Gabriela Firea: Sunt vinovată că exist?

„Se încearcă intimidarea mea, compromiterea imaginii mele, scoaterea din viața politică! Care este vina mea? Sunt vinovată că exist? Acum 2 luni vindeam copiii românilor, iar acum chinui bătrânii! Este evident o campanie orchestrata împotriva mea ca om, ministru și candidat la Primăria Capitalei!“. Așa își începe declarația Gabriela Firea după ce numele său a fost asociat cumva cu Azilul Groazei.
Intr-o postare pe FB, ministrul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse, afirmă:
„Am spus încă de la apariția informațiilor cu privire la aceste cazuri grave că persoanele responsabile pentru neregulile constatate trebuie să plătească. Este inacceptabil orice fel de abuz asupra unor oameni, în special asupra unor persoane fără ajutor, iar cine se face vinovat trebuie să răspundă.
Este intolerabil orice act de cruzime asupra unor bătrâni și nu pot fi de acord cu astfel de comportamente. Susțin ca toate aceste centre să fie controale, să existe verificări extinse la nivel național. Însă, de la a trage la răspundere vinovații, așa cum pe bună dreptate o fac anchetatorii, până la a inventa persoane responsabile doar pentru a mă calomnia este cale lungă și nu are legătură cu realitatea.
Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse pe care îl conduc nu are atribuții pentru acreditarea și/sau controlul căminelor de bătrâni și/sau a centrelor pentru persoane cu dizabilități. Domeniul de activitate al centrelor anchetate, îngrijirea persoanelor adulte cu dizabilități, nu intră în atribuțiile ministerului.
Nu am implicare în acest caz și nu am avut cunoștință despre activitatea centrelor și a asociației menționate în această anchetă. În ciuda eforturilor masive făcute de persoane care și-au dovedit lipsa de deontologie și echidistanță, fiind în serviciul unor partide și oameni politici, singura legătură este faptul că în conducerea unei asociații din dosar a făcut parte, pentru o scurtă perioadă de timp, unul dintre consilierii mei.
Datele din dosar, cele apărute în spațiul public, sunt cea mai mare dovadă că nici consiliera mea nu cunoștea activitatea centrelor deținute de asociația respectivă. Sigur că nu este de interes pentru cei care împroașcă cu noroi faptul că numele ei nu apare nici în stenogramele citate în presă, nici în interceptările publicate și nici pe documente. De asemenea, s-au creat intenționat confuzii publicând imagini amestecate ca să pară și mai vinovată consiliera mea, deci și eu.
Mai spun ceva cât se poate de clar: sora mea nu are vreo legătură cu ancheta DIICOT, chiar dacă lucrează într-una din instituțiile vizate, DGASPC Ilfov. Niciodată de când a fost angajată în această instituție nu a avut atribuții privind persoanele adulte cu dizabilități, acreditarea sau verificarea acestor centre, atribuirea contractelor sau efectuarea plăților pentru serviciile prestate. Atribuțiile de serviciu ale surorii mele privesc programele educative pentru copii. Nici la fostul loc de muncă nu a avut astfel de atribuții, oricât ar afirma persoane care fac parte dintr-un plan bine gândit și regizat pentru compromiterea mea. Sora mea nu este și nici nu a fost anchetată vreodată și nici nu va fi, având în vedere lipsa de implicare în acest caz dramatic. Singura „vină” pe care o are este că îmi este soră și că lucrează în instituția vizată în anchetă, dar într-un alt departament.
Constat cu amărăciune că a început deja campania electorală, cu mult înainte de vreme. Se încearcă prin manipulare, informații scoase din context, falsuri în articole de presă care nu respectă minimul adevăr și sunt corelate politic, denigrare și intimidare, scoaterea mea dintr-o eventuală cursă electorală, înainte ca orice competiție să fi început. În paralel cu ancheta penală, a început și lupta electorală dusă de unele partide politice, în favoarea propriilor candidați, doar pentru a mă împiedica să obțin un nou mandat la Primăria Capitalei.
În ultimele două zile, am fost atacată și terfelită doar cu scopul de a-mi fi distrusă imaginea publică, în scop politic. Este cu atât mai evident când acuzațiile vin dinspre aceleași persoane care m-au atacat sistematic în timpul mandatului de primar general, în campania electorală și, ulterior, în funcțiile publice pe care le-am ocupat. Însă, orice atac la adresa familiei mele, a copiilor mei și a soțului meu, cu dorința de a ne compromite carierele, înseamnă un linșaj de joasă speță. Așa cum a menționat și soțul meu, primăria pe care o conduce nu are competență de control a căminelor de bătrâni și nu are încheiate contracte de prestări servicii sociale cu parteneri privați.
Totul este o dovadă că adversarii politici sunt în stare de orice, chiar de înscenări ca să mă oprească din cursa pentru Primăria Municipiului București. Nu vor reuși, pentru că adevărul va ieși la lumină, iar oamenii nu se vor lăsa păcăliți de această denigrare și intimidare a mea.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

23 de Comentarii

 1. auzanta pledoarie prin autovictimizare… nose up, terrain …

  cum sa poti vota pe cineva care ia lucrurile la modul personal si apoi se victimizeaza ? smulgerea fortata a raspunsului dorit printr-o astfel de manifestare e inutila.

  nu stiu, o fi cum spui tu, pentru ca existi… tu ai spus-o. pornind de la ideea ca omul e de buna credinta de ce as pune la indoiala ceea ce spui tu…?

