FSB susține că a dejucat un „act terorist în numele Ucrainei”

Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a declarat joi că a împuşcat mortal un bărbat din Belarus care plănuia „un act de terorism” în numele Ucrainei, în regiunea Karelia din nordul Rusiei.

FSB, fostul KGB, a declarat că „a confiscat arme şi un dispozitiv exploziv improvizat” după incident.

Serviciul Federal de Securitate a afirmat că bărbatul intenţiona să arunce în aer o clădire administrativă din oraşul Oloneţ, situat la circa 250 km de graniţa cu Finlanda.

„În timpul arestării, criminalul a deschis focul asupra ofiţerilor serviciilor speciale şi a fost neutralizat în timpul confruntării”, a declarat FSB, citat de RIA.

RIA a publicat înregistrări video în care mai mulţi agenţi FSB intră într-o clădire dărăpănată, neiluminată, situată într-o zonă izolată, strigând „ieşi” şi apoi trăgând.

În imaginile video se poate vedea apoi un bărbat care părea mort şi zăcea la pământ, cu o armă lângă el.

FSB a spus că dispozitivul improvizat era realizat cu un exploziv din plastic fabricat în Marea Britanie şi avea un detonator fabricat în SUA.

Citând surse anonime, presa rusă a raportat că numele bărbatului este Nikolai Alekseev, un activist de 49 de ani din Belarus, care a participat la protestele opoziţiei din această ţară în 2020.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

6 Comentarii

 1. Au împușcat un belarusean cu origini ruse și spun că servea ukraina😂😂😂😂! Oare ei se cred pe ei insasi când grohaie?!

 2. Da mah @parere…
  Un soroshel mai putin.

  Apropo,mai zboara avione rusesti deasupra Chisinau?ai anuntat nato?
  Vezi ca aia dorm in papuci…fii vigilent.
  Multumesc.

 3. kkamakka!:)))) Olonet e o comuna cu 8000 de locuitori langa lacul Ladoga,e greu sa-i spui oras,probabil dupa nornmativul rus
  Au gasit un alcoolic sa joace rolul de terorist si au realizat ‘flagrantul’..povesti rusesti cu baba Yaga

 4. @parere(15,03)…bbaai „maimuțoi”,unde ai citit tu ca barbatul era de *origini ruse* . Grohaie cu placere !!…ca porcul.

 5. Au impuscat un praapadit, i-au pus puscociul langa el si gata teroristul. Rusia, Putin si FSB nu au absolut nicio credibilitate……[Rumburak]

 6. Pentru javrele care scapa neimpuscate de serviciile de securitate ruse (pacat !) trebuie reinstaurata urgent pedeapsa cu moartea ! Deja eliminarea acesteia in timp de pace a fost o mare, o imensa eroare datorata unor canalii care fac totul ca sa subrezeasca de dinauntru societatile si tarile, asa ca acum, in vremuri de razboi, existenta si aplicarea acesteia mai ales pentru terorism si sabotaje este absolut necesara !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.