G7 va provoca „creşterea costului războiului” pentru Rusia

Grupul celor şapte ţări cele mai dezvoltate (G7) a promis sâmbătă că va „face să crească costul războiului” din Ucraina pentru Moscova, la finalul unui summit prin videoconferinţă condus de la Kiev şi menit să reafirme sprijinul total al Occidentului pentru Ucraina în ziua împlinirii a doi ani de la lansarea campaniei militare ruse.

„Vom continua să facem să crească costul războiului rus, să reducem sursele de venituri (ale Rusiei) şi să împiedicăm eforturile de construire a maşinii sale de război, cum arată pachetele de sancţiuni pe care le-am adoptat recent”, afirmă liderii G7 într-un comunicat comun, potrivit AFP.

Această reuniune a fost prima sub preşedinţie italiană a şefilor de stat şi de guvern a ţărilor G7, grup format din SUA, Canada, Germania, Regatul Unit, Franţa, Italia şi Japonia. Cu această ocazie, şefa guvernului italian a venit la Kiev, unde a prezidat reuniunea, avându-i alături de ea cu prezenţă fizică pe preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyan, şi pe premierul canadian Justin Trudeau, ceilalţi lideri participând prin videoconferinţă, la reuniune fiind prezent şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

A fost însă absent preşedintele francez, Emmanuel Macron, care a avut nevoie de protecţia scutierilor în faţa agricultorilor furioşi ce l-au întâmpinat la sosirea la un târg agricol la Paris, el fiind înlocuit la reuniunea G7 de către ministrul de externe Stéphane Séjourné.

Comunicatul comun al G7 condamnă în primul rând ajutorul militar pe care Coreea de Nord îl oferă Rusiei şi cere Phenianului să înceteze „imediat astfel de activităţi”. După ce a livrat Rusiei obuze, constatări recente în urma atacurilor din Ucraina relevă că Phenianul a furnizat armatei ruse şi rachete balistice.

Liderii G7 nu au ezitat să critice de asemenea China şi Iranul, acesta din urmă fiind un important furnizor de drone de atac pentru armata rusă. „Cerem Iranului să înceteze să susţină armata rusă”, se indică în textul difuzat, unde se exprimă de asemenea „îngrijorarea asupra transferurilor efectuate de companii chineze în Rusia (…) a unor componente pentru arme şi de echipamente pentru producţia militară”.

La modul general, G7 s-a angajat „să acţioneze împotriva actorilor terţi care susţin material războiul Rusiei, inclusiv prin impunerea de noi măsuri contra entităţilor (…) în statele terţe”.

„Cerem insistent aprobarea ajutorului suplimentar pentru acoperirea nevoilor bugetare restante ale Ucrainei în 2024”, se mai arată în declaraţia G7, făcând aluzie la blocarea de către republicani în Congresul a pachetului suplimentar de asistenţă financiară de 61,4 miliarde de dolari cerut de preşedintele democrat Joe Biden pentru Ucraina.

Comisia Europeană va transfera în luna martie Ucrainei o primă tranşă, de 4,5 miliarde de euro, din ajutorul macrofinanciar în valoare totală de 50 de miliarde de euro care va fi oferit Kievului din bugetul UE până în anul 2027, a anunţat sâmbătă mai devreme la Kiev preşedinta executivului comunitar, Ursula von der Leyen. Acest ajutor este însă insuficient pentru a acoperi nevoile de finanţare ale Ucrainei pe timp de război. Potrivit unei estimări a Fondului Monetar Internaţional (FMI), Ucraina are nevoie numai pentru anul în curs de un ajutor de 37,3 miliarde de dolari (peste 34 de miliarde de euro) pentru menţinerea stabilităţii financiare.

Liderii G7 au confirmat de asemenea că vor continua ajutorul militar pentru Ucraina pentru a câştiga războiul cu Rusia. Înaintea reuniunii G7, la o ceremonie desfăşurată pe aerodromul Hostomel din apropiere de Kiev, care a fost ocupat de trupele ruse la începutul invaziei după o bătălie sângeroasă, prezentată de Zelenski şi de liderii occidentali prezenţi sâmbătă acolo drept o înfrângere a armatei ruse, preşedintele ucrainean a promis că acest război se va încheia numai „în termenii” doriţi de Ucraina, cu o pace „justă” şi fără concesii teritoriale faţă de Rusia.