 2. Doamna,e in ograda sotului dumneavoastra toata mizeria aceasta, membri sau prieteni ai familiei dvs (sora, consiliera) lucreaza intr-un domeniu ce are legatura cu azilele (toti va aduceti neamurile la stat, asta e altceva). Apoi dumneata controlezii casele de copii? Mereu citesc cum minorele orfane sunt scoase la prostitutie. Dumneata ce faci? Protocoale, televizini, iesi in poza, ce faci sa starpersti raul de la radacina? Ce atributii concrete ai in acel minster inventat? Eu cred ca toate primariile sunt incluse in gruparile acestea de stil mafiot, ca exista o simbioza intre gruparile interlope si functionarii statului. Ma uitam la figurile celor dusi la politie. Figuri tipice de interlopi.Nu pot prospera clanurile mafioto-interlope fara ajutorul statului. Si Ilfov este o cloaca interlopa.

 3. Barbatu lu Firea e primar acolo. El da aprobari. Politia licala e in subordinea lui . Nu trecea politia pe strada si vedea batranii aia morti de foame care cerseau. Toate caminele de batrani trebuie sa fie UNITATI DE SPITAL pentru ca toti sunt bolnavi .
  Aici e vina. Camin Spital. Ciolace urmezi on vizor daca nu rezolvi.
  Daca batranii ereau sanatosi si tineri deacord sa stea la hotel.
  Da nu sunt.

 4. Ce ai făcut cucuoana necucona in funcție de un an jumate! I-ai mărit burta și conturile lui Pandele, jigodie? Jos PSD-ul nazist cu papion și teniși chinezești!

 5. In saptamana dupa inceperea razboiului au intrat in romania un grup mare de femei gravide ucrainience insamantate la o clinica evvreuasca din Ucraina care isi vindeau copii altor straini. La tv. e film cand Firea a afirmat” Dar asta e ILEGAL IN ROMANIA. Dar a cooperat la traficul de bebelusi. E film si procuratura tace complice. S-au traficat fiinte umane unele nenascute ILEGAL conf legii romanesti.

 6. „Sunt vinovată că exist?”

  Inca nu esti sigura ? Ah, am uitat, tu crezi, la tine e valabila realitatea virtuala. Poate ca in viziunea Inexistentului esti perfecta, desi Tomisanul zicea ca „femeia a initiat pacatul”. Va intelegeti voi. Din punctul meu de vedere, n-ai ce cauta intr-un guvern, ceva … nu esti inzestrata pentru asta, probabil, nu-i vina ta.

 7. Famiglia Pandele-Sarmancur e de o lacomie pentru arginti si putere,proverbiala Atati oameni povestesc ca genocidul din azilele din Voluntari era de ani,era la vedere si asta iese acum la autovictimizare!Chiar nu au rusine,e revoltator!
  Sub nasul lor se chinuiau batranii ca la Auschwitz in azilele respective si asta iese la tribuna si spune ca „nu stia nimic”cand oameni pusi de ea conduceau azilul :))
  Unde ati vazut mai multa minciuna si abjectie,de o milionara in euro,putea fi parintii nostri acolo in azilele respective

 8. Toți din gowern SÂNTEȚI vinovați.Da,vinovați.De tot ce nu se întâmplă nouă locuitorilor acestor meleaguri.Da.Toți SÂNTEȚI vinovați.Bătrânii din căminul groazei are legătură cu voi.Punct.Direct.Să va bată bunu .,DUMNEZEU .?INFIFERENT DE CULORILE POLITICE,TOȚI SÂNTEȚI VINOVAȚI.HOȚI DRACULUI.BAGABONȚI ,DRACU.SĂ VĂ AJUNGĂ BUNU DUMNEZEU CA PE BĂTRÂNII DIN ,,,COCINA GROAZEI.?GUNOAIELOR DIN POLITICĂ.TOȚI SÂNTEȚI LA FEL.USCAVAȚI DIN PICIOARE CA LEMNUL BĂTUT DE PLOI SI VÂNT.?

 9. …CE ZICEȚI „ORGANIZATORILOR MORȚII PLOITICIENILOR CARE NU CONVIN-PROTECTORILOR PROTECTORATULUI DEVESELU? SCAPĂ CIOLACU ȘI GRINDEANU ȘI INTRĂ FIREA-N CONCASOR??? LA CÂTE MESE STĂ MINCIUNA ȘI FĂCĂTURA? RUȘINE TELEVIZIUNILOR TRĂITOARE DIN MURDĂRIREA CU ORICE PREȚ? …CINE URMEAZĂ???–O ÎNTREBARE -NICI UNUL DIN COPIII CARE-ȘI DEPUNEAU BANII ȘI PĂRINȚII ÎN ACESTE„MINUNĂȚII DE AZILE PARTICULARE” N-A ȘTIUT CE SE ÎNTÂMPLA ÎN „EUTANASIERELE PE BANI” ?? SAU TOTU-I DUPĂ CHIPUL ȘI ASEMĂNAREA „„ȘTIRI DIN UCRAINA BUCHA-,BUCHA-BUCHA-”??

