Cîrstoiu, viziune de primar. Gara, muzeu și piața, parcare

Medicul Cătălin Cîrstoiu le-a spus  alegătorilor că n-a venit să le dea pe la tâmple cu usturoi și că mersul pe jos e mai rentabil în Capitală. Rapid și sănătos e recomandat într-un oraș sufocat de mașini. Dar candidatul la alegerile pentru Primăria Capitalei mai are o propunere. E vorba de Gara de Nord, despre care medicul e de părere că ar trebui să se transforme în muzeu.

”Sistemul de transport din București a fost gândit ca și cum Gara de Nord ar fi fost punctul central al acestui sistem de transport. (…) Da, e necesară construcția unei noi gări, asta cu siguranță. Există terenuri care pot fi utilizate în sensul acesta.

Gara poate rămâne pe loc, dar restrânsă ca activitate, transformată într-un muzeu, iar piața aia de acolo poate fi o veritabilă parcare subterană”, a declarat Cîrstoiu la Prima TV.

”De aia am încercat să folosesc şi metroul şi da, sunt omul singur din metrou”

”De-aia am încercat să utilizez şi tramvaiul, şi troleibuzul, şi propria maşină care arată cum spunea dl prim-ministru că sunt un om foarte bogat.

Nu-i aşa. Dragii mei, bogăţia mea porneşte mai mult din ce-am făcut, pentru că toată viaţa mea eu m-am ocupat de oameni”, spunea  Cîrstoiu, marţi , despre beneficiile mersului pe jos la Conferinţa de Alegeri a Organizaţiei PSD Bucureşti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

18 Comentarii

 1. Gargara, n-o sa faca nimic, nici el, nici ceilalti. Maxim Piedone sa mai vopseasca un bloc si sa monteze un semafor.
  Toti vor face acelai lucru, ca de aia sunt pe liste: vor indatora administratia capitalei si mai mult, dupa modelul impus peste tot.
  Pentru ca datorie=libertate, pentru cine inca nu s-a prins ce inseamna si cum functioneaza lumea „libera”.

 2. Bravo, dom’ doctor, eşti deştept foc!
  Cam ce ar însemna mutarea Gării de Nord îşi dă seama acest individ? Şi unde să fie mutată? Mai afară din oraş? Ideea este tocmai să se stimuleze mersul cu trenul, nu să se îngreuneze! Aşa, cel puțin Gara de Nord e funcțională: are legătură cu metroul, în 15 minute ajungi pe jos în Pața Victoriei şi tot aşa.
  Are la fel de multă minte ca şi cei care au distrus fabricile ca să facă hipermarketuri în locul lor, fiindcă, nu-i aşa, porunca a fost să devenim o țară de consumatori pe datorie în loc de producători.
  Un prostovan periculos. Cu mentalitate tribală, dovadă stau cele peste 20 de familii de fini pe care i-a năşit. Cu nimic mai bun decât grobianul de Cristian Popescu „Piedone”.
  Ideea mutării pesemne a venit tot de la vreunul dintre şmecherii lui de fini care locuieşte pe Banu Manta şi e deranjat de trenuri…
  Rău am ajuns!

 3. PeNaListii ar trebui sa aibă viziunea modernizării WC urilor publice, mirosurile ii inspira cu siguranța,sa va vedem la treaba ( la luat spaga )

 4. hai siktir. libertatea de miscare si Constitutia imi permite sa ma deplasez liber unde si cu ce doresc! parcari cu plata ILEGALE, ATAT TIMP CAT PLATIM TAXE SI IMPOZITE ABERANTE SI EBNORME! PENTRU CE PLATESTI TAXE RUMANE? PENTRU CE? ca sa plece j a pi tze e in vacante exotice si parazitii bugetari, pletiti din imprumuturi enorme, pe carca ta, rumane! INFLATIA FALSA FACUTA CU JAPCA, PENTRU A SARACI P000LIMEA SI A O INCARCERA SA CEDEZE DREPTURILE ! TREZITI-VA, BHAI!

 5. Un idiot util ca primar general. Im marile metropole exista o gara istorica, unde ajung trenurile internationale si alte 3-4 gari secundare. Se vede ca habar nu are de amenajarea teritoriuluo si urbanism. Firea si Burduja il invata numai prostii. Muzeul CFR exista.

 6. PARCA-L VAD PE BASESCU ! MI SE FACE GREATA CAND I-L VAD , DIN ACEASTA CAUZA ..! MITICILOR..!! PE ORICARE DIN ASTIA , O SA PUNETI STAMPILA, V-ATI ARS..!! DIN NOU ..! MAI POVESTIM …

 7. ‘ Dabija…’, nici nu a ajuns primar general ăc el se crede ministrul transporturilor! ‘Există terenuri care pot fi utilizate în sensul acesta.’, unde, la Chitila sau ‘dracu-n praznic’?!

 8. O țară de hoți! Cirstoiu e incompatibil! Un bandit precum „nevinovatu” mitica cyber! Trăiască și înfloreasca puii lui Petrov!

 9. …ca si cum?…nu, domn doctor, este punctul central, omul care vine din provincie tre sa se miste unde are treaba, in toate directiile…deci, domn doctor, chiar asa a fost gandita, ca punct central!…un sfat: ocupa-te si de-acum incolo de oameni cum stii mai bine, adica in calitate de medic, lasa smenozelile pt alde ciolocoiul, ciucoiul samd…

 10. Deja e periculos masonul asta,CFR nu e la Primaria Generala,faptul ca e pafarist ne priveste pe toti,bate campii

 11. E finul lui Basescu si asta spune totul… De altfel, si PNL-ul e de fapt vechiul PDL. Tara e impartita intre hotii lui Iliescu si hotii lui Basescu! O sa iasa Piedone, cu toata mafia din spatele sau… Practic, nu ai pe cine alege!

 12. Pot fi rwfacute Gara de Est, Gara Obor si Gara Baneasa, Gara Chitila ca secundare. Dar multe terenuri au fost luate de mafiotii imobiliari iar trenurile desfiintate pt cei cu afaceri de microbuze si autobuze transport. Medicul Carstoiu sa citeasca istoria Bucurestiului caci pe aia cu oasele o stie.

 13. Dintre 3 rele, este preferabilă ună mai puțin rea, iar aceasta ar fi doctorul Cârstoiu. De ce:
  – a demonstrat că este capabil, vezi Spitalul Universitar de Urgență și decanatul facultății de medicină.
  – are in spate Guvernu și alianța PSD’PNL.,adică, are sprijin politic și investițional.
  – nu este interesat de compromisuri materiale; are deja o stabilitate liniștitoare.

 14. Poate „o stabilitate linistitoare.”sa te opreasca de la lacomia financiara?

 15. Masina lui Kirstoiu o sa fie istorie, nu GARA.
  Au mai facut unii propuneri cu GARA, din astia care au masina personala, nu circula cu trenul si care n-au vazut in zona respectva decat o oportunitate imobiliara, adica bani, multi bani. Si sa mute GARA, ca ei au nevoie de parcare pentru masina. Sa va voteze soferii care vor parcare acolo pe voi astia si agentii imobiliari cu interese in zona. Astia sunt votantii vostri !!!

 16. A demonstrat ca este capabil…sa ciordească. Are in spate Guvernu(l…)si alianta PSD/PNL adica o clica de ciorditori care il sustin cu un program de rasul curcilor. Sa mute Gara de Nord? O tampenie mai mare nu am auzit, poate sa faca doar niste SF-uri sa mai ciordeasca niscaiva milioane.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.