Statele occidentale nu au reuşit însă până în prezent să ţină pasul cu nevoile armatei ucrainene, mai ales în ce priveşte furnizarea de obuze. Fragilizată de blocarea ajutorului american de republicanii din Congresul SUA, de eşecul contraofensivei sale din vara trecută şi aflată în criză de soldaţi şi muniţii, armata ucraineană se confruntă cu o situaţie „extrem de dificilă” în faţa trupelor ruse revenite în ofensivă, după cum a mărturisit însuşi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a fost nevoit săptămâna trecută să se resemneze cu pierderea oraşului fortăreaţă Avdiivka.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

63 de Comentarii

 1. Vor exista atâția soldați ucraineni pentru a câștiga (cu armamentul altora) războiul? G7 ‘uită’ de conflictul din Orientul Mijlociu.

 2. Asta vrea si Putin. Sa creasca miza enorm, sa atraga occidentul intr-un conflict in care se joaca totul sau nimic. Problema e ca totul il va lua doar Rusia in caz de victorie. Putin joaca sah, occidentalii poker.

 3. Ce imbecili in gandire sunt liderii tarilor ce alcatuiesc G7! Iranul si Coreea de Nord livreaza arme rusilor pentru ca acestea sa poata fi probate in conditi de lupta si imbunatatite daca e cazul. Imbunatatite pentru a fi folosite daca razboiul se va extinde impotriva G7.

 4. Costul razboiului va creste substantial pentru ei ca parte implicata direct. Ca exemplu, Rusia produce munitia de opt ori mai ieftin decat falimentarii europeni. Rusii au energie, au materii prime, au forta de munca la fel de ieftina ca celelalte. Un razboi de uzura indelungat nu-i afecteaza , folosesc masiv artileria pentru a-si menaja militarii si in toata tara activitatea se desfasoara normal.Dar acesti ciocli cinici nu se sinchisesc deloc de poporul ucrainian caruia ii prelungesc agonia.

 5. Ce mizerii de…ca oameni nu pot fi numiti! Vom suferi si mai mult ptr ambitiile lor demente!

 6. Oare costurile nu sunt destul de mari pentru tarile din G7 ?
  Ne taiem crenaga de sub picioare ,singuri.

 7. si pe G7 cît îi va costa ?….vor intra în faliment deoarece nu au resursele naturale ale rusiei….

 8. @all
  Putin a pornit războiul, nu G7.
  In el sa dați cu pietre.
  Nu o mai faceți pe prostii, ca nu tine.

 9. Politica europei e controlata de washington . Pe acolo umbla o vorba / fuck eu . Cei care il papuseaza pe senilul biden au tot interesul ca eu sa devina doar o piata condusa de slugi gonflabile /deja traim asta / .

 10. Se vede ca sunteți rusi cu toții
  Vreți ca Ucraina sa se predea cât mai repede, la fel și pentru viitor, orice stat agresat de Rusia sa depuna armele și sa accepte guvernarea voastră.

 11. Corect 😉! Nici că se putea altfel! Nu e destul cat se plătește, mai trebuie crescut prețul! P.s. în toată ukraina sunt împrăștiate grupuri de luptători pentru a distruge invadatorii. Sunt cetățeni militari din toate țările care lupta împotriva invaziei, nu ies in fata camerelor de luat vederi, singuri pun pe YouTube materiale. Țările sunt gratuite de contribuții la această acțiune, pare că e distrugerea cu bună știință pe continuitate, a apărării naționale a țărilor care contribuie. Mai vor și armata europeană urgent formata în acțiune!

 12. Daca l trimitem la gunoi pe Zele si nu ii mai dam niciun ban? Ei, daca ne caram si din Nato, ei??
  Poate ar trebui acu RoExit.