 10. De imaginea dumitale nu mai poate românul, cocoană! Imaginea ți-o strici singură și acum știm ce-ți poate pielea. Dacă iubeai țara, acum nu erai cu tronul sub şezută. În acel 10 august ne-ai arătat cât venin ai în guşă. Ce facem noi cu imaginile voastre? Nu cred că ai vrea să ştii, dar poți să-ți imaginezi.

 11. si analfabeti, astia sunt la carma tarii!
  Ai de mama ei de tara.
  Mergi fa la coada vacii, ca ala iti este nivelul!

 12. Romanii de rand s-au prins de propaganda ordonata antiFirea. Din toate aceste speculatii fortate FIREA iese mai tare decat era. Nu vad cum va putea pierde primaria capitalei mai ales ca cel mai mare ajutor il primeste zilnic de la Nicusor.

 13. – Ramineti afara ! – faceti un serviciu imens rromaniei – ministerul firea face o treaba strasnica oferind bani sa se inmulteasca moldovencelor si coloratelor de 10-12 ani – avem viitorul demografic asigurat !
  – Sus-numita a intrat in gura Bisericii ? tot Biserica-i de vina (pt malpraxis) – a aplicat gresit procedurile la botezul sau, crestineste ar fi fost sa fie tinuta sub apa pina ii incetau inclinatiile politice.

 14. D-na Firea are dreptate ; Nu ar trebui sa existe oameni ca ea, pe posturile pe care sunt! Da’ , in Romania merge!

 15. – Ramineti afara ! – faceti un serviciu imens rromaniei – ministerul firea face o treaba strasnica oferind bani sa se inmulteasca moldovencelor si coloratelor de 10-12 ani – avem viitorul demografic asigurat !
  – Sus-numita a intrat in gura Bisericii ? tot Biserica-i de vina (pt malpraxis) – a aplicat gresit procedurile la botezul sau, crestineste ar fi fost sa fie tinuta sub apa pina ii dispareau.. inclinatiile politice.

 16. Articol in presa autohtona :
  „BOR o atacă dur pe Gabriela Firea: A te lepăda de răspundere după care adaugi un „Doamne ajută”, e proba supremă de abjecție și cinism” – nu-i rau ca ipotetic Biserica ignora banii primiti, facuti din shorlicarii de sus-numita si o caracterizeaza fara menajamente.

 17. Revin cu un comentariu de ieri, nepublicat :Nu stiu cat de vinovata sunteti dar in mod cert cei mai vinovati sunt babuinii care v-au ajutat sa va catarati in bananier.

 18. Cornel n-a invatat, ca la UBB Cluuuj nu se critica ceausila: prea multa critica victimizeaza ! Nu vede nereusita in cazul Putin, un asasin fara dubii ? Oricum, a sari de la Fii-Rea la Plicusor Ban este o eroare mai mare. Lasa-te, nu te pricepi la oameni, faci Declaratii cu turnatori la securitate si cu corupti bi-comdamnati la zi ! Lasa tineretul sa-si aleaga viitorul

 19. Toti sunteti vinovati .Si voi ziaricii care dati poza zilei cu deviati si deviate De ce n-ati facut reportaje de la aceste camine ?Sigur e mai usor sa faci articole dupa postari Stai lejer si scrii prostii Nistorescu asta ce a facut ,?Presa e a3a putere in stat Cu ce te-ai ocupat nistorescu ,cu datul la gioale adversarului politic De ce nu ai spus :uite domnu Pandele am facut un reportaj si am descoperit orori in centre de batrani Uite d-na Firea esti ministru familiei ,de ce nu anunti familiile celor din centrele groazei ca noi uite ce am gasit ?Desigur tu cand ai ura pe o doamna te dai in stamba ,cauti rautati in orice aluzie vla d-na firea Ziarici sorosisti si corupti!

 20. Ura a pus stapanire pe voi adeptii satanei Cand ardeau bolnavii era bine nu spuneati nimic ca era tatuca vostru vinovat >Acuma tot tatuca e vinovatul nr 1 Este ,,sef ,este presedinte!,,eu sunt presedintele ”spunea naluca Asa presedinte mai bine lisa satanelor!

 21. Ca te-ai nascut, nu esti vinovata. Ca existi – asa cum te vedem – da, esti vinovata.

 22. Ati instaurat o mafie cu sora, nasa si prietene, numai voi la ciolan. Rezultatele se vad si acum plingeti ca sunteti nevonovati! Sictir javrelor!!!!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.