Fugarul Arsene, expertizat psihiatric

Fugarul Ionel Arsene a fost expertizat psihiatric în Italia pentru a stabili în ce măsură se susține apărarea avocaților. 

Aceștia  au spus că fostul președinte al CJ Neamț ar avea probleme neuropsihice. Încarcerarea într-o pușcărie din România, mai spus avocații, i-ar putea agrava boala ducând la sinucidere.

Din acest motiv, magistrații de la Curtea de Apel din Bari au suspendat procedura de extrădare a politicianului.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ a fost condamnat definitiv de instanţa română la o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani şi 8 luni, pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă.

La începutul lunii  noiembrie, ministrul justiției Alina Gorghiu anunța triumfalist  că s-a decis predarea lui Arsene.  Gorghiu susținea  că revenirea acestuia în țară este iminentă, invocând puterea unei decizii definitive.

Curtea de Apel din Bari a suspendat ulterior  extrădarea lui Arsene, fapt recunoscut de ministru.

Ministerul Justiției și Administrația Națională a Penitenciarelor au furnizat, de asemenea, documente care atestă conformitatea la standarde europene a  penitenciarelor din România.

Avocații arătau că Arsene suferă de o „tulburare depresivă severă” și că există un „risc foarte mare” ca el să se sinucidă dacă va fi adus în România și închis.

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. „invocând puterea unei decizii definitive.”
  -nu prea exista asa ceva
  in afara de Decizia de admitere a CCR,
  unul dintre putinele exemple.

  dealtfel e si normal,
  nu exista motiv de graba in „a se face justitie”…..

 2. un produs autentic postrevolutionar in perioada 2002-2008 -a urmat UNAP Securitate si Aparare Nationala
  declaratia de avere
  • 25.000 mp de fâneață la Vânători de Neamț (cumpărat 100% pe numele său în 2005) și 349,4 mp teren intravilan în Saucești-Bacău (fifty-fifty cu soția, din 2007) sunt terenurile declarate. Se adaugă un apartament de 84 mp în Târgu Neamț (din ’99) și o casă de 66 mp în Saucești (din 2007), ambele jumi’-juma’ cu soția.
  • Parcul auto se rezumă la un Mercedes fabricație 2007.
  • Nu are colecții scumpe sau bijuterii mai valoroase de 5.000 de euro, nu are conturi, nu are acțiuni sau investiții.
  • Are, în schimb, multe datorii, toate făcute în 2007, cu un an înainte de prima tentativă a sa la parlamentare: 46.000 de euro la BCR Piatra Neamț (de care scapă în 2017), 150.000 de euro tot la BCR (de care scapă în 2032) și 9.000 de euro la Bancpost Tg. Neamț (de care scapă în 2017).
  • Veniturile familiei vin de la firma personală, Rotercom Prestige SRL, unde dl. Ionel este director cu salariu anual de 10.936 lei, iar dna Gabriela este director de marketing, tot cu 10.936 lei salariu anual,dar face si cafeaua

 3. „…in perioada 2002-2008 a urmat UNAP Securitate si Aparare Nationala.”
  măRog, cum de n-a ajuns Prim-ministru ?😜

 4. ORICE TROGLODIT POATE AJUGE POLITICIAN FARA EXPERTIZA PSIHIATRICA…….

 5. Cand a fugit era normal, acum cand trebuie sa intre la mititica, nu mai normal. Dar este stiut ca politrucii care conduc tara nu sunt normali, se pricep doar la jefuit tara.

 6. Daca tot e „depresiv” si vrea sa ne paraseasca „pentru o lume mai buna”, eu zic sa-i serviti acestui Arsene niste arsenic …

 7. Evident ca hoții PSD + PNL din Parlament se opun vizitei medicale pentru candidatură, fur si mint de sting iar când funia se apropie de par al naibii ce grav bolnavi sunt, cică nu suportă regimul de detenție din România. Dacă vrea să se sinucidă, să o facă, scapă țara de încă un gunoi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.