunge mai sus, iar el e un antrenor tânăr”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Care națională?…aia făcută din bețe de floarea soarelui?…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.