 13. Cei din G7 sunt gura sacilor cu bani mondiali..Mai mult nimic..
  Sacii cu bani mor de ciuda căci un loc de muncă cinez costa de zece ori mai ieftin ca în Europa ..toată propaganda din mass-media este îndreptată pentru demonizarea tarilor unde sunt resurse..Pun botul proștii..
  Datoria de stat la G7 este astronomică ce provoacă la ei mâncărime insuportabila..
  Toți vreau înfrângere rușilor.. Numaidecât..
  A mai fost..
  Sa trecut cu vederea Jocurile viitorului de la Kazan unde au venit 104 tari chear și din SUA..!Iata viitorul..

 14. Cateodata le zici bine dar in general esti pe aratura (ca aia din AUR si clonele din USR). Intre Rusia si Iran exista un tratat militar beton care prevede si acest schimb reciproc de material de razboi. La fel Rusia are tratate militare cu Coreea de Nord, cu China si cu multe alte state. Ce treaba au cei din G7 cu tratatele bilaterale ale altora? Baietii joaca un teatru foarte prost pentru ca sunt disperati.

 15. Impresioneaza tot mai mult fierberea si incrancenarea cu care cele mai dezvoltate state ale lumii apara Democratia si Proprietatile din Ukraina ale marilor trusturi Mericane,cu actionariat eminamente juif. Imi place de asemnea priceperea, determinarea si barbatia cu care feminizdele,ginecoloage ori ba, precum si asociatia pentru drepturile gaozarilor se implica major in acet fenomen numit Lupta pentru o Pace Justa,fara cedari teritoriale in detrimentul Marilor Democratii Vanguard, Black Rock, Monsanto,etc. Pun in urmatoarea postare primile 20 de firme democrate care sustin agricultura in Ukraina, strict din considerente umanitare. Induiosator!

 16. SUCCESURI NEBĂNUITE !
  Urcaca ÎNFRÂNGE pe tot frontul, 🥳ul ELIBEREAzĂ, incă un PATRIOT LUCREAzĂ !
  PăZea, măR🤣g…

 17. Despre pace nimic to’arasi din G7 ?Parca erati mai deunazi cu reducerea amprentei de carbon” . Cum o reduceti cu armamentul vostru ?Va place sa asmutiti ” ciinii razboiului” ? Aveti grija ce va doriti. S-ar putea sa vi se implineasca dorintele. La voi acasa …..Aaaaaaa nu mai aveti materii prime moca ? Nu va merg debuseurile ? Uitati-va cum cresc economiile chineze si indiene. In ritmul asta G7 va fi doar o amintire.Dar de la Perfidul Albion , Unchiul Sam si ceilalti colonialisti sau urmasi ai colonialistilor ce poti sa astepti ?

 18. Imperiile s-au surpat din interior. Așa va păți și SUA împreună cu UE. Că ne vom cufunda în sărăcie puțin câte puțin nu e o problemă, ne adaptăm. Nu cumva să fim nevoiți să ne islamizăm pentru a mai putea locui pe pământurile strămoșilor noștri.

 19. @Prof. Q 8:32 👍🏻Mult mai rău…occidentalii globaliști joacă table la babaroase prin comparație cu Putin care,adevărat,joacă șah cu ei.Rușii au avut întotdeauna cei mai buni șahiști din lume.

 20. La ora asta G7 este fixpla.. Nu reprezintă mai nimic, decît se screm să mai rămînă economic la suprafață in concurență cu BRICS,..

 21. Ce teapa au luat italienii cu Giorgia 🍉, asta este mai woke decât wokesii 🌈. La francezi nu ai ce aștepta sunt cea mai degenerata nație și în 25-30 de ani califat.

 22. Ce n-au înțeles blambecii din G7: frustrarea pe Terra e mare din partea Națiunilor ce au fost devalizate și jefuite de țările apartinand acestui grup autointitulat “select” și care s-au folosit de sintagma de “globalizare” pentru a spolia celelalte state. Tot mai multe state emergente se manifesta împotriva acestor îmbuibați, BRICS-ul fiind o formă de manifestare….In condițiile in care nu sunt obligate sa participe cu trupe la aceasta conflagrației, aceste tari acceptă benevol sa susțină Rusia.

 23. Da, d a, ca si santiunile. Lovesc in Rusia si se prabuseste europa.

 24. @@Gelu/De unde pana unde ma legi pe mine de AUR si USR? Vezi ca e un securist care posteaza mesaje in numele meu, eu nu am nici o legatura ca imbecilul ala. Pai tocmai asta e. Rusii au destula munitie, crezi ca fara Iran si RNC acestia erau morti? Eu am dat doar o explicatie vis-a-vis de acest subiect.

 25. In 2 ani situatia este lafel ca la inceput . In viitor vine Trump si casapeste evvreii satanisti. Bidon e concediat. Ramane doar Cocina evvreuasca EVVREIOPA sa mai bage bani in razboaie. Satanustul Micron si nemtzalaul vor pierde si ei alegerile. Cocina evvreuasca se va sparge in mici imperii. Austria Franta si Germania…Romania va cadea de proasta sclava…ca de obicei.

 26. Nu, Obiectiv. Numai statele agresate de Marele Alb. Acestea ar trebui sa ia aminte si sa se predea cat mai repede de la debutul agresiunii yankee. Sa nu se mai repete relele si nenorocirile din Vietnam, Laos, Cambodgia, Jugoslavia, Libia , Iraq si Afghanistan. Imi place ca gandesti pozitiv in termeni umanitari!

 27. @obiectiv se pare că ești singurul ,,inteligent” de pe aici.Ai grijă de cei doi neuroni să nu evadeze din dovleac.

 28. Rusia trebuie lovita la temelie,sa-i treaca cheful de a stapani pamanturile altora
  Vladimir Putin a făcut o declarație șocantă în interviul cu jurnalistul conservator Tucker Carlson, rusul susținând că Al Doilea Război Mondial a început din cauza Poloniei, care nu a cedat la solicitările Germaniei naziste și l-a provocat astfel pe Hitler să o atace.
  Vedeti ce simplu e:Rusia cere pamantul altora si daca aia nu cedeaza incepe al III-lea razboi mondial,ce simplu e

 29. Cand economia Rusiei e peste G7, dupa cum informeaza toate sursele occidentale, asemenea declaratii frizeaza ridicolul. Politicienii rusofobi (excesiv pana la rasism) continua sa delireze, crezand ca mai pacalesc pe cineva. Sa intrebe fermierii iesiti in strada cu tractoarele…

 30. Invitatul de onoare Zelensky bate cu pumnul în masă și se răstește la sefii de stat al Grupului G7: “Nu fiți golani trimiteți-mi bani”. I-a dus înainte Ursula textul pentru discursul ce trebuia să-l recite.

 31. ,, G7 va provoca „creşterea costului războiului” pentru Rusia ,, … ! Costurile Ucrainei pentru susținerea acestei sinucideri , are cine să le susțină … ! Sclaveții forțați să rupă de gura copiilor să-l liniștească pe circarul ticălos de la Kiev … . ,, Și pentru că sclavii trebuiau să poarte un nume ,, …

 32. @Balsoi Medve,bine ca reprezinta BRICS ceva,daca G7 nu reprezinta nimic

 33. Au cam uitat că nu mai au nici forța și nici coeziunea să o facă.Și, cinstit vorbind, pe plan intern nu se deosebesc prea mult de cel pe care vor să-l combată, că să nu mai vorbim cde instabilitate, lipsă de legitimitate și decuplarea de propria bază care-i percepe, mai degrabă că pe niște ocupanți, opresori, nu lideri și au nenumărate motive s-o facă.Bidonelu’ a-ncercat niscaiva giumbușlucuri PR că să determine creșterea se personal în cadrul armatei dar nu se înghesuie lumea pe acolo, mai ales după ce și-a bătut joc de veterani.

 34. Deja se provoacă ruinarea Rusiei, prin scăderea prețului la gazul metan, chestie de neconceput, altădată. Prăbușirea rublei , și acum a prețului la gaz prevestesc catastrofa spre care se îndreaptă Rusia, dacă nu încetează războiul.
  Aici nu.mai luptă contra afganilor prost înarmați, și nici contra nemților, cu susținerea militară și financiară angloamericană. Aici luptă împotriva celui mai puternic bloc militar și financiar din toate timpurile.
  Pentru a deveni cu adevărat competitiv, blocul BRICS ar trebui să asigure reforme economice și sociale vreme de cel puțin douăzeci de ani, înainte să poată să se confrunte cu G7 și UE. Dar îmbogățiții Lumii a Treia, care reprezintă de fapt BRICS nu au niciun chef să renunțe la spolierea popoarelor peste care guvernează, deci niciodată BRICS-ul nu va putea înlocui Occidentul cel Decadent și Liber. Iar actualul război suge de resurse toate țările participante, și entuziasmul de la început se va transforma rapid în dorință de a o șterge cît mai repede!
  Nici victoriile de pe cîmpul de luptă nu mai au vreo însemnătate, din moment ce tot ceea ce cuceresc rușii sînt niște cîmpuri de ruine, a căror reconstrucție ar necesita sute de miliarde de dolari și zeci de ani de muncă.
  Rusia se îndreaptă spre dezastru. Putin e groparul Imperiului Rus.
  Aș rîde, dacă nu as ști ce reprezintă această prăbușire. Care era inevitabilă.
  Quo vadis, homine?

 35. Se simte disperarea printre putinisti după 2 ani de nePUTINta.
  Praful se va alege de Rusia. Vor avea grija G7 ca Rusia sa nu-și mai revină vre-o data. De câte ori și-a revenit și a strans ceva bani, a trecut la vechile obiceiuri de a lua le la alții ce nu e al lor.
  Orice zi în plus înseamnă pierderi uriașe pentru Rusia și aliații sai Belarus, Iran, Coreea de Nord și China, disperați cu toții ca Ucraina nu se preda.

 36. Dacă G7 voia pace, respecta Acordurile Minsk!
  Care prevedeau doar dreptul Rusofonilor din Donbas de a-si folosi limba, de a fi tratați ca oricare alt cetățean, de a-si păstra Cultura, Religia etc.
  Care NU PREVEDEAU ruperea de Urcaca.
  Dar „poporul superior” Urcac, asmuțit de Li🌈icul DemonRatBelicos & sclaveții din UE ar vrea Donbasul și Crimeea fără Ruși. Plus o Rusie ingenuncheată și dezmembrată, jefuită metodic și fără scrupule ca-n timpul Bețivanului Elțîn.
  Ghinionul „Civilizațiilor” se numește Putin, măRog…😜

 37. După cum jonglează pe aici analfabetii functionali cu terminologia globalistă de care habar nu au, sunt optimist in ceea ce privește pensia specială pe care o încasez. Sănătate să am ca are cine să mi-o plătească!

 38. Mai an erau spre cinzăci foarte hotărâți. Acuma ăia mai ”slabi de constituție sunt la ATI. Chiar și ăstia mai ”grași au făcut indigestie de la ”bomboanele agricole Cargill consumate la ”rece . Dar problemele astea se vor rezolva odată ce iese ștevia și loboda unde ei au recolte mai mari decât rușii și costuri de producție mai mici .

 39. Se simte disperarea trolilor Urcaci după ce Brigada #3 de Elita (Azov) a INFRÂNT spectaculoZ la Avdeevka, măRog…🤣
  {● Stat MajoriZdu’ TLv●}

 40. După cum jonglează pe aici analfabetii functionali cu terminologia globalistă de care habar nu au, sunt optimist in ceea ce privește pensia specială pe care o încasez. Sănătate să am ca are cine să mi-o plătească!

 41. Oricare cu mintea la posesor știe că dacă Puțin e Dracu’ Schwab e tac-su iar ce se întâmplă în Oihro-Asia azi e o ceartă-n familie.

 42. Specimenele de care vorbești sustin pe ^jefuitorii care se împrumută la cămătarii externi ca să-ți ^onoreze speciala . Lor le e mai greu să-și deslușească factura de utilități, decăt ^geostrategia ( daca plătesc vara mai puțin la gaz decât iarna , inseamnă că gazul s-a ieftinit) . De carburanți n-au nevoie fiind #trotinetiști.

 43. Idioții nu înțeleg că rușii de la imperiul mongol până in ziua de azi nu au pierdut nici un război in care să piardă teritorii. G7 e din ce în ce mai gol de conținut,multă propagandă și atât, la ei problemele sunt din ce in ce mai mari decând cu miniștrii lgbt și de la minorității.

 44. Au pierdut în ’90, @Maiami dar despre G7 ai perfectă dreptate așa că nu m-ar mira să se-ntindă Rusia din nou.Din păcate, totuși, Rusia e o dictatură și oferă prea puțin, fiind doar o vaca de muls pentru clasa conducătoare formstă din același tip de nomenklator de beizadele comuniste impotente că România, care au grijă să mulgă vaca rusească doar cât să nu crape.De aici consumul de alcool și degradarea rurală.

 45. I-am ciuruit.Tocmai acum Romania baga 2,5 miliarde de euro,asa a spus Burdujel interlopul,vezi filmele lui Nicolaescu,in afaceri cu …..Kazahstan.Unde se afla Kazahstan, in CSI rusesc.Asta dupa ce am bagat si o jumate de miliard in conducta ce duce gaze Gazprom prin Turcia,Bulgaria,Romania,Ungaria direct in kolhozul ce baga sanctiuni Rusiei.Asta pe langa zecilor de miliarde de metri cubi de gaze ce tranziteaza Ucraina zilnic tot spre Germania,Polonia,etc….L-am terminat pe Putin cu asa sanctiuni.

 46. Hahaha, măăăăă da’ proşti mai sunteţi. Putin îşi bate joc de voi (ba chiar mai mult schimbă şi amanta!) iar voi vreţi să creşteţi costul războiului.

 47. Washington Post, un aliat necondiționat (până acum) al lui Joe Biden, a comentat că este puțin probabil ca noile sancțiuni să aibă vreun efect.
  Mai mult, scrie ziarul american, economia rusă va cunoaște în acest an o creștere mai rapidă decât cea a Statelor Unite, Germaniei, Franței sau Marii Britanii.
  Washington Post explică rețeta grație căreia Moscova a devenit mai puternică în urma sancțiunilor.
  Cu alte cuvinte, sancțiunile nu au făcut decât să asmută fiara care dormita.
  Deznodământul era cât se poate de previzibil, dacă Occidentul nu ar fi ținut nasul atât de sus încât să nu mai poată vedea dincolo de el: departe de a o izola, sancțiunile au determinat crearea în jurul Rusiei a unei vaste alianțe anti-americane, cu China și India ca principali exponenți.
  „Este prima criză geopolitică care nu implică toate marile economii asiatice. Occidentul nu mai are o forță economică decisivă. India și China sunt suficiente să mențină Rusia pe linia de plutire.”
  Pentru 2024, previziunile FMI confirmă tendința diferențelor mari de creștere economică dintre Rusia și țările occidentale:
  Rusia 2,6%, SUA 2,1%, Germania 0,5%, Franța 1%, Marea Britanie 0,6%.

 48. Cei care sunt buni de plată sunt evident cei din UE.. Războiul in care se implică in mod prostesc, evident costă . De durează prea mult, ceea ce vrea și ursula și Putin, costurile imense le vor simți evident cetățenii europeni.. Cu războiu și inarmarea nu ridici de loc nivelul de trai ..

 49. @ Elena Popa,ce ai pățit fată? Te-ai vaccinat cu serul adevărului? Așa ceva…

 50. „Grupul celor şapte ţări cele mai dezvoltate (G7) a promis sâmbătă…”, luni ajung acasă și se trezesc (din euforie din prostie niciodată). Chiar nu mai înteleg la ce ajută butaforia asta cu amenințări fără rezultat, oare oamenii ăștia văd că retorica asta e dăunătoare total chiar și în țările lor. Americanii merg mai departe cu sancțiunile, e ceva patologic , vezi că nu ajută scopului ci îți dăunează și tu mergi în continuare pentru că nu ai curajul să recunoști. „Din greșeală în greșeală la victoria finală”, din nefericire pentru ei nu a lor, dar cu condiții create de ei.

 51. Cu alte cuvinte liderii G7 vor sa initieze actiuni premergatoare de razboi impotriva aliatilor Rusiei.N-au fost in stare sa-i bata pe rusi, acum vor sa-i bata pe toti.

 52. Toate sanctiunile occidentalilor se aplica asupra lor. Continuati, pentru ca meritati !

 53. Ce mai spune șeful serviciului secret de la Kiev, despre moartea lui Navalnii.

  Într-o declarație făcută ziariștilor cu ocazia unei reuniuni intitulate „Ucraina 2024”, Kirill Budanov, șeful Serviciului de Informații al Armatei (HUR) a declarat:

  „Ei bine, probabil vă voi dezamăgi, dar ce știm este că i s-a rupt un cheag de sânge.”
  „Întrebat dacă a fost vorba de o moarte naturală, generalul locotenent a răspuns afirmativ”

 54. PÂNĂ CE-L VOR FACE PE PUTIN SĂ PLĂTEASCĂ -PLĂTIM NOI PROTECTORATUL ȘI VA PLĂTI ȘI MAI MULT!

 55. G7 vor trebui sa-si schimbe in curand numele in D7, adica grupul celor mai degradate şapte ţări ale lumii.

 56. Ministrul german de externe Annalena Bärbock și-a încheiat vizita în orașul ucrainean Nikolaev înainte de termen. Motivul pare să fie o dronă rusă care l-a abordat pe politicianul german în timpul unei întâlniri în apropierea liniei frontului.

  AFP relatează că o dronă de recunoaștere rusă a fost observată în urma delegației ministrului de ceva timp în timpul unei vizite în orașul din prima linie. Prin urmare, ministrul de Externe a decis să părăsească orașul din motive de securitate.

  Înainte de aceasta, membrii delegației au fost rugați să se întoarcă rapid la vehiculele blindate ale coloanei Berbock.

  În seara zilei de sâmbătă, 24 februarie, la Odesa, Berbock a fost deja nevoită să-și caute adăpost după ce la ora 21:48 a fost anunțată o avertizare de raid aerian. Alarma a fost oprită după aproximativ 20 de minute. Potrivit corespondentului DPA, Burbock a stat la adăpostul hotelului ei împreună cu membrii delegației și alți oaspeți.

 57. Președintele Ucrainei Zelensky a decis să țină o conferință de presă mare, dar, se pare, a avut probleme cu aceasta. Cel puțin, cifra pe care a anunțat-o pentru pierderile de peste doi ani ale Forțelor Armate ucrainene de 31 de mii de morți a provocat instantaneu o furtună de critici pe internet. Pe fundalul mormintelor de război în masă din diferite orașe ale Ucrainei, toată lumea înțelege că Zelensky a mințit.

  Canalul „Informator militar” a numit minciuna despre pierderi un eșec al conferinței de presă a lui Zelensky. El a amintit că NATO estimează pierderile forțelor armate ale Ucrainei astfel: pentru fiecare ucis în forțele armate ale Ucrainei, există aproximativ șase până la șapte răniți. „Aceasta înseamnă că numărul total de pierderi ajunge la aproximativ 250 de mii de oameni. Dar nici măcar această cifră nu explică necesitatea mobilizării totale, despre care se vorbește atât de mult timp în Ucraina, și necesitatea recrutării a circa 500-600 de mii de oameni în prezența unei armate de 1 milion de oameni”, conchide autorul.

 58. Lovira-ti deci comentariul meu prea sarcastic cu cenzura de vikend!?

 59. Cresterea costurilor unri tari care are absolut toate resursele de pe planeta?? Si partenariat cu cea mai mare economie mondiala, China! Bravo, puteti delira mai departe!

 60. Și dacă „restul ” lumii cere G7 să înceteze să mai alimenteze armata sinucigașă a lui Cerșenski cu instrumentele morții. Dacă Coreea de Nord, Iranul, etc.nu are voi să vândă arme unei părți a conflictului, de ce G7 are voie să facă același lucru, celelalte-i părți.

 61. Auzi, Ghia, soluția e simplă: și Rusia, Iranul, Coreea de Nord,India sau China sa impună sancțiuni economice țărilor din G7! 😂
  G7 pur și simplu reprezintă piețele de desfacere cele mai importante ale țărilor BRICS. De aceea ele sint cele care impun sancțiuni economice, nu Brazilia, India sau Vietnamul! În G7 este adunătura umană cea mai dispusă sa cumpere lucruri scumpe și de calitate superioară, și de aceea este un magnet pentru indivizii din toată lumea!
  MAGISTER DORAN DIXIT!

 62. Papagalilor chiar nu vedeți ca, costurile cresc la noi si nu la ei?